[ gorang @ 22.09.2001. 04:41 ] @
koji divx player za linux podrzava 'micro dvd' format subtitla? ... hocu da probam divx na linux/suse/KDE masini. Svaki savet je dobrodosao posto sa ovim nisam imao susret, osim preko windowsa.

hvala.

[Ovu poruku je menjao gorang dana 09-22-2001 u 04:45 AM GMT]
[ Gojko Vujovic @ 22.09.2001. 12:54 ] @
Ne znam kakav je to titl, ali mozes da probas sa standardnim playerima: mplayer i xmps.
[ MoHicAn @ 22.09.2001. 13:15 ] @

Hah

wine powerdvd.exe ))
[ leka @ 22.09.2001. 15:02 ] @
Dobar pocetak je mogao da bude ovo http://www.linuks.org/search.php?search=divx ali... :)

Dakle Mplayer je vec pomenut, ali me cudi da nije pomenut XINE koji je mnogo bolji od Mplayer-a (po meni).

Ako odes na taj URL, videces da DivX podrska postoji i u novom KDE-u, ali uz pomoc odvojene biblioteke - mpeglib ( http://mpeglib.sourceforge.net/ )

Dakle, moj predlog je XINE

Pözdrĺv :)

[ gorang @ 24.09.2001. 07:41 ] @
uspeo sam bar nesto: xine radi odlicno pri pustanju divx video, malo zeza ton kad 'premotavam' film, ali moze da prodje. Tek sada vidim koliko i ovaj divx moze lepo da radi na mojoj masini celeron433/nvidiaM64-16mb, na windowsu ni u jednoj kombinaciji drajvera i programa za pustanje nisam dobio ovaj kvalitet kao na linux, ali dobro, nije tu nista cudno :) ...

medjutim, ostaju neiskorisceni ovi titlovi koji domaci 'distributeri' snimaju uz divx film, dosada nisam nasao ni jedan program koji ih uopste i spominje kao opciju pustanja. Ima li resenja?
[ Tigerheart @ 24.09.2001. 22:16 ] @
Citat:
gorang je napisao:
uspeo sam bar nesto: xine radi odlicno pri pustanju divx video, malo zeza ton kad 'premotavam' film, ali moze da prodje. Tek sada vidim koliko i ovaj divx moze lepo da radi na mojoj masini celeron433/nvidiaM64-16mb, na windowsu ni u jednoj kombinaciji drajvera i programa za pustanje nisam dobio ovaj kvalitet kao na linux, ali dobro, nije tu nista cudno :) ...

medjutim, ostaju neiskorisceni ovi titlovi koji domaci 'distributeri' snimaju uz divx film, dosada nisam nasao ni jedan program koji ih uopste i spominje kao opciju pustanja. Ima li resenja?

dok neko ne napravi takvu mogucnost u nekom od linux DiVx player-a jedino ti preostaje da putem wine-a pokrenes neki od Windowz DiVx playera ..... :) .....
[ --ja-- @ 27.08.2003. 12:12 ] @
Pa xine ima mogućnost puštanja titlova.

Code:
$ xine film.avi%titl.sub

Doduše ja imam problema s prikazivanjem ŠĐČĆŽ ali to nije kriv xine nego ja jer to ne znam podesiti.
[ Goran Rakić @ 27.08.2003. 13:08 ] @
ja ne znam šta vi ljudi lupate. xine podržava titilove i to u bilo kom kodnom rasporedu ako u konfiguraciji navedete dobar font. MRL putanja je nest.avi::nesto.sub. Mplayer takodje podržava titlove, stim što kod njega postoji switch (mplayer --help) koji kao parametar prima putanju titla. Da biste dobili "naša" slova, sa mplayer sajta skinite windows-1250 i iso-8859-2 fontove.
[ TiXo @ 27.08.2003. 13:23 ] @
tačno tako, mplayer može sve da pusti, ako je problem u ćčđšžĆČĐŠŽ problem se rešava odgovarajućim fontom (tj fontom sa odgovarajućom kodnom stranom) pogledajte malo man za mplayer i on će vam sve lepo objasniti...

T.
[ gorang @ 27.08.2003. 16:08 ] @
...boze, boze :) ... lepo je kad vidis svoju poruku od pre dve godine :)
[ --ja-- @ 27.08.2003. 23:36 ] @
Ma ko još čita datume? Bitno je da se piše
[ TiXo @ 28.08.2003. 00:07 ] @
stvarno strašno :))))

nisam ni video do sad....

[ Goran Rakić @ 28.08.2003. 09:03 ] @
;(
eh.. kada će više da ukinu flashback...
[ nemysis @ 04.12.2003. 16:38 ] @
A što ne probate avifile?

http://avifile.sourceforge.net/

Podržava dosta formata i zvuk i titl radi bez problema.
[ VRider @ 04.12.2003. 20:38 ] @
Provalite sa nemysis jos ne shvata da je tema stara 2 godine!