[ voyager @ 16.07.2007. 23:28 ] @
Ukratko, napravio sam sebi sledeći problem: u domen koji je pod Windows 2003 Small Business Server-om sam dodao još jedan SBS server i proglasio ga dodatnim domen kontrolerom. Zbog ogranicenja samog SBS koncepta novi server se sam gasi jer je prekrsen EULA ( mogucnost samo jednog SBS servera u domenu) sto se moze videti kroz event viewer i ID koji prethodi gašenju servera. Sad sam u dilemi kako da postupim, vidim par izlaza: 1. da pokusam da na novi server prebacim FSMO role i da doskora jedini server ugasim, naravno pre toga bih odradio demote aktivnog direktorijuma. Da li u ovoj varuijanti treba jos nešto uraditi u toku celog postupka (nikad ovo nisam radio). 2. da ponovo instaliram novi server i da na njega prebacim backup system state-a (dosad sam system state vracao samo na server na kojem je i kreiran pa nisam siguran da ce ovo raditi jer sam nalazio oprecne komentare na netu) 3. opcija od koje mi se diže kosa na glavi: da instaliram novi server, od nule ga podesavam i da od nule prikljucujem sve radne stanice na server. 4. opcija koju vi predlazete ako ste se susreli sa slicnim problemom. Svima hvala unapred na odgovorima. |