[ Fanta @ 06.07.2007. 11:45 ] @
Poštovanje svima!

Imam dvije baze na SQL serveru, jednu je napravila jedna ekipa davno prije, drugu sam napravio ja s tim da nisam imao uvid u izgled njihove baze, pa su nam imena polja i struktura baze vjerojatno potpuno različiti.

Sajt je napravljen u ASP-netu i planiram na njega staviti tražilicu, ali potrebno mi je da pretraži oba dvije baze, njihovu i moju, s tim da prvo prikaže rezultate iz njihove baze, a nakon toga da prikaže rezultate iz moje baze.

Zanima me da li je to moguće napraviti? I otprilike kako?
[ dusty @ 06.07.2007. 12:20 ] @
Sve je moguce sem broda od secera i peci od drva
Ako ti je isti login za obe baze, onda im mozes pristupiti preko fully qualified name, npr:
Code:

select * from PrvaBaza.dbo.NekaTabela
select * from DrugaBaze.dbo.NekaDrugaTabela

E, sad' kako ces da sastavis rezultate pretrage dve baze (sa nekom unijom, privremenom tabelom ...) zavisi od sheme tabela.
[ Fanta @ 09.07.2007. 11:05 ] @
Thanks!
[ spartak @ 09.07.2007. 11:22 ] @
Ovo predlozenje pretpostavljam podrazumeva da si pootvarao obe konekcije i drzis ih otvorene i slicne stvari...

Ako pretrazujes njihovu bazu (mada ne znam sta ti to tacno znaci), predlazem ti Stored Procedure i na jednoj i na drugoj. Otvoris konekciju prema ovoj koja ima visi prioritet, izvrsis proceduru, proveris ima li rezultata.. ako ih nema ili nisu zadovoljavajuci otvoris konekciju ka novijoj bazi pa okines proceduru tamo.
[ dusty @ 09.07.2007. 12:30 ] @
Citat:
spartak: Ovo predlozenje pretpostavljam podrazumeva da si pootvarao obe konekcije i drzis ih otvorene i slicne stvari...

Zasto bi morao da otvara dve konekcije ako je isti login za obe baze ? Upravo je poenta da preko jedne konekcije izvrsi query nad dve tabele u razlicitim bazama.