[ white nigga @ 14.07.2007. 21:26 ] @
pozdrav !

danas sam posle duzeg odlaganja resio da aktiviram govornu postu.
dobio sam potvrdnu poruku preko sms-a da je govorna posta aktivirana i da imam jednu novu poruku u sanducetu. kada pokusam da okrenem broj 909 za proveru,stalno se diskonektuje veza pre nego sto uspem da dobijem bilo kakvu informaciju,pa cak i da cujem govorni automat.

da li je neko imao slican problem i kako se resava isti ?

hvala
[ pajaja @ 14.07.2007. 22:34 ] @
ja sam sad probao, i meni radi :\

Pozovi korisnicki servis, mozda oni mogu da ti pomognu.
[ white nigga @ 14.07.2007. 22:54 ] @
i dalje ne radi...mislio sam da nije nesto do telefona,ali nije,radi sve ostalo,mogu da dobijem govornu postu na Mobilkomu ali na Telenoru ne... :(
[ Srdjan Marinkov @ 03.08.2007. 21:00 ] @
Ja imam jedan drugačiji problem se govornom poštom... Nisam dugo koristio karticu na kojoj mi je aktivirana govorna pošta i sada kada hoću da preslušam poštu, okrenem 909 i traže mi da unesem neku lozinku, koju sam naravno, zaboravio! :( I šta sad?
[ evolution @ 03.08.2007. 21:14 ] @
Odes na www.telenor.co.yu/portal , ulogujes se, izaberes deo Korisnicki servis /Aktivacija usluga /Usluge vezane za pozive, kliknes na detalje (u okviru polja Govorna posta) i izaberes opciju Resetuj lozinku. I to je to. Pocetna lozinka je 9999.
[ Catch 22 @ 04.08.2007. 02:18 ] @
A možeš i jednostavnije, prvo putem SMS-a deaktiviraj govornu poštu, pa je onda ponovo putem SMS-a aktiviraj, nazovi 909 i unesi novu lozinku

Citat:
Govornu poštu može aktivirati i administrirati sam korisnik putem SMS-a koji se šalje na broj 909; za aktivaciju tekst poruke treba da bude GPA, za deaktivaciju GPD, a za proveru da li je Govorna pošta aktivirana tekst poruke treba da bude GPT.
....

... Pri prvom pozivu sekretarici, na broj 909, i sa inicijalnom lozinkom koja je ista za sve – 9999, korisnik će biti u prilici da presluša sistemsko uputstvo za nove korisnike...

Promena zaštitne šifre-lozinke

Sistem će zahtevati da unesete novu šifru za pristup Vašem mailbox-u, a potom pritisnite taster #. Ukoliko ne unesete novu šifru ostaje Vam šifra koju je dodelio sistem, što će omogućiti da svako ko poznaje Vaš broj može da presluša Vaše poruke. Takođe možete izabrati opciju za deaktiviranje šifre, tj. kad pristupate preslušavanju govorne pošte sa vašeg broja, ne morate da unosite šifru.
...

Tarifiranje usluge VoiceMail

Za sve korisnike, aktivacija i deaktivacija VoiceMailboxa putem SMS-a će se tarifirati 6 dinara+porez

Aktivacija i deaktivacija pozivom Call Center-u se tarifira 9,9 dinara/po pozivu.
Za prepaid korisnike preslušavanje sopstvenih poruka je besplatno; ostavljanje poruke nekom drugom naplacuje se prema tarifnom paketu (od trenutka prestanka zvucnog signala govornog automata) ; direktno ostavljanje poruke u necije sanduce se tarifira 4,78 dinara/po pozivu.
Za postpaid korisnike - preslušavanje sopstvenih poruka je besplatno za postpaid korisnike, a ostavljanje poruke nekom drugom naplacuje se prema tarifnom paketu (od trenutka prestanka zvucnog signala govornog automata) ; direktno ostavljanje poruke u necije sanduce se postpaid korisniku tarifira 3,99 dinara/po pozivu