[ Nemanja Ivanović @ 06.07.2007. 22:44 ] @
Ima li kakav program ili tome slicno gdje se moze skinuti matrica nekih rock pjesama.Znaci rock,hard rock,heavy metal?
[ acaradio @ 06.07.2007. 23:54 ] @
Sta podrazumevas pod matricom ? Instrumentalna postavka bez vokala ?
[ Nemanja Ivanović @ 07.07.2007. 01:12 ] @
Da,jel postoji tako nesto da se moze skinuti?Ali moze i da postoji vokal,bitno je da ne postoji vodeca gitara.
[ tribal_kg @ 07.07.2007. 01:18 ] @
Bolje da si ga pitao sta misli pod tim "skinuti"??
Mozda hoce da download-uje matrice uz pomoc nekog programa. :)

Ako zelis da odvojis glas od muzike(instrumentala,matrice..) iz pesme onda racunaj da ce ti zakljucati temu.:)

Sa druge strane,ako zelis da napravis matricu,to vec i nije problem ali zavisi od tvog znanja i "oruzja" koje posedujes.
[ acaradio @ 07.07.2007. 01:23 ] @
Pa, jedino MIDI i Guitar Pro tabovi...to je neki "osiromaseniji" nacin da cujes instrumentalne verzije nekih pesama.

Originalne matrice se tesko nalaze, uglavnom samo kad se desi da "procure" iz studija i na kraju to zavrsi na crnom trzistu, na bootleg izdanjima. Gde mozes naci takve snimke - pojma nemam. A i ovde se ne bavimo crnim trzistem.
[ Nemanja Ivanović @ 07.07.2007. 01:23 ] @
Sad si ti kao duhovit i prepametan...zasta sluzi forum nego da se nadje resenje za neki problem.Ne filozofiraj...
[ Nemanja Ivanović @ 07.07.2007. 01:25 ] @
U redu je,samo sam pitao postoji li tako nesto.Hvala i na tom saznanju Aco.Pozdrav
[ acaradio @ 07.07.2007. 01:29 ] @
Citat:
tribal_kg: Ako zelis da odvojis glas od muzike(instrumentala,matrice..) iz pesme onda racunaj da ce ti zakljucati temu

To sigurno...o tome se bezbroj puta pricalo.
Citat:
Nemanja Ivanović: Sad si ti kao duhovit i prepametan...zasta sluzi forum nego da se nadje resenje za neki problem.Ne filozofiraj...

Suzdrzi se od ovakve komunikacije jer cu ubuduce slicne postove da brisem. Tako necemo diskutovati na forumu.
[ tribal_kg @ 07.07.2007. 01:33 ] @
Ajde,malo se opusti.Pa nece ti problem nestati ako krenes sa prozivanjem.I daleko je od toga da filozofiram. :)
Samo opusteno...

Da li poznajes midi??Aca ti je dao odgovor..

Uzmes midi pesme,otvoris ga recimo u Cubase-u..Posto midi ne moze sam da svira nego zavisi od neke banke zvukova onda svakom kanalu dodeljujes poseban instrument..Mozes ti da koristis i zvuke sa kartice ali su oni uglavnom ocajnog kvaliteta...Ne radim takvu muziku ali ono sto znam je da ces tesko naci zamenu za gitare..Bas,bubanj,pad-ove i ostalo ces lako naci..Ima dosta kvalitetnih instrumenata u virtuelnom obliku ali za gitare ne znam...
Onda,kad si sve ubacio kako zelis,nabudzio si da zvuci kako ti se svidja,iskljucis kanal koji ne zelis (u tvom slucaju gitara) i eto..Dobio si matricu bez gitare..

[ Nemanja Ivanović @ 07.07.2007. 10:52 ] @
OK ,pretjerao sam...

Da znam sta je midi,ja sam tako pustao preko vanBasco's Karaoke Player i se tako postoji da mozes iskljucini nesto od pojedinih instrumenata,samo sto nema vokala.Znate vec kako mislim,ok jasno mi je sada.Izvinjavam seee i hvala na pomoci
[ sekulicB @ 13.07.2007. 16:16 ] @
www.guitarbt.com

sajt sa matricama u mp3 formatu, znachi nije midi, bez vokala/redje sa vokalom, bez gitare/gitara. Ovo nisu original matrice, da ne bi neko neshto pomislio, nego su ljudi svirali, snimali i odradjivali.
Znachi za gitarsku muziku, kako i samo ime sajta kaze Guitar BT(Backing Tracks). Odlichno za vezbu i eventulano neke covere.

Pozdrav