[ mrki @ 16.08.2003. 10:17 ] @
Dakle trebam da povezem nekoliko tabela (2-3) sa formom u access-u (formu sam dizajnirao rucno)? Kako se to radi? |
[ mrki @ 16.08.2003. 10:17 ] @
[ vbraca @ 16.08.2003. 21:17 ] @
Probaj i to da uradis RUCNO, pa javi kako ti ide !!!
Sala - napravi Query koji odgovara poljima forme i stavi ga u Control Source Forme koju si napravio. [ radmilo @ 17.08.2003. 22:30 ] @
Ne znam koji je konkretan problem ali evo ti koji predlog ,mozda ti pomogne :
-Ako ti je neophodno da sa jedne forme unosis (ili pregledas ) podatke iz dve ( pa i vise) direktno povezanih tabela ( veza 1:n) ,najbolje bi bilo da napravis novu formu od tabele "1" sa podformom od tabele "n" koristeci Form vizard -Mozes na svojoj "rucno" napravljenoj formi da postavis Subform (potrebno je predhodno napraviti Form od zeljene tabele (opet preporucujem FormVizard da ne gubis vreme) - Predlog vbrac-e je efektan i koristan ( opet kazem ,ne znam konkretno sta te muci) -Mozes na vec postojecoj "rucnoj " formi da postavis dugme kojim pozivas formu za unos podataka u neku drugu tabelu - Mozes da malo odes "odes ispod haube" u VBA (koristeci neke od Properties za obradu dogadjaja ) i napravis efektne i korisne stvari [ mrki @ 18.08.2003. 00:51 ] @
Citat: vbraca: Probaj i to da uradis RUCNO, pa javi kako ti ide !!! Sala - napravi Query koji odgovara poljima forme i stavi ga u Control Source Forme koju si napravio. Napisao sam 'rucno' jer nisam koristio wizard vec form design ! Nisam bas vican sa access-om, pa te nisam najbolje razumeo, napravio sam upit koji odgovara polima tabele...dalje nisam razumeo, moze li malcice preciznije? [ mrki @ 18.08.2003. 00:51 ] @
Treba da napravim bazu za fakturisanje. Odnosno, podatke preko jednostavno dizajnirane forme smestam u bazu, (ime klijenta, adresa, PIB...), stampam izvestaj (odnosno samu fakturu), izvestaj stanja: analitika ( izvestaj po broju fakture i suma) sintetika ( izvestaj po klijentu, suma)...
Napravio sam dve tabele sa poljima (ime klijenta, adresa, PIB...), (mozda je bilo dovoljno i jedna) i dizajnirao sam formu. Radim 1 put u access-u, a procitao sam neka uputstva za isti i koristim help. Sada hocu da povezem ove dve stvari, znaci da koristim formu kao interfejs za unos podataka, a da se podaci smestaju u tabelu (faktura). Znam kako postupak ide ( povezivanje forme i tabele ) kada koristim samo jednu tabelu (pa mozda mi je stvarno i dovoljno jedna ![]() Dobro da ne duzim dalje, nadam se da sam bio malo jasniji po pitanju problema koji me muci. Bilo bi mi od pomoci ako bi neko hteo da ukratko kaze: uradi to i to. Za ono dublje 'ispod haube' za sada nisam spreman, a problem je i to sto mi je sintaksa VBA potpuno nepoznata ![]() Access sam uzeo kao prelazno resenje zbog win platforme i sto je zahtev klijenta takav da mu sve to treba jos za juce ![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|