[ Miro35 @ 02.07.2007. 20:46 ] @
Evo pogledajte kako izgleda moj primjer Unosa,Ispisa i pretraživanja Artikala,možda nekom pomogne.Ima dosta koda koji možda iskoristite za svoje aplikacije. |
[ Miro35 @ 02.07.2007. 20:46 ] @
[ mandic @ 05.12.2007. 16:29 ] @
Sve pohval za bazu.
Samo me zanima kako mogu da unesem "ulaz" i "izlaz" artikla a da "stanje" to racuna . npr. ulaz 5 izlaz 3 stanje =2 . Unapred Hvala! Pozdrav! [ d_coverdale @ 06.12.2007. 03:12 ] @
i mene zanima isto shto i mandica...i josh me zanima,iako je pocetnicko pitanje...kako napraviti da se aplikacija dize ovako bez access opcija?? :D:D
[ mandic @ 06.12.2007. 12:28 ] @
" Zidar " nije problem mozes i ti odgovoriti .
Ipak si ti dr. access -a . :) Pozdrav! [ Getsbi @ 06.12.2007. 13:10 ] @
Očekivao sam da se javi autor (Miro35). Zidar je moguće na skijanju. :-). Program je očigledno nedovršen. Računanje stanja se vrši iz VBA koda. U Database prozor se ulazi držanjem Shift tastera pri pokretanju .mdb fajla.
Aplikacija se podiže bez Database prozora, standardnog menija i ostalog, setovanjem u Tools, Statup. [ Zidar @ 06.12.2007. 13:53 ] @
Zidar nme moze da cita RAR fajlove :-)
Sva pitanja o aplikaciji treba uputiti autoru. [ Getsbi @ 06.12.2007. 14:23 ] @
Evo .zip fajl.
[ mandic @ 06.12.2007. 14:46 ] @
" Getsbi " dobra fora :)
Citat: Getsbi: Evo .zip fajl. " Zidar " pomozi nam , mislim da se autor ovog programa vise ne pojavljuje ovde (nazlost) . Znaci sve treba da ostane isto , i da se doda unos ulaza , izlaza i stanje. Unapred se zahvaljujem ZIDARU ! Pozdrav! [ tkolovic @ 06.12.2007. 19:01 ] @
U principu, slazem se da autor programa treba odgovoriti na pitanja vezana za program, ali posto ga nema, a i program je stavio na forum, smatram da nije nekorektno prokomentarisati i dati sugestije po istom.
Postavljeno pitanje kako resiti Stanje artikala tj. (Ulaz - Izlaz) mozes resiti u nekoliko koraka 1. Otvori program sa siftom 2. ListBox klikni propertis izaberi Row source i klikni Tri tacke ... 3. Otvorice se Query koji je Source List box_u, u prvu praznu kolono stavi racunsko polje na nacin Stanje:ArtKolUlaz-ArtKolIzl 4 Vrati se u dizajn forme 5. Klikni propertis List Box_a 6.Klikni format 7. Column count stoji 9 stavi 11 8. Opcija Column with dodaj (0;1,5 ) sto znaci 10 kolona sirina 0 i nece se pojavljivati i 11 kolona stanje 1,5 cm koja ce se pojaviti 9. listbox prosiri cca 2 cm zatvori formu i sve je ok. Sve je izmenjeno u prikacenom primeru [ mandic @ 06.12.2007. 21:07 ] @
hm ...
Niste "nas" dobro shvatili . Kao sto vec postoje za unos ( Sifra , Kat. broj , Naziv , Jedinica mj. , ...) , trako "mi" hocemo da postoji u ULAZ . I naravno IZAZ kad npr. taj artikl prodajemo . npr ULAZ 5 , IZLAZ (prodaja) 3 , STANJE 2 To se trazi !!! Unapred Hvala! :) [ tkolovic @ 07.12.2007. 17:58 ] @
Mislim da sam shvatio sta ti treba uradio sam primercic koji moze da bude ideja vodilja
[ d_coverdale @ 07.12.2007. 23:00 ] @
tkolovic....ee covjece kontam kako cu ovako neshto uraditi vec duze vrijeme...hvala puno drug :D:D:D
[ mandic @ 08.12.2007. 09:44 ] @
" tkolovic " Hvala! Imas pice ;)
[ tkolovic @ 09.12.2007. 16:42 ] @
I love Beer :)
[ mandic @ 10.12.2007. 21:06 ] @
Kako "napravis" cim unses novi artikl da se ODMAH pojavi u "list box" ?
[ tkolovic @ 11.12.2007. 16:18 ] @
Citat: mandic: Kako "napravis" cim unses novi artikl da se ODMAH pojavi u "list box" ? 1. Napravis novu formu Roba u koju unosis robe 2. Obzirom da je tabela roba source cbo polju dodavanjem podataka u tu tabelu oni su automacki dodati i u cbo polju. 3. Da bi se pojavili podaci odmah u cbo polju potrebno je formu "UlazIzlaz" osveziti REFRESH to se cini... 4. Na dogadjaj on close forme Roba kodom osveziti Forms!UlazIzlaz.refresh Isti je postupak i sa list box_om Prethodno primer "UlazIzlaz" sam doradio i prikacio ako sam pomogao drago mi je [ mandic @ 11.12.2007. 18:41 ] @
Sorry!
