[ jak @ 03.08.2003. 18:32 ] @
| Vjerovatno je ovo pocetnicko pitanje ali sam ja svoje prve korake u Linux svijetu napravio prije nekih
petnaestak dana tako da cu ga svakako postaviti. Naime nasao sam Operu u tar.gz formatu i pokusao sam da je instaliram iz komandne linije. Datoteka je : opera-7.11-20030515.1-static-qt.i386.tar.gz
Prvo sam napisao tar -xvzf opera-7.11-20030515.1-static-qt.i386.tar.gz i sve se to raspakovalo (mada me strasno interesuje lokacija) i to je bilo donekle uredu.
Zatim slijedi ./configure i javila mi se greska : no such file or directory
dalje naravno nije radila ni make ( no targets specified and no makefile found) a ni make install.
Da li moze neko da mi pojasni gdje grijesim?
Hvala
P.S. Koristim RedHat 7.3 ako to nesto znaci.
P.S.S. Pokusao sam i sa Abiword-1.0.4.tar.gz i javila mi se ista stvar. |
[ axez @ 03.08.2003. 19:18 ] @
Opera ne dolazi u Source obliku nego samo u binarnom.
Imas uputstvo kako se instalira unutar arhive, procitaj INSTALL i/ili REDAME fajlove.
[ mikis @ 03.08.2003. 20:49 ] @
Raspakovalo ti se u tekući direktorijum, verovatno u neki poddirektorijum koji se zove slično kao arhiva (recimo "opera-7.11"). Otkucaj "ls" pa ćeš videti. Dakle, prvo kucaj "cd opera-7.11" (ili već kako ti se zove taj direktorijum u koji je raspakovano) pa tek onda ./configure
[ Miško Stefanović @ 04.08.2003. 00:50 ] @
Instalacija se pokreće iz direktorijuma gde je raspakovana, koristi find file, i u termimalu kao su pokreni ./install.sh
Uzgred evo i ovo "u-KMbBX-FSKRD-cQpQs-3wBvr-zdhyc" ko razume shvatiće da više nema reklamnih banera.
Nadam se da nisam prekršio norme sajta, ako jesam molim moderatora da briše ovu poruku.
Happy surfing.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.