[ away @ 29.06.2007. 11:14 ] @
Pozdrav

Instalirao sam neku web galeriju na svom linux hostingu ali ta applikacija zahtijeva rad u Safe modu inace nemogu nista da promijenim ili da upload slike kako da rijesim taj problem ja sam malo laik po pitanju linuxa

LP
[ mickey.co.ba @ 29.06.2007. 20:36 ] @
prvi put da cujem da skripta zahtjeva rad u sejf modu, koliko ja znam bas u sejf modu nema određene funkcije...

to sa uploadiranjem slika je problem u chmod foldera podesi ispravan chmod i trebalo bi raditi...

CHMOD 777
[ away @ 01.07.2007. 17:19 ] @
Poštovani

razumijem ja vas u potpunosti sa chmodom ali ja podesim chmod na 777 a on meni vrati na njegov defoultni :( ne znam vise sta da radim
[ 1r0nM4n @ 01.07.2007. 20:46 ] @
Hmm.. Da ne radiš možda CHMOD preko PHP skripte? Ako je tako, probaj u FTP programu koji koristiš da nađeš opciju Change Attributes i onda namestiš to lepo. A, ako imaš SSH pristup serveru uradi sledeće:

$ chmod 777 željeni_folder

p0z
[ away @ 01.07.2007. 21:04 ] @
Pozdrav

Moguce je da skripta to sama radi ali recimo ja preko ftp Clienta odradim chmod ali opet se on vrati razumijete ne znam u cvemu je problem
[ 1r0nM4n @ 01.07.2007. 21:27 ] @
Ako imaš pravi1 hosting, trebalo bi to da radi kako treba. Jedino da nemaš dozvolu za menjanje atributa tog foldera. Na primer, server koriste više korisnika, i ako je korisnik pera napravio folder dir, korisnik mika ne može ništa da radi sa tim folderom i obratno. Možda je to slučaj i kod tebe. Možda pokušavaš da promeniš atribute nekom folderu kojeg nisi ti napravio nego je to uradio neki drugi korisnik (na primer php skripta, odnosno web server 2).

1 Pod ovim mislim da ne koristiš neki free hosting
2 Na Linux-u (i na drugim *nix sistemima) web server se uglavnom predstavlja kao jedan korisnik (obično nobody).

p0z