[ Neznalica_sa_ugla @ 12.07.2007. 21:25 ] @

Kako ovo razumeti ????

string Insert = "INSERT INTO IZVOD(Id_izvoda,godina,datum) VALUES ( '" + Dokument.iBroj_dokument.ToString()+ "','" + Dokument.strKnjig_Godina + "','" + Dokument.dDatum_dokumenta + "')";

kpi.kom.Connection = kpi.conn;
kpi.kom.CommandText = insert;
kpi.kom.ExecuteNonQuery();

ovo se fino izvrsi ali , samo ako je datum manji od 12 , pokusao sam zmijenuti datum i mesec , al ne ide
datum u bazi je datatime tipa isto kao i Dokument.dDatum_dokumenta .Zasto korektno upisuje neke datum , a neke nece???? hvala
[ 01011011 @ 12.07.2007. 22:33 ] @
Koje ti je vrste polje u bazi podataka. Jesi probao da uradis

Convert.ToDateTime()

[ Neznalica_sa_ugla @ 12.07.2007. 23:02 ] @
datum u bazi je datatime tipa isto kao i Dokument.dDatum_dokumenta
[ Shevchenko @ 13.07.2007. 02:01 ] @
Citat:
Neznalica_sa_ugla:ovo se fino izvrsi ali , samo ako je datum manji od 12 , pokusao sam zmijenuti datum i mesec , al ne ide

Kako si to zamenio mesec i datum?

Ja mislim da je problem u tome, sto ti u bazi format datuma "mm/dd/yyyy" a (pretpostavljam da radis WinAplikaciju) na tvom kompjuteru datum "dd/mm/yyyy"
E sad ukoliko dobro pretpostavljam, tvoj problem se resava ovako :

Code:

string.Format("{0:MM.dd.yyyy HH:mm:ss}", Dokument.dDatum_dokumenta)
[ Radudzoni @ 13.07.2007. 07:51 ] @
Datum u sql upitu prosledi kao 'yyyy-MM-dd hh:mm:ss' (sa sve apostrofima) i koje god da je podesavanje na racunaru bice dobro upisan u u SQL bazu...
[ Neznalica_sa_ugla @ 13.07.2007. 08:18 ] @
Ali kada pogledam u bazu preko Management_a vidim format dd.mm.yyyy 0:00:00 tako barem pise u tablici =???? No svako da cu i ovo gore probati ! zaboravi reci baza je MS SQL 2005
[ aleksandarpopov @ 13.07.2007. 08:35 ] @
Koristi parametre za sql - ove. Nemoj ovako da kalemis stringove....
[ Neznalica_sa_ugla @ 13.07.2007. 08:53 ] @
Aleksandre jednom smo kuburili sa parametrima , sećas se ove aplikacije prije , pa nije upalilo , ovde sam ih svakao mislio zaobici . Daj kao bi kod izgledao ??? Samo da je parametar prije i to sa UPDATE dfa ga posle ubacim kada upisem godinu u broj !!
[ Neznalica_sa_ugla @ 13.07.2007. 12:36 ] @

SqlParameter param = new SqlParameter();
param.ParameterName = "@datum";
param.Value = Dokument.dDatum_dokumenta;

try
{

SqlCommand kom= new SqlCommand("Update izvod set datum=@datum where (id_izvod='" + ClassLibrary1.Class1.Ispred_nule(Dokument.iBroj_dokument.ToString(), 4) + "' ) and ( godina ='" + Dokument.strKnjig_Godina + "') ", kpi.conn);

kom.Parameters.Add(param);

kom.ExecuteNonQuery();
}
catch
{
MessageBox.Show(Mes.Radnja_neuspijesna, " ", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error);
kpi.Upis_error_log(kpi.Update );
return povratni;

}

nista ni od ovoga !!!!!!!! ( u komandu ne upise parametar )
[ dusty @ 13.07.2007. 12:47 ] @
Fali ti tip parametra (SqlDbType), ali to neces videti u stringu, parametri se razresavaju kada se pozove metoda za izvrsavanje komande - ExecuteNonQuery.
[ Neznalica_sa_ugla @ 13.07.2007. 13:10 ] @
param.SqlDbType = SqlDbType.DateTime;

valjda si mislio na ovo , ali nece !!
[ Neznalica_sa_ugla @ 13.07.2007. 13:16 ] @
upsss !!!

Ipak radi Hvala svima !!!