[ bags @ 13.07.2007. 02:32 ] @
Ponovo pitanje neiskusnog kolege. :)

Program na kojem radim treba da omoguci export u pdf i stampanje.
Prvo sam resio relativno lako preko iTextSharp-a.Onda sam se poceo petljati sa printdocumetom ,misleci da stampanje nece biti veliki problem.
Problem je sto korisnik moze jako puno uticati na ovaj pdf i prava je muka sad sve to prevoditi u graphic i printDocument logiku.

Pitanje je:

Ima li neko besplatno resenje da programerski saljem ovaj pdf na stampac?

Naravno, ne smijem pretpostaviti da korisnik ima Acrobat.
Trazeci po netu, naisao sam na PDFRasterizer.NET koji bi isto olaksao stvar.On naime pretvara pdf u sliku.Problem je sto nije besplatan, a sef nije raspolozen da placa. :(

[ kleo @ 13.07.2007. 08:54 ] @
http://www.codeproject.com/Pur...4&exp=0&select=1077850
[ bags @ 13.07.2007. 12:20 ] @

Nazalost ,ovo mi ne pomaze.On jednostavno pozove acrobatov print. za stampanje,a nastaje problem kad neko nema instaliran acrobat. :(
[ Pharos @ 13.07.2007. 13:05 ] @
Najjednostavnije rešenje koje sam uspeo pronaći i koje ja trenutno koristim je PDF Creator.
Kada imaš dokument pripremljen za štampu, umesto fizičkom štampaču, proslediš ga ovom virtuelnom štampaču i on ti veoma brzo napravi PDF dokument.
[ bags @ 13.07.2007. 13:40 ] @
Uh,izgleda sam ja to lose objasnio gore u postu.

Meni ne treba pravljenje PDF fajla.To sam odradio.Imam gotov pdf fajl.
Problem je samo kako da ga stampam iz mog programa ,a bez da pozivam Acrobat Reader i sl.
Do sada sam radio stampanje preko Graphics i printDocumenta ,ali fazon je u tome da korisnik dosta utice na sam pdf dokument,
menja mu izgled, raspored ,font,header i footer.E sad,velika je muka to sve odraditi preko GDI+, pa trazim nesto sto automatski salje pdf na stampac.

PS.
Mrzim pdf.

[ spartak @ 13.07.2007. 13:54 ] @
Citat:
bags: Problem je sto nije besplatan, a sef nije raspolozen da placa. :(

Nije raspolozen da placa, a raspolozen je da naplacuje?

Pozdravi shefa :-)

Ne mogu tacno da se setim ali mi se cini da postoji ili je postojao neki Adobe ActiveX pomocu kojeg je moglo da se stampa besplatno. A uz to, zasto ne bi Acrobat Reader bio prerequisite tvom software?
[ bags @ 13.07.2007. 14:13 ] @
Hehe, tipican sef.

Fazon je u tome sto ce program biti besplatan i cilj mu je naravno da osim moje
plate sto jeftinije prodje. :)

Program ce se koristiti u jako razlicitim okruzenjima unutar razlicitih firmi i biti slobodan za download,
tako da se lako moze desiti da neko nema Acrobat Reader ili jos gore da nema privilegiju da
instalira software na svom racunaru.

Probacu naci taj Adobe ActiveX.

[ sstanko78 @ 13.07.2007. 16:09 ] @
A da zapakujes Foxit Reader 2.0 sa svojim programom ? http://www.foxitsoftware.com/pdf/rd_intro.php
[ spartak @ 13.07.2007. 21:38 ] @
Citat:
bags: ... i biti slobodan za download,
tako da se lako moze desiti da neko nema Acrobat Reader ili jos gore da nema privilegiju da
instalira software na svom racunaru.

Offtopic ali ti nesto bas i ne verujem. Onako drugarski.

Kako ce da ima privilegiju da downloaduje taj vas program i instalira ga, a Acrobat Reader ne?

Bandluj ti to sve zajedno i ne beri brigu, ili tamo gde ti je link za download postavi i link za AR i vuk sit i software-chichi na broju.
[ bags @ 13.07.2007. 21:51 ] @
Citat:
spartak: Offtopic ali ti nesto bas i ne verujem. Onako drugarski.

Kako ce da ima privilegiju da downloaduje taj vas program i instalira ga, a Acrobat Reader ne?

Program se nece morati instalirati, sve je u jednom .exe fajlu. :)

Program ce biti besplatan, ali ne i open source.

Verovatno je instaliran Reader na nekih 75% racunara,ali nema smisla osloniti se na to.
Probacu jos sutra nesto iskombinovati.Stvarno mi je krivo da se dve nedelje mucim,sredim taj pdf da izgleda kako treba i sad se moram opet petljati sa GDI da bih odradio samo stampanje tog pdf-a.

Valjda cu u buducnosti morati raditi nesto gde ima puno stampanja. :)))

[ MarkoBalkan @ 13.07.2007. 22:44 ] @
a kak mislis printati, ako nemas acroreader?
mislim da se ne moze.
[ bags @ 26.07.2007. 00:23 ] @
Elem, nasao sam resenje.

Treba koristiti Migradoc Lite sa www.pdfsharp.de. Tu imaju ugradjeni i printDocument i printPreview.Jest da mi je uzelo jedan dok sam kreirao pdf-ove programerski ali opet je stampanje u 10 linija koda.

Ako imate potrebu za pdf-om u .net-u samo se drzite pdfsharpa.Omogucava tonu stvari (stilove,sekcije ,paragrafe,bindovanje fontova) a i puno je logicniji od iTextsharpa.

ps.
Ne treba acroreader sa pdfsharpom.
[ Astek @ 26.07.2007. 20:40 ] @
Koristim već duže kontrolu PDF-Writer.NET Professional for Visual Studio .NET i za kreiranje i za štampanje reporta. Meni radi posao.