[ grizzly @ 25.06.2007. 23:53 ] @
Cao ljudi, ja nesto pokusavam sa web aplikacijama na tomcatu na cnt-ovim serverima, ali sam opet zakocio. Prvi put kad sam pravio konekciju napravio sam tako da zavisi od servleta koji mora da bude inicijalizovan da bi se bilo sta kacilo na bazu. To je bio problem jer se serveri restartuju s vremena na vreme a glupo je da ja pazim kad se to desava pa da ponovo inicijalizujem taj servlet, pa sam pokusao da napravim nezavisno od toga da li je server restartovan u medjuvremenu. Tako sam napisao donju klasu, a kad negde hocu da komuniciram sa bazom ja pozovem metodu getConnection() klase DBControl da mi vrati ili napravi konekciju ako je niko do tad nije kreirao. I to je radilo neko vreme, pa je prestalo da radi. Mogao bih se zakleti da je nakon toga ponovo malo radilo ali sad vec par dana uopste ne radi... Gde sam pogresio? Da li se mozda desava da ova konekcija zastari, tako da ne moze da radi iako je pre toga inicijalizovana pa nije vise null? Code: package database; import java.sql.Connection; import java.sql.DriverManager; import java.sql.SQLException; public class DBControl { static Connection conn = null; public static synchronized Connection getConnection(){ if(conn!=null){ return conn; }else{ try { Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver"); } catch (ClassNotFoundException ex) { ex.printStackTrace(); } try { conn = DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://localhost/baza","root","root"); } catch (SQLException ex) { ex.printStackTrace(); } return conn; } } } |