[ miko.s @ 19.07.2007. 11:13 ] @
| imam edimax AP (7206) i ne želi radit u client modu. prema uputstvima on ima tu mogućnost, i jednom sam ga već uspio iskonfigurirati da tako radi. naime, kod odabira načina rada , imam : AP, station ad-hoc, station infrastructure, universal repeater, wds, i još nešto (nije mi pri ruci pa ne mogu pogledat). ja odaberem station infrastructure (jer se spajam na jedan AP), i on mi napiše "connected", ali od veze nema ništa (ne radi ping ip adrese AP-a, ne radi google, ništa). nakon toga kliknem na "clone wlan mac", i restartam ga. i tada umre do kraja. ne mogu uopće pristupit niti mojem ap-u, niti ap-u na kojega je on teoretski spojen. jedino mi reset pomogne. a signala ima, jer je na edimaxa spojena 9dbi panel antena. inače mreža na koju se spajam je nezaštićena. |
[ miko.s @ 20.07.2007. 18:47 ] @
onda? ne mogu vjerovat da ga nitko ne koristi, pa čitajući po raznim wireless udrugama, svi preporučuju edimax za klijenta.
[ nino1987 @ 28.12.2007. 17:51 ] @
ja koristim bas taj model edimaxa i dobro mi radi. moj radi u modu univerzalnog ripitera. mozda te zeza to sto nisi dobro podesio gateway na koji se spajaš i broj kanala (imas kanale od 1 do 13) ti moras stavit isti kanal kao na koji se spajas. kad uđeš u ruter to ti je pod opcijom basic setting. probaj pa javi jesi sta uspio. mislim da je u tom problem. mac adresu kasnije naredi
[ nino1987 @ 28.12.2007. 17:57 ] @
e da podesi i mrežnu karticu na iste parametre znaci u control panel-network conecctions-desni klik na mrežnu pa properties ona tcp/ip i properties- zatim tu upises manualno ip adresu koja se ne koristi, subnet mask ostavis 255.255.255.0 i za gateway stavis isti onaj ko i na ruter sto si upiso (npr 192.168.1.1) i tako isto stavis i primari dns server (isto kao i gateway) i stisnes ok .... i to je to mora da radi....pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.