Mozes li malo detaljnije objasniti .... (ako nije porblem) Unapred Hvala Pozdrav! [ tkolovic @ 11.12.2007. 19:34 ] @
Bio sam kratak jer sam odradio primer.
Naime potrebno je uraditi novu formu za unos Roba pod nazivom "Roba", Source za formu "Roba" je tabela pod nazivom roba Kada si napravio formu u istoj formi potrebno je upisati sledeci kod: Private Sub Form_Close() Forms!UlazIzlaz.Refresh End Sub Private Sub Form_Open(Cancel As Integer) DoCmd.GoToRecord , , acNewRec End Sub U osnovnoj formi "UlazIzlaz" na komandno dugme po imenom edit upisati sledeci kod DoCmd.OpenForm "Roba" Sve ovo je odradjeno u zakacenom primeru "UlazIzlaz.rar" i funkcionise ok. [ mandic @ 26.12.2007. 14:50 ] @
hm ...
Da li se moze na bazu "PrimjerArtikli_TK.zip - 117.85k" dodati tj. napraviti isto ono kao na bazi "UlazIzlaz" ... Znaci kad unosim artikl da upisem ulaz 10 , i nakon neog vremena da nadjem taj artikl i unesem izlaz 4 , a da mi stanje ispisuje 6 . Ako to mozete dodati na bazu "PrimjerArtikli_TK" Unapred Hvala Pozdrav! [ tkolovic @ 26.12.2007. 19:13 ] @
Moze nema problema ali treba malo da se radi, a u stisci sam sa vremenom onda za koji dan ok.
[ mandic @ 26.12.2007. 20:23 ] @
OK . HVALA !
Nije problem , cekacemo ... Pozdrav! [ Miro35 @ 31.12.2007. 11:35 ] @
Evo javljam se dugo nisam bio na forumu,pa vam se izvinjavam,pitajte sve što treba.Ja imam ovaj kompletan program koji se zove Robno i Materijalno Knjigovodstvo.Radim za jednu informatičku firmu i taj program radi na dosta mjesta čak i u većim firmama.Samo sam izdvojio artikle da vam pokažem.
Puno pozdrava i sretno za novu godinu [ Miro35 @ 31.12.2007. 11:44 ] @
Ulaz i izlaz imaš u tablici artikli.Ovo sam ja izdvojio iz kompletnog programa samo artikle i to sam stavio na ovaj forum,znači ulaz radiš kroz kalkulaciju a izlaz kroz račun.Želite li da vam zakačim primjer sa kalkulacijama i računima,javite?
[ Miro35 @ 31.12.2007. 11:45 ] @
Evo javljam se dugo nisam bio na forumu,pa vam se izvinjavam,pitajte sve što treba.Ja imam ovaj kompletan program koji se zove Robno i Materijalno Knjigovodstvo.Radim za jednu informatičku firmu i taj program radi na dosta mjesta čak i u većim firmama.Samo sam izdvojio artikle da vam pokažem.
Puno pozdrava i sretno za novu godinu [ Miro35 @ 31.12.2007. 12:52 ] @
Imaš na frmArtikli sakrivene dva polja ArtKolUlaz i ArtKolIzlaz,samo ih učiniš vidljivima i unosiš ulaz i izlaz i klikneš spremi.
[ Gogsx @ 13.03.2008. 11:36 ] @
Evo ja sam tek nedavno naišao na ovaj forum i ovaj primjer
Budući da se dugo nije niko javio pa ni autor evo nekoliko pitanja za autora 1. Kako rješavate prelaz u sljedeću poslovnu godinu zbog novih računa i kalkulacija? 2. Kako ćete riješiti problem ako se uvede više poreznih stopa (sada je samo jedna 17%) tu vidim neke nedostatke - možda je bolje bilo napraviti jednu tabelu "Vrste poreznih stopa" gdje se mogu uvesti porezne stope bez da se mora raditi nadogradnja programa, u šifarniku arikal uvesti polje kojoj tarifnoj stopi pripada određeni artikal 3. Ovaj program je samo za PDV obveznike, a šta je sa onim koji to nisu? Program je super samo su to neka moja opažanja [ Miro35 @ 13.03.2008. 14:47 ] @
To za porez si u pravu.Što se tiče otvaranja nove godine ja u dovršenoj verziji imam inventuru,gdje program automatski otvori bazu koja se zove 2007_Robno_Baza.mdb.U toj bazi ostaje sve što je se radilo 2007 godine.A bazu postojeću koja se zove Robno_Baza.mdb program isprazni i u njoj se radi inventura.Za ulazak u stare godine ima na meniju administracia i ulazak u stare godine i program se jednim klikom linkuje za bazu 2007 ili trenutnu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|