[ gooxi @ 12.07.2007. 19:00 ] @
Pozdrav ljudi. Problem je sledeci. Imam bazu podataka i u njoj tabelu Stanovi.Kolone tabele su:Vrsta,Kvadratura,Lokacija,Cena,Sprat. Zelim da preko Jedne padajuce liste izaberem npr. jednosobni i onda na submit i on izlista sve stanove gde je vrsta jednosoban. Ja sam probao na sledeci nacin,ali imam problem. Prvo imam jednu formu ciji je kod: Code: <form action="pretraga.php" method="post"> Izaberite kriterijum pretrage:<br /> <select name="kriterijum"> <option value="Jednosoban">Jednosoban</option> <option value="Jednoiposoban">Jednoiposoban</option> <option value="Dvosoban">Dvosoban</option> ... </select><br/> <input type="submit" value="Pretraga"> </form> i sledeci PHP kod pretraga.php Code: <?php // promenljive koje sadrze vrednosti sa formulara $searchtype=$HTTP_POST_VARS['kriterijum']; //VAZNO: proveriti da li je posetilac na formularu selektovao kolonu pretrage if (!$searchtype ){ echo 'Niste korektno popunili formular. Molimo Vas da ponovo posetite stranicu sa formularom .'; exit; } //filtriranje podataka koje je uneo posetilac u slucaju da sadrze prelazne sekvence \ ' " .... escape_sequence $searchtype = addslashes($searchtype); /*uspostavljenje veze */ @ $db = mysql_pconnect('localhost', 'user', 'pass'); if (!$db){ echo 'Error: Nije obavljeno povezivanje sa bazom. Pokusajte ponovo'; exit; } //izbor baze mysql_select_db('ime baze'); $upit="select * from Stanovi where Vrsta='$searchtype'"; $res=mysql_query($upit) or die (mysql_error()); $broj_kolona = mysql_num_fields($res); $num_results = mysql_num_rows($res); echo '<p><font color=#FF6633>Broj nadjenih Stanova:'.$num_results.'</font></p>'; echo "<table border=1 bgcolor=#FF6633 #FF6633><tr>"; //zaglavlje tabele for($i=0;$i < $broj_kolona;$i++){ $ime_kolone=mysql_field_name($res,$i); echo "<td>$ime_kolone</td>"; } echo "</tr>"; //podaci iz tabele while($row=mysql_fetch_assoc($res)){ echo "<tr>"; for($j=0;$j < $broj_kolona;$j++){ $ime_kolone=mysql_field_name($res,$j); print("<td>".$row[$ime_kolone]."</td>"); } echo "</tr>"; } echo "</table>"; mysql_free_result($res); ?> Kada na formi izaberem npr. jednosobni i kliknem na submit dugme izbaci mi broj stanova:0 i zaglavlje tabele. Ali kada u upit stavim $upit="select * from Stanovi where Vrsta='jednosoban'" odradi sve i izbaci sve jednosobne stanove.Vec dva dana se ubijam sa ovim ali ne vidim resenje,pa Vas molim ako znate da mi pomognete. Pozdrav svima i hvala unapred. |