[ manix @ 01.07.2007. 01:07 ] @
Ima vec gotovu skriptu za logovanje/registraciju ali sam hteo to malo da unapredim... Zanima me da li je neko radio nesto slicno Prilikom rgistacije novog korisnika, kada se unes korisnicko ime i predje se na sledece polje, recimo email, u pozadini se izvrsi provera da li se to ime vec koristi i nekim znak se to pokaze. Recimo znak tacnosti ako ime nije iskorisceno ili x ako jeste... u principu nebitno da li je to slicica i koja ili tekst. Uz sve to dugmic za potvrdu unosa se i nevidi ako podatci nisu ok(ovo nije problem if(uslov= sve ok){echo"dugmic";}). Naravno ja vec koristim proveru koju sam sam pravio i koja se nalazi u fajlu provera.php ali tu imam problem jer podatke proveravam tek nakon potvrde unosa koristeci include ili require_once... ali sta se tu dogadja? kada izvrsim proveru, polja za unos ostaju prazna. jedino sto je meni palo na pamet kako da ih sacuvam je upis i citanje sesije? Sta mislite o tome... verovatno da ima i boljih resenja - naravno ovo mi nebi bilo ni potrebno ako bi provera bila "live" kao sto sam gore naveo. Ako neko ima neku ideju... Pozdrav! |