[ ~Vojvoda @ 11.07.2007. 11:35 ] @
| Prilikom instalacije Joomla! na localhost, javlja mi se problem ovaj gore iz naslova teme, pronasao sam parametar u php.ini i promenuo putanju do cache foldera, odcekirao sa njega opciju read-only, ali problem se i dalje javlja, zna li neko kako da resim ovaj problem?
p.s. videh dole u jednoj temi da svi unwriteable fajlovi trebaju da se "chmoduju", moze li mi neko objasniti detaljnije kako se to radi?
Hvala! |
[ Nemanja Avramović @ 11.07.2007. 12:35 ] @
Chmod postoji samo na unixolikim sistemima, na Windowsu su svi folderi writeable ako imaš određene privilegije (ako si administrator na računaru i folder nije označen kao read only trebalo bi da radi bez problema).
I koji ti je session.save_path u php.ini? Meni je nešto zezalo dok nisam stavio c:\temp\
[ ~Vojvoda @ 11.07.2007. 13:10 ] @
ma ja sam totalna dileja, ta linija u php.ini mi je bila pod kometarom (;), kada sam skinuo komentar, postala je vazeca.
ali sada mi se javio drugi problem, nece da prihvati kor. ime i shufru u step1, znaci ne znam sta da radim, pokusao sam sve varijante i nsta ne radi. Koliko ja shvatam problem je do baze podataka.Zna li neko kako da se resim ovog jada?
pozdrav!
[Ovu poruku je menjao ~Vojvoda dana 11.07.2007. u 14:25 GMT+1]
[ Majstor_Pućko @ 09.09.2008. 20:27 ] @
Ja imam problem na Linux hostingu, ista stvar, kopam tamo po onom cPanelu i ne mogu nikako da podesim. Ima opcija da se ubaci php.ini.default, kako da podesim putanju? Bio bih zahvalan ako bi mi neko pomogao jer sam na pola instalaicje.
Edit: da budem jasniji>
U php.ini koji mi se nalazi u public_html folderu sam odkomentarisao session.save_path = /home2/mojaccount/tmp
i za /tmp folder sam setovao permission na 777. I tako nije htelo.
Hvala.
[Ovu poruku je menjao Majstor_Pućko dana 09.09.2008. u 22:26 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.