[ ZeroBrain @ 16.08.2003. 11:25 ] @
OS je WinXP Professional i na njemu je napravljena validna incoming connection sa pravilno podesenim IP adresama za mrezu preko koje hocu da se kacim na net od kuce. Problem je u tome sto kada instaliram novi modem na racunaru koji treba da primi konekciju i pozovem ga on se samo prvi put odazove i dozvoli mi konekciju i tada je sve u redu(ALI SAMO PRVI PUT NAKON PRVE INSTALACIJE) svaki sledeci put modem se vise ne odaziva cak i kad ga deinstaliram pa opet instaliram. Pokusao sa dva modema

1. Lucent Win modem
2. Motorola 68202-51(mozda i nije taj broj bas ne mogu da se setim)

Iz ocaja sam pokusao da menjam NumberOfRings i Init string ATS0=broj_odaziva i Monitor string ATS0=broj_odaziva u registry i sta sve nisam nasao ali nista nije pomoglo.

Sto se tice incoming connection znam da je validna zato sto kada zovem sa racunara koji pravi problem na neki drugi onda se konekcija uvek ostvaruje sa istim parametrima.

Ostalo mi je samo jos da uradim Repair Windowsa ili da ga pregazim u krajnjem slucaju. Ako neko ima neko kreativnije resenje :)
[ juraj @ 19.02.2004. 15:21 ] @
imam isti problem!

podesio sam incoming conection, podesio IP adrese... ali modem nece da odgovori na poziv. Cak i u HyperTerminal-u modem nece da odgovori na poziv ali ja mu rucno zadam komandu ATA pa proradi, ali kako to da uradim sa incoming conection?!?
Da li neko ima resenje za ovaj problem?