[ pavlakus @ 07.07.2007. 18:53 ] @
Imam telekom adsl i dobio sam router thomson. e sad je meni potrebno posto je na tom routeru prikaceno 4 compa da ogranicim protok za svaki. Skinuo sam sa neta bandwidth, na samom pocetku upisao IP adresu korisnika i kao mu ogranicio protok medjutim on i dalje ima maximalan protok. Ako neko moze da mi pomogne ili oko podesavanja bandwidtha ili ima neki drugi predlog nek pomaze. Inace sve se radi pod winXP
[ culy @ 08.07.2007. 11:21 ] @
Na kom si kompjuteru instalirao taj program?
[ pavlakus @ 08.07.2007. 12:51 ] @
na compu koji je prijavljen kao administrator.
[ culy @ 08.07.2007. 14:03 ] @
Nema to veze koji je prijavljen kao admin.
Treba ti komp izmedju modema i rutera i na njemu da postavis taj program za ogranicenje.
[ calexx @ 08.07.2007. 15:04 ] @
Između modema i rutera?
[ pavlakus @ 08.07.2007. 15:59 ] @
modem i ruter je jedno te isto u ovom slucaju. i na njega je povezuju preko lana svi compovi koji su na netu tako da nema neki koji je kao glavni nego svi ravnopravni. jedino postoje useri koji se prave i kojima se daju privilegije.
[ l0calhost @ 08.07.2007. 19:54 ] @
Jednostavno, ne moze da radi to tako kao sto si ti zamislio.
Da ukljucis sve kompove na switch i isto na switch da ukljucis adsl modem. Ne moze.

Moras da ADSL modem ukljucis u jedan od tih kompjutera, koji zelis da bude server, e onda taj kompjuter ukljucis u switch, gde su ukljuceni svi ostali kompjuteri. To je jedini nacin da "server" ima dozvolu da ogranicava protok.

Pozdrav
[ night-shift @ 08.07.2007. 20:05 ] @
Gateway svih računara treba da se promeni da ne bude adresa routera, nego IP adresa tog računara na kome je program za raspodelu protoka.
[ pavlakus @ 08.07.2007. 20:30 ] @
ruter koji sam dobio ima jednostavno 4 lan ulaza i to je to. nemam mogucnost ja da odredim koji ce comp da mi bude kao server. imam 4 lan ulaza i ja cim ukljucim comp preko lana na ruter/modem on je automatski na netu i problem sto svako vuce koliko mu je zelja
[ culy @ 08.07.2007. 21:30 ] @
Onda lepo instaliraj na ta 4 kompa program Net Limiter i direktno ogranici download.
[ pavlakus @ 08.07.2007. 21:34 ] @
to mi je poslednje resenje, mada sam mislio dapostoji neko elegantnije kojemogu sa jednog mesto da odradim
[ night-shift @ 08.07.2007. 23:13 ] @
Kako se tačno zove software koji želiš da koristiš? Daj link da vidim.
[ pavlakus @ 09.07.2007. 06:55 ] @
Nisam strogo vezan za software. Ovde na forumu sam video da preporucuju Bandwith pa sam sa njim pokusao da odradim medjutim ne radi. svaki comp ima svoj IP i svi su na isiti nacin povezani sa modemom/routerom preko lan-a jer drugi nacin povezivanja ne postoji (kod ovog modema). bandwidthcontroller.com/download.html
ako imate neki dugi predlog u vezi softvera recite
[ l0calhost @ 09.07.2007. 10:13 ] @
jedino ti preostaje da kupis switch i odradis kao sto sam ti rekao u prethodnom postu.
[ night-shift @ 09.07.2007. 15:41 ] @
Bez menjanja konfiguracije mreže možeš recimo da postaviš neki proxy software na jedan računar i instaliraš service i GUI programa.
Na ostalim računarima namestiš da pristupaju internetu preko tog proxija, a brzinu će da ograničava taj software.

Druga mogućnost je da instaliraš Bandwidth service na svim računarima, a GUI samo na jednom, pa preko remote pristupa u programu, da im menjaš ovlašćenja.
[ djricky @ 09.07.2007. 16:48 ] @
http://www.elitesecurity.org/f142