[ slkap @ 04.07.2007. 15:23 ] @
Da li ako je vec instalirana Vista a zelim da instaliram XP na drugoj particiji to neki problem i zasto?

mmwc edit: uklonjeno drugo pitanje jer može prouzrokovati odgovore koji su protiv pravilnika.

[Ovu poruku je menjao mmwc dana 04.07.2007. u 17:01 GMT+1]
[ Milan Gligorijevic @ 04.07.2007. 16:51 ] @
Pravilo je da prvo instaliraš stariji operativni sistem.
Može doći do takvih problema da možda nećeš moći da uđeš u XP. Postoje razni programi koji ti mogu pomoći u tom slučaju ali bolje je da prvo instaliraš XP da se ne bi zezao oko toga.

Na drugo pitanje koje si postavio (a ja ga obrisao) odgovor je "Da".
[ NICS @ 04.07.2007. 18:48 ] @
Misim da ces morati jos koji program da instaliras za kontrolu koji Windows staurtjes kod mene je Partition magic a imas i Hiren Boot CD i ostali koliko se razumem :)
[ Milan Gligorijevic @ 04.07.2007. 20:16 ] @
Hiren's Boot CD nema nikakve veze sa ovom temom, a ni ne instalira se. Mislio sam na programe tipa VistaBootPRO, EasyBCD i njima slične.
[ milanceblagojevic2 @ 09.07.2007. 10:57 ] @
Jeli imas jednu particiju na HD pa hoces 2 particije.Ako je tako,najbolje formatiraj ponovo hard disk pa instaliraj prvo XP pa vistu.A tokom instaliranja windowsa oba u meniju izabraces na koju particiju zelis Sistem da stavis npr.Windows XP na C: a Vistu na D:

Nije potrebno 2 operativna sistema dzaba ti puni prostor na hard disku sama vista zauzima 15GB. RAM Memorije je potrebo 512 da moze raditi,a da brze i bolje radi uzmes jacu memoriju.Jeli imas na orginalu Vistu,trebas imati i crack za nju a i licencni kljuc trajni.Ja imam windows vistu na orginalnom CD-u ali ipak koristim XP.I vecina ga koristi.

Milance
[ Milan Gligorijevic @ 09.07.2007. 11:11 ] @
Vista zauzima oko 8 GB. Sve zavisi od količine RAM memorije. Može da se spusti i na 5-6 GB isključivanjem hibernacije i virtuelne memoriji.
[ milanceblagojevic2 @ 09.07.2007. 12:15 ] @
Bolje onda nemoj instalirati,u mene vista orginal CD instaliram je samo i krekujem 15GB a pre toga formatiram disk...
[ slkap @ 16.07.2007. 22:06 ] @
Spomenuo si programe tipa VistaBootPRO, EasyBCD i njima slične.Gde ih mogu naci, kako se instaliraju i koriste(preko viste ili kako vec) i da li se instaliraju pre XP ako postoji vec vista koja je dosla uz kupljen racunara pa ne bih da je obaram, pokusao bih da to zaobidjem makar i na tezi nacin.http://static.elitesecurity.org/square.gif. hvala na ranijim odgovorima i pozdravhttp://static.elitesecurity.org/coolsquare.gif
[ Milan Gligorijevic @ 16.07.2007. 23:17 ] @
Pa kucaj u google naziv programa i brzo ćeš doći do download linka. Instaliraju se kao i svi ostali programi, a mislim da možeš da ih instaliraš i na XP i na Visti. Laki su i za korišćenje. Šta da ti kaže, skini pa probaj.
[ Darko_91_wrba @ 27.07.2007. 02:13 ] @
Ne moze windows vista pa preko nje windows xp posto ce xp odma da obrise vistu! preporucujem da ubacis windows vistu na particiju C:\ stavi oko 10 gigabajta minimum a windows xp ubaci na particiju D:\ stavi oko 5 gigabajta dosta je za xp! a ostatak od hard diska ostavi za fajlove naprimer ARHIVA E:\ tako sam ja uradio radi mi odlicno oba windowsa inace imam Windows Xp sp2 i Windows Vista ultimate. kad se pali pisace ti Earlier Version of Windows i Windows vista pa mozes preko EasyBCD da prepravis da pise Windows XP inace taj program radi samo na visti i to je to ako hoces dva windowsa :)