[ almisa @ 29.06.2007. 14:42 ] @
Prvi put radim sa Access bazom, do sada sam koristio MS SQL bazu i kod za konekciju i
izcitavanje mi je izgledao ovako:

Code:

SqlConnection conn = new SqlConnection(ConfigurationManager.AppSettings.Get("conn"));

SqlCommand cmd = conn.CreateCommand();

cmd.CommandText = "SELECT Pravila FROM Clanovi WHERE KorIme=@KorIme AND Lozinka=@Lozinka";

cmd.Parameters.Add("@KorIme", SqlDbType.NVarChar, 15).Value = txtKorIme.Text;

cmd.Parameters.Add("@Lozinka", SqlDbType.NVarChar, 50).Value = 
FormsAuthentication.HashPasswordForStoringInConfigFile(txtLozinka.Text, "md5"); // Or "sha1"

SqlDataReader reader = null;

try
{
            conn.Open();

reader = cmd.ExecuteReader();

itd.

gde je u Web.Config fajlu pored ostalog upisano

Code:

<appSettings>
    <add key="conn" value="Data Source=MY-COMPUTER\SQLEXPRESS; Initial Catalog=MojaBaza; Integrated Security=True;"/>
  </appSettings>  

Kako da ovaj kod prepravim tako da cita podatke iz Access mdb baze koja se nalazi u folderu App_Data?

[Ovu poruku je menjao almisa dana 29.06.2007. u 23:14 GMT+1]
[ Radudzoni @ 29.06.2007. 22:37 ] @
www.connectionstrings.com
[ almisa @ 30.06.2007. 10:16 ] @

na ovom linku nemam to sto mi treba.
[ Shevchenko @ 30.06.2007. 11:36 ] @
Probaj ovako
Code:

<connectionStrings>
        <add name="conn"
            connectionString="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=|DataDirectory|\Data\cabletv.mdb;Persist Security Info=True"
            providerName="System.Data.OleDb" />
    </connectionStrings>
[/quote]

U web.config ide ovo gore

Pretpostavljam da radis u VS 2005 ili bilo kojem Express izdanju VS-a.
Pa onda izcitavs podatke ovako

Code:

OleDbConnection conn = new OleDbConnection(ConfigurationManager.ConnectionStrings["conn"].ConnectionString);
            conn.Open();
            OleDbCommand comm = new OleDbCommand("Select nesto from tabela", conn);
            OleDbDataReader read = comm.ExecuteReader();
            read.Read();

Samo nije mi jasno zasto dodajes <appSettings> kada mozes <connectionStrings>. Ali ni ne znam postoji li razlika :)
U svakom slucaju ako hoces u <appSettings> onda samo umesto "add name" stavis "add key" :)
[ almisa @ 30.06.2007. 23:18 ] @
Probao sam ovo sa fiksnom putanjom baze i radi. Nisam probao sa relativnom putanjom baze koju si ti naveo
Code:

Data Source=|DataDirectory|\Data\cabletv.mdb

jer je nisam razumeo. Baza se nalazi u folderu App_Data i zove se Baza.mdb.

Mozes li mi reci kako bi trebalo da glasi Data Source=?
[ Shevchenko @ 01.07.2007. 00:10 ] @
Pa probaj ovako nesto

Code:

Data Source=|DataDirectory|\baza.mdb

Nisam siguran da ce ovo raditi, jer nisam nikada koritio ACCESS bazu za Web Aplikaciju :)
Probaj, pa javi da li si uspeo. Ako ne, naci cemo neko drugo resenje
[ almisa @ 01.07.2007. 12:38 ] @
ovo sto si napisao definitivno ne radi.

Da li neko zna kako da napisem reletivnu putanju za Access bazu u Web.Config fajlu? Baza se nalazi u App_Data folderu.

Data Source=?
[ Prokleta_Nedelja @ 01.07.2007. 14:04 ] @
Probaj ovako

<add key="strVeza" value="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source={0}app_data/baza.mdb" />

u svakom slucaju sve ovo imas sigurnio na www.connectionstrings.com
[ almisa @ 01.07.2007. 22:54 ] @
Probao sam ovu konekciju i dobijam gresku:

'C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\Common7\IDE\{0}app_data\baza.mdb' is not a valid path. Make sure that the path name is spelled correctly and that you are connected to the server on which the file resides.

Na onoj adresi opet nemam reletivnu putanju za bazu a ona mi je samo problem. Kad stavim fiksnu sve lepo radi.