[ borcha @ 30.06.2007. 11:48 ] @
Poceo sam da ucim SQL Server 2005 expres u kombinaciji sa Visual Studiom 2005 ex.
Trenutno imam problem sa pravljenjem resenja kako bi napravio DLL tj. klasu kako bih je iskoristio u SQL Serveru kao uskladistenu proceduru. Moj problem je sto ne mogu da napravim DLL.
1.Napravim projekat ,
2. i u njega stavim klasu,
3. a u klasu postavim proceduru

I sad me interesuje kako da napravim resenje za DLL?!

Ukoliko neko zna--> Ucim iz knjige Alison Batler, SQL Server 2005 expres , priemer na kojem radim je Pogl./16 na 250 str.
Hvala !!!!!
[ Gosovic @ 03.07.2007. 22:53 ] @
Ja koristim visual studio, tamo imas New Project -> Class Library. Napravis klasu i kad kompajliras dobijes dll.
[ borcha @ 03.07.2007. 23:05 ] @
Da znam, sve to uradim ali ne napravi klasu vec ostavi clasu sa exs...--> .dll.vb! Nema cistog dll-a!

Hvala u svakom slucaju, probacu jos nesto!
[ Gosovic @ 03.07.2007. 23:16 ] @
.vb je ekstenzija za fajl u kome stoji source kod. Dll ces naci u output diru, najcesce \project\bin\release ili \project\bin\debug
[ borcha @ 03.07.2007. 23:19 ] @
Da naravno da idu tamo posle obrade, ali jedino meni ne idu izgleda!!
Hvala ti na trudu, probacu pa ako uspe.....
[ itf @ 10.07.2007. 10:51 ] @
Citat:
borcha: Poceo sam da ucim SQL Server 2005 expres u kombinaciji sa Visual Studiom 2005 ex.
Trenutno imam problem sa pravljenjem resenja kako bi napravio DLL tj. klasu kako bih je iskoristio u SQL Serveru kao uskladistenu proceduru. Moj problem je sto ne mogu da napravim DLL.
1.Napravim projekat ,
2. i u njega stavim klasu,
3. a u klasu postavim proceduru

I sad me interesuje kako da napravim resenje za DLL?!

Ukoliko neko zna--> Ucim iz knjige Alison Batler, SQL Server 2005 expres , priemer na kojem radim je Pogl./16 na 250 str.
Hvala !!!!!

Hm... možeš napraviti "čisti" dll u kojemu staviš eksportabilne funkcije ili klase s funkcijama. Ovaj pristup je dosta složen kada treba te funkcije pozvati, te uopće sumnjam da ćeš ih na taj način uopće moći pozvati u SQL serveru. Zato, možda bi bilo najbolje da napraviš COM komponentu i interface komponente da ti predstavlja tu tvoju klasu u kojoj kao članove staviš sve svoje potrebne funkcije.

Prednost ovoga je da ti sada svako razvojno okruženje vidi tu klasu i možeš bez ikakvih problema napraviti instancu tog objekta i koristiti se svim njegovim funkcijama, pa tako bi svakako trebalo biti i u SQL serveru.