[ BorisMB @ 29.06.2007. 08:59 ] @
znam da sam mozda dosadio sa ustalim pitanjima, ali na ovom forumu dobijem najbolje objasnjenje neke knjige koje imam daju neke primere koji ne djeluje. Sad mi je potrebno da mi neko uputi kako da pravim kopije slika ali da ih pritom smanjim. imam neku knjugu u kojoj nisu mi objasn sta je sta ona ugrubo obavlja poso ali ja nemogu da rastumacim sta je sta da bi mogao da unapravim funkciju da to obavlja za mene kako ja hocu Code: function createthumb($name,$filename,$new_w,$new_h){ $system=explode('.',$name); if (preg_match('/jpg|jpeg/',$system[1])){ $src_img=imagecreatefromjpeg($name); } if (preg_match('/png/',$system[1])){ $src_img=imagecreatefrompng($name); } $old_x=imageSX($src_img); $old_y=imageSY($src_img); if ($old_x > $old_y) { $thumb_w=$new_w; $thumb_h=$old_y*($new_h/$old_x); } if ($old_x < $old_y) { $thumb_w=$old_x*($new_w/$old_y); $thumb_h=$new_h; } if ($old_x == $old_y) { $thumb_w=$new_w; $thumb_h=$new_h; } if (preg_match("/png/",$system[1])) { imagepng($dst_img,$filename); } else { imagejpeg($dst_img,$filename); } imagedestroy($dst_img); imagedestroy($src_img); } $pics=directory('pics','jpg,JPG,JPEG,jpeg,png,PNG'); $pics=ditchtn($pics,'tn_'); if ($pics[0]!='') { foreach ($pics as $p) { createthumb('pics/'.$p,'thumbs/tn_'.$p,100,100); } } da li bi neko mogao da mi objasni ove djelove koda ili da mi da neki kod koji je objasnjen Unaprijed hvala |