[ vdambo @ 13.07.2007. 11:38 ] @
Pozdrav. Odavno nisam radio u PHP'u i kad sam rešio, đavola. Neke stvari su se izmenjale u novijim verzijama a ja tražeći po NETU i po forumu es ne mogadoh da nadjem uzrok, iako sam naišao na slične teme. Naime, ranije sam koristio easy php 1.6 pa od skora 1.7. Radim na jednom ličnom sajtu i koristio bih php i my sql. Kada sam isporbavao skripte u 1.7 radi sve, prva liga. Međutim, ajd da prebacim na server, kad ono - malo sutra. Tražih, tražih, ne mogu da nađem ništa pametno da mi odgovori u čemu je problem. Ajd reko da skinem 1.8 verziju easy'a pa da vidim, možda nešto se promeni. Aha! Isti problem kao i na serveru- olakšanje jer mi je lakše da brljavim po lokalu, nego na netu. kod : install.php Code: // Ubacivanje potrebnih fajlova include "config.inc.php"; include "funkcije.inc.php"; include "logovan.php"; // body ("Kreiranje baza sa podacima"); // instalacija tabela u bazu // Povezivanje sa bazom podataka mysqlconnect(); //Pravljenje tabele vesti $link = mysql_query ("CREATE TABLE vesti ( datum varchar(30), datum2 varchar(50), postavio varchar(50), naslov longtext, kracavest longtext, duzavest longtext, citanja int(8), id int(9) DEFAULT '0' NOT NULL auto_increment, PRIMARY KEY (id) ) ENGINE=MyISAM;") or die("nisam mogo da se povezem neshto"); echo "Tabela --VESTI-- izgleda da je napravljena!<br><br>"; config. php Code: global $host; global $username; global $db_name; global $password; $host = "localhost"; // Database host $username = "user"; //Database Username $password = "pass"; //Database password $db_name = "dbname"; //Database name funkcije.php Code: // Funkcija za povezivanje sa mysql bazom function mysqlconnect() { include("config.inc.php"); mysql_connect($host,$username,$password); mysql_select_db($db_name); } Međutim, nakon izvršenja install.php prijavljuje mi da nije mogao da se poveže sa bazom, tako da nista ne mogu da ubacim u nju. Ponavljam da ove probleme nisam imao sa 1.7 verzijom pa ne znam odakle da krenem. Jel ima neko neku ideju? Unapred fala. |