[ icko1985 @ 11.07.2007. 16:18 ] @
Pozdrav ljudi radim neku aplikaciju u c# ciji je jedan deo sledeci: imam tri dugmica (start,pause,resume) i jedan text box. Aplikacija radi sledece kad se klikne na start program pocinje da broji od nule recimo do 100 i prikazuje vrednost u text boxu a kad se klikne na pause brojanje se zaustavlja a u text box-u je trenutna vrednost.Klikom na resume brojanje se nastavlja. Interesujeme koji je po vama najlaksi nacin da ovo uradim u c#??? Hvala
[ nowa @ 11.07.2007. 16:56 ] @
jesi li razmisljao o nitima? to je najjednostavniji nacin.
[ vujkev @ 11.07.2007. 17:54 ] @
Nešto sumnjam da je to najjednostavniji način :)

Staviš na formu (pored 3 button-a i textbox-a) jedan timer. Podesiš vreme tajmera na .... 1 sec (ili koliko već hoćeš da brzo odbrojava) i staviš Enabled = false

na click event "Start" dugmeta staviš - Timer1.Enabled=True
na click event "Pause" dugmeta staviš - Timer1.Enabled=False
na click event "Resume" dugmeta staviš - Timer1.Enabled=True

na "tick" event tajmera staviš da ti oduzme broj i upiše u textbox

I to je to

[ icko1985 @ 11.07.2007. 21:58 ] @
Probao sam ovo sa timerom i radi hvala puno. Jel znate mozda gde mogu da nadjem nesto vezano za sinhronizaciju procesa ili niti (neke algoritme) a da su radjeni u c#??? ili kako najbolje da naucim rad sa nitima u c# ??? Treba da radim simulaciju nekog algoritma za sinhronizaciju pa mi treba. Hvala unapred
[ toxi_programer @ 11.07.2007. 22:12 ] @
Pogledaj ovaj tekst:
http://www.serbiandownload.com/sdforum/index.php?topic=3602.0
Možda pomogne.

Ja se izvinjavam moderatorima što sam dao link ka drugom forumu, ali pošto je u pitanju tekst koji se tiče teme nadam da nećete zameriti.
[ icko1985 @ 11.07.2007. 22:16 ] @
Hvala pogledacu.