[ rourke @ 14.07.2007. 13:29 ] @
Pozdrav, Koristim tehniku kesiranja stranice, slicnu ovoj: http://www.devshed.com/c/a/PHP/Output-Caching-with-PHP/4/ Dakle, ukoliko kesirana verzija stranice ne postoji, ja je snimam unutar mog /cache foldera, a ukoliko postoji i nije starija od odredjenog vremenskog intervala ja samo include-ujem cache verziju stranice. Ova metoda sasvim fino radi, ali javlja mi se problem kod stranica koje ukljucuju parametre. Recimo: Code: product.php?id=20 Sta raditi u ovakvom slucaju, tj. kako imati kesiranu verziju stranice i za product.php?id=20 i za recimo product.php?id=3 ? Da li postoji neko standardno resenje za ovakve situacije? Da li je pametno da parametre nekako uglavim u ime fajla (mada tu moze doci do vecih komplikacija zbog dozvoljenih znakova unutar imena fajla), ili postoji bolje resenje? Mozda za ovaj primer gde imam jedan parametar, nije tesko imati ime fajla product_20.cache ili product_3.cache , ali sta raditi kod situacija gde je parametar string, ili ima vise parametara. Pozdrav i hvala na pomoci |