[ borcha @ 19.07.2007. 00:22 ] @
Interesuje me kako napraviti backup baze iz vb2005 ex.. Pre svega koje metode, funkcije su mi na praspolaganju i sta je sve potrebno ukljuciti u projecat. Ako moze kratak kodni primer....? Hvala, pozz.... |
[ borcha @ 19.07.2007. 00:22 ] @
[ dusty @ 19.07.2007. 08:30 ] @
To se radi preko TSQL-a, evo ti kratak primer, a za detalja pogledaj on-line help.
Code: BACKUP DATABASE Northwind TO DISK = 'c:\backup' Ovu komandu mozes izvrsiti preko instance SqlCommand-a. [ borcha @ 19.07.2007. 09:51 ] @
hm. vidis toga nema u knjizi...misli kao ta komanda Tsql-s BACKUP. Postoje samo osnovne komande TSQL-a...
Hvala.... [ dusty @ 19.07.2007. 10:02 ] @
A koju knjigu koristis ? Po meni, najbolja knjiga koju sam video za MS SQL (doduse, sada vec matora jer je za verziju 7.0) je bila za M$ trening, zaboravio sam ime knjige, ali bila je za kurs 70-228.
[ borcha @ 19.07.2007. 10:07 ] @
VB2005 ex e. James Foxall i SQL Server 2005 ex e. Alison Blater (Izdavac SAMS-Skola kompjutera) varijanta naucite za 24h!
Pocetnicki prirucnici za idiote....Osnovno je tu ali meni je to nesto slabasno(tanko)...Sta preporucujes? pozz... [ MarkoBalkan @ 19.07.2007. 10:40 ] @
a kako bi se izveo backup za Mysql Server?
[ dusty @ 19.07.2007. 11:21 ] @
Citat: borcha: Pocetnicki prirucnici za idiote....Osnovno je tu ali meni je to nesto slabasno(tanko)...Sta preporucujes? Tja, ne znam, jedinu knjigu koju sam procitao (dobro de, poceo da citam ![]() Iskreno nemam poverenja ni u sta sto kaze da prosecan covek moze bilo sta da nauci za 24h, sem ako nije ispijanje piva bez ruku ![]() [ mmix @ 19.07.2007. 13:49 ] @
70-228 je administracija SQL 2000, nije losa, ali za jednog programera je mnogo bolji materijal u knjizi za 70-229 "SQL Server 2000 Database Design and Implementation". Taj ispit je ujedno jedan od optional ispita za MCSD 2003 sertifikat.
[ dusty @ 19.07.2007. 14:15 ] @
E, jeste ! Na nju sam mislio, my bad
![]() [ mmix @ 19.07.2007. 15:07 ] @
Nije obavezan za MCSD, mozda je obavezan za MCDBA.
Pogledaj elective exams pod MCSD for Microsoft .NET Certification Requirements [ vladdy @ 19.07.2007. 15:54 ] @
[ maksvel @ 19.07.2007. 15:59 ] @
Citat: MarkoBalkan: a kako bi se izveo backup za Mysql Server? Evo iz MySQL Tutorial-a Citat: The most common way to run a backup is using the mysqldump script from the command prompt on your system. This script connects to the MySQL server and creates an SQL dump file. The dump file contains the SQL statements necessary to re-create the database. For example, typical usage of this script would be mysqldump --opt –u username –p password employee > backup.sql Možda je najlakše iz PHPMyAdmin-a, ako takav postoji na sistemu. [ borcha @ 19.07.2007. 16:06 ] @
Isto tako i kreiram bazu ukoliko je not(exist) ?
[ dusty @ 20.07.2007. 08:36 ] @
Citat: borcha: Isto tako i kreiram bazu ukoliko je not(exist) ? Ne razumem sta mislis sa 'isto tako' ? Bazu kreiras sa Create Database 'Baza '..., a da bi vratio backup koristis restore database 'Baza' from ..., tako da ce kreirati novu bazu ako vec ne postoji jedna sa tim imenom. Ako hoces da restorujes bazu pod drugim imenom, pored vec postojece moras da obratis paznju da putanja i imena mdf i ldf fajlova nisu u konfliktu. To mozes da proveris sa headersonly opcijom. Citat: mmix: Nije obavezan za MCSD, mozda je obavezan za MCDBA. Ne znam za MCDBA, isao sam za MCSD i bio sam ubedjen da je bio jedan od obaveznih. Verovatno su nas u 'skoli' lozili da je tako, mozda zbog unapred narucenih knjiga i predavanja. Sada mi pomalo krivo sto nisam zavrsio do kraja za MCSD :( [ MarkoBalkan @ 21.07.2007. 13:37 ] @
ali po mogucnosti iz .net aplikacije!
[ prog @ 28.07.2007. 12:34 ] @
Primjer BackUp i Restore baze podataka koristenjem SMO u C#:
Code: public static void BackupDatabase(string strConnString, string backUpName, string backUpPath, DateTime datumIsteka) { try { string dbName; using (SqlConnection cnn = new SqlConnection(strConnString)) { cnn.Open(); dbName = cnn.Database.ToString(); ServerConnection sc = new ServerConnection(cnn); Server sv = new Server(sc); // Create backup device item for the backup BackupDeviceItem bdi = new BackupDeviceItem(backUpPath+"\\" + backUpName+".bak", DeviceType.File); // Create the backup informaton Backup bk = new Backup(); bk.Devices.Add(bdi); bk.Action = BackupActionType.Database; bk.BackupSetDescription = "SQL Express backuping..!"; bk.BackupSetName = backUpName; bk.Database = dbName; bk.ExpirationDate = datumIsteka; bk.LogTruncation = BackupTruncateLogType.Truncate; // Run the backup bk.SqlBackup(sv); System.Windows.Forms.MessageBox.Show("BackUp je uspješno izveden!"); } } catch (System.Exception ex) { System.Windows.Forms.MessageBox.Show(ex.Message); } } public static void RestoreBackup(string strConnString, string backResName, string restorePathWithFileName) { try { string dbName; using (SqlConnection cnn = new SqlConnection(strConnString)) { cnn.Open(); dbName = cnn.Database.ToString(); cnn.ChangeDatabase("master"); ServerConnection sc = new ServerConnection(cnn); Server sv = new Server(sc); // Create backup device item for the backup BackupDeviceItem bdi = new BackupDeviceItem(restorePathWithFileName, DeviceType.File); // Create the restore object Restore resDB = new Restore(); resDB.Devices.Add(bdi); resDB.NoRecovery = false; resDB.ReplaceDatabase = true; resDB.Database = dbName; // Restore the database resDB.SqlRestore(sv); System.Windows.Forms.MessageBox.Show("Restauracija je uspješno izvedena!"); } } catch (System.Exception ex) { System.Windows.Forms.MessageBox.Show(ex.Message); } } Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|