[ spartak @ 17.07.2007. 15:12 ] @
| Da bi skinuo racunar sa domena, da li je neophodno da bude prikljucen na domen kontroler?
Imam jedan racunar koji vise nije u toj mrezi (fizicki je premesten u drugu zgradu) i trebalo bi da skinem domen account a da se loguje svaki korisnik kao lokalni user. Da li je za to neophodno da bude racunar okacen na domen ili moze i offline da se skine domen i postavi u workgroup koji je aktuelan? |
[ Remorseless @ 17.07.2007. 15:25 ] @
Mislim da moze i local admin account da uradi to.
ne zaboravi da izbrises computer account nakon odjavljivanja sa domena.
[ bachi @ 17.07.2007. 23:30 ] @
... May the force be with you spartak Skywalker, that is your destiny!
> Imam jedan racunar koji vise nije u toj mrezi (fizicki je premesten u
> drugu zgradu) i trebalo bi da skinem domen account a da se loguje
> svaki korisnik kao lokalni user. Da li je za to neophodno da bude
> racunar okacen na domen ili moze i offline da se skine domen i postavi
> u workgroup koji je aktuelan?
Može. Koliko se sećam, malo će te zračiti kako nema vezu sa
domenom, ali će ti dozvoliti da ga otkačiš.
[ Brutalno dobro @ 18.07.2007. 12:15 ] @
Moze i off-line skidanje sa domena, samo ti je moja preporuka da ga (kao sto neko rece) ocistis i sa Domena odnosno DC-ova...
[ podrizvan @ 15.08.2007. 14:23 ] @
Kod mene je obratan slucaj. izbriso sam domenski account offline. i sad bi trebo da ga opet dodam ali bez da se spojim sa mrezom za domenu. postoji li neka mogucnost da to uradim u registry-u ili nekako drugacije. LP
[ ganjaman @ 24.08.2007. 07:42 ] @
Citat:
podrizvan: Kod mene je obratan slucaj. izbriso sam domenski account offline. i sad bi trebo da ga opet dodam ali bez da se spojim sa mrezom za domenu. postoji li neka mogucnost da to uradim u registry-u ili nekako drugacije. LP
Ne naravno, zato sluzi domen. Mozes da napravis usera sa istim username pa i pass al kad se logujes dobices novu strukturu za tog usera.imeracunara. Najpametnije da se povezes na domen i nastavis sa radom, to sto si brisao ne znaci nista dok si vezan u domen i koristis username iz DC.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.