[ truba @ 05.08.2003. 15:20 ] @
Hocu da instaliram RedHat 9.0. Imam dva hdd-a: na prvom imam 1 winxp ntfs prim. particiju, 1 win2003 prim. ntfs, 1 extended particiju ntfs i cca. 40GB neparticionisanog prostora, a na drugom 2 ntfs particije. Bootujem RH sa cd-a, prva dva koraka idu fino, ali na dijelu kada treba particionisati disk javljaju se (nepremostivi :) problemi. Probao sam i automatic i manual (druid) particionisanje. Oznacim slobodan prostor na hdda, nova ex3 particija (npr. boot), upisem kapacitet 200mb i ok. Hocu drugu particiju, izaberem root, upisem npr. 5000mb i prijavi gresku "Could not allocate requested partition. Partitioning failed, could not allocate partititon". Pazite, isto javi koju god drugu (po redu) particiju kreiram: boot, root, swap (zamislite sve kombinacije redoslijeda). Istu gresku javlja i pri automatskoj instalaciji, a tamo jos javlja da nema slobodnog prostora na disku(!) i da pokusam manuelno. U cemu je problem? Usput, moze li mi neko reci da li ce i kakve "posljedice" instalalacija RH imati na moje postojece OS-ove? Cesto se spominju MBR problemi i slicno. Ako da, ima li preventive i kako ih popraviti? Hvala unaprijed na odgovoru. |