[ maxmagnus2 @ 19.07.2007. 14:59 ] @
Poz, napravio sam 3 klase: 1.klasa Banka sa int stanjem koji bi niti trebale da menjaju 2.klasa Korisnik koja je nit i koja treba da menja Banka.stanje preko odgovarajuceg sinhronizovanog metoda. Korisnik ima 2 instance koje bi trebale da rade naizmenicno (naizmenicno u smislu pvo jedna pa druga) Ovo se ne desava iz meni nepoznatog razloga.... 3. sluzi za pokretanje kod: Code: public class Banka { int stanje=0; public synchronized void ulaganje(String za_ispis,int ulog){ stanje=stanje+ulog; System.out.println(za_ispis+" "+stanje); } //ulaganje_podizanje } ********************************************* public class Korisnik extends Thread{ String ime; Banka B; int ulog; public Korisnik(String ime,Banka B,int ulog){ this.B=B; this.ime=ime; this.ulog=ulog; }//konstruktor public void run(){ for(int i=0;i<10;i++) B.ulaganje(ime, ulog); }//run } *********************************************** public class radna { public static void main(String[] args){ Banka B=new Banka(); Korisnik k1=new Korisnik("kor1**",B,10); Korisnik k2=new Korisnik("kor2",B,-10); k1.setPriority(Thread.MIN_PRIORITY); k2.setPriority(Thread.MAX_PRIORITY); k1.start(); k2.start(); }//main }//class Gde je greska tj kako da mi niti rade naizmenicno. Nije htelo da radi ni pre nego sto sam dodelio prioritete a ni posto sam pokusao da tako resim problem.... [Ovu poruku je menjao maxmagnus2 dana 19.07.2007. u 16:25 GMT+1] |