[ Shadowsong @ 20.07.2007. 12:06 ] @
[ Shadowsong @ 20.07.2007. 12:06 ] @
[ steva75 @ 20.07.2007. 13:51 ] @
u ovom slucaju modem ti ne treba uopste jer se nalazi u samom net-modu.znaci izvadi taj kabal iz modema i iz ab2 a zakaci usb kabal na net-modu a drugi kraj stavi u racunar takodje na usb port.instaliraj drivere i uzivaj
pozdrav [ calexx @ 20.07.2007. 14:00 ] @
Telefonska linija ide samo u onaj RJ11 koji je unutra. Na ab1 i ab2 idu analogni telefoni, eventualno može da prođe kroz modem ali skoro da nema potrebe.
Normalno je da samo jedan telefon radi kada NetMod nema struju. U Device manageru se pojavljuje NetMod USB modem ili tako nekako kada je vezan USB kablom. Poveži telefon za jedan od dva ab priključka a u onaj unutrašnji RJ11 jedan od kablova iz zida pa ćeš da pronađeš koja je linija prava. Za konekciju naravno koristi NetMod USB modem a analogni skoro da možeš da otkačiš. [ Shadowsong @ 20.07.2007. 15:11 ] @
Skontao sam kako funkcionise iz vasih postova. Stevo hvala.
Ocigledno ovde mene jase drajver za PC. Koliko sam shvatio. Bez netMod USB ne funkcionise ISDN linija, zato i "cuti" telefon. Pokusacu da uvedem ADSL kod "klijenta", da li ce tada opet ostati ISDN i kako ce to funkcionisati? [ calexx @ 21.07.2007. 08:03 ] @
NetMod je završetak ISDN linije i obavezan je da bi radili analogni telefoni, pretpostavljam da ISDN možda mogu da rade i bez njega (nisam probao). Inače sve to lepo funkcioniše, imaš dve telefonske linije i integrisan ISDN modem, jedino je možda potreban update firmwera i drajvera ali se to obično samo jednom uradi. Ako se uvede i ADSL, naravno da ISDN ostaje osim ako se na zahtev ne ukine ... što po meni nije mnogo pametan potez.
[ Shadowsong @ 21.07.2007. 11:44 ] @
I totalno je zabataljen ISDN i preslo se na DialUp. Jednostavno netMod nije hteo da se instalira kako treba. :(
[ calexx @ 21.07.2007. 15:37 ] @
Potrudi se malo, razlika je prilična, osim ako ADSL nije u nekom bliskom planu. Kod mene je firmware 3.79, počni odatle, skini i nove drajvere i ne bi trebalo da bude problema.
[ buljko @ 21.07.2007. 17:32 ] @
Najnoviji Firmware za HW verziju V.30 je 3.83. http://www.intracom-telecom.co...irmware_versions/serbia_sw.htm
Uz nove CAPI drajvere http://www.intracom-telecom.co...e_drivers/engl_drivers_usb.htm sve bi trebalo da radi kako treba. Ako i nakon toga ne radi (a siguran si da je USB kabal kako treba) trazi zamenu! Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|