[ Buki55 @ 04.07.2007. 14:47 ] @
Postovani, Svojevremeno su me drugari, koji se bave scenskom rasvetom i ozvucenjem, zamolili da im "napravim" neki jednostavan a dovoljno informativan sajt. Posle vise odlaganja, rad sam zavrsio pre par nedelja ( http://www.totalsound.co.yu ). Posto mi WEB dizajn nije profesija (HTML sam ucio pre vise godina misleci da cu se baviti E-Book izdavastvom) dogovorena naknada za obavljen posao je vecera za nekolicinu nas. Za poslednjih desetak dana javilo mi se više ljudi (stolar koji radi kuhinjske elemente, fotograf specijalizovan za svadbe, montažeri video nadzora...) kojima se dopada funkcionalnost, velicina i izgled ovog sajta i hteli bi da im uradim nešto slično. Sa svima sam se dogovorio da se cujemo na jesen. Razlog odlaganja je što NEZNAM kako da formiram cenu. Broj strana bi bio 4 do 5 ne racunajuci strane na kojima je slika iz galerije u punoj velicini; slika do 50 komada ( slike bi bile u "papirnom" i digitalnom formatu pa bi ih ja obradjivao i optimizovao za internet); stolar bi dodatni cenovnik u PDF formatu sa mogucnostu download-a; ovi sa kamerama bi neku malu "zezalicu" u flešu...Dali u cenu uracunati i pronalazenje hosta, registraciju domena kao i indeksiranje strana u pretrazivacima ili im dati CD-r pa neka se snalaze??? Ne znam da li bi cena od 200€ za ovako nešto bila bezobrazno visoka. Napominjem da se ovim ne bavim profesionalno i da osim ovog sajta ništa iz ove oblasti nisam uradio. Takodje, isplata bi bila "na ruke" (da me ne cuju oni Mladjini) jer nemam registrovanu firmu a samim tim ni racun. Mozda postoje jos neki faktori koji uticu na cenu a da ja to ne znam! Draga Saveta sta da radim? Samo mi ne reci da se bavim sportom. Ziveli |