[ Too furious @ 28.06.2007. 19:32 ] @
Molio bih one koji se razumeju da mi preporuce neku akusticnu/klasicnu gitaru do 120 evra. Postoji li neka razlika izmedju akusticne i klasicne gitare? Gitara je potrebna za devojku koja pohadja osnovnu muzicku skolu.
[ acaradio @ 28.06.2007. 21:00 ] @
Akusticna (western) gitara je "mladja sestra" klasicne gitare. Ima metalne (celicne i presvucene) zice i uzi vrat od klasicne (koja inace koristi najlonske zice).
Ako devojka pohadja muzicku skolu, bice joj potrebna klasicna gitara jer na takvoj se uci skolski program. Dela koja se uce u muzickim skolama pisana su za klasicnu gitaru i teze ih je (ponekad cak i nemoguce) svirati na akusticnoj gitari.

Od klasicnih gitara, za 120 evra se moze nabaviti Yamaha C40....ta gitara za tu lovu radi sasvim ok.
Najbolje je ako u prodavnici ima vise komada istog modela gitare, da bi se odabrala ona koja je prijatna za sviranje, tj. nije teska (tvrda) za sviraca, natocito pocetnika.
[ Too furious @ 28.06.2007. 21:11 ] @
@acaradio, hvala na odgovoru. Sad sam se cuo sa mojim rodjakom (za ciju cerku treba da uzmem gitaru) i on mi je posle dosta peripetija rekao da ipak zele klasicnu. Ona je ove godine upisala srednju skolu i nije isla u osnovnu muzicku, vec gitaru svira kao hobi. Tako da: koju klasicnu gitaru do 120 evra i gde je uzeti?
Mozes li da mi kazes gde mogu da uzmem tu gitaru koju si predlozio? I da li u cenu ulazi i kutija?

[Ovu poruku je menjao Too furious dana 28.06.2007. u 22:21 GMT+1]
[ acaradio @ 29.06.2007. 00:10 ] @
Pogledaj PP, tamo sam ti napisao podatke o prodavnicama.
[ Too furious @ 29.06.2007. 00:30 ] @
Hvala ti ;)