[ Max Payne @ 20.07.2007. 13:36 ] @
Spremam se da kupim 971p i skroz sam zbunjen u vezi te garancije na mrtve piksele. Na netu sam nalazio da je tolerancija 0, tj. da imam pravo na zamenu ako se neki pojavi. A zvao sam ERC i oni kazu da ovaj model ima garanciju kao i svi drugi: 1 mrtav pixel na milion. Naravno da cu pogledati pre kupovine, ali bih voleo ipak da budem siguran.
Ima li neko ko je vec kupio ovaj model da kaze kakva su iskustva? Jedna od radnji koju sam zvao da pitam da li imaju i posto, prodavac mi je rekao da imaju samo jedan primerak i on ima dva mrtva pixela, neko je valjda vratio.
[ network1 @ 20.07.2007. 14:01 ] @
Koliko ja znam, samsung ne priznaje garanciju ako ima manje do 5 mrtvih pixela na displeju.

Pozdrav
[ bantes9 @ 20.07.2007. 14:34 ] @
http://www.elitesecurity.org/t258535

Skorasnja tema na forumu koja ti moze dati odgovor.
[ Max Payne @ 20.07.2007. 15:07 ] @
Hvala, mislim da mi je to trebalo da cujem. Samo bih dodao da ima dosta firmi koje ne dozvoljavaju da se monitor proveri na licu mesta, pre kupovine. Mislim, strasno. Takve firme treba izbegavati, nego ljudi ne znaju, a oni nece da kazu.
[ Zarko Silic @ 20.07.2007. 17:32 ] @
VIEWSONIC daje takvu garanciju (1 mrtav pixel bez obzira na velicinu monitora), a i monitori