[ Humanoid @ 05.07.2007. 17:04 ] @
| Evo, bas sam uspio implementirati Copy i Paste za datoteke(File/Folder) u clipboardu. Super, sad mi treba Cut i ja iskreno nemam ideju kako to napraviti. Negdje na nekom tutorialu sam nasao upute:
"To do this, you must manually erase the data once it is copied to the clipboard. Java provides no implementation of a cut operation."
Dobro, sad tu postoji problem: kopiram listu File objekata u spremnik, obrisem datoteke, ali tada nitko ne moze napraviti operaciju Paste!
Je'l ima netko iskustva s tim?
Hvala. |
[ Toxter @ 06.07.2007. 14:58 ] @
To nije uobicajeno.
Uobicajeno je da kada radis Cut-Paste, tek nakon uspesne Paste operacije
uradis brisanje fajlova(pogledaj kako to radi windows).
Znaci Cut i Copy ti se razlikuju samo u tome sto negde cuvas informaciju da je
u pitanju Cut operacija da bi znao da kasnije moras da obrises fajl.
[ Humanoid @ 21.07.2007. 19:12 ] @
Problem je u tome što ja ne znam kako postaviti reakciju ne nečije pokretanje Paste naredbe.
[ rj444 @ 27.07.2007. 12:25 ] @
Ovo je mozda i nemoguce uraditi, jer se paste moze uraditi iz bilo kog programa (van JVM) tako da ne znam postoji li mehanizam kojim se to resava na nivou OS-a, jer bi morao OS da pamti negde koji fajl je "CUT"-ovan pa ako se uradi paste da ga obrise, a ako se ne uradi onda nikom nista.
[ SluX @ 28.07.2007. 09:03 ] @
Code:
private boolean cut;
private File file;
actionPerformed(e){
if(e is copy){
file=file na koji je kliknuto;
cut=false;
}
else if(e is cut){
file=file na koji je kliknuto;
cut=true;
}else if(e is paste){
copy file to destination;
if(cut){
delete file;
file=null;
}
}
}
Nadam se da ti je bar malo razjasnilo....poz
[ rj444 @ 28.07.2007. 14:49 ] @
To ce da radi ako radis cut/copy/paste iz istog programa (ovog koji pises). Sta se desava ako iz tog programa uradis cut i lepo smestis fajl u clipboard, a onda zelis da uradis paste iz nekog drugog menadzera fajlova (TC, WE, ...)? Fajl ce se lepo kopirati jer je u clipboard-u, ali kako da TC, WE, ... znaju da li si je fajl "cut"-ovan ili samo "copy"-ran u clipboard i da li treba da ga brise iz fajl sistema?
Mozda ja pogresno shvatam problem, mozda je potrebno da ovo radi samo u okviru Java programa koji se pise.
Pozdrav,
Rade
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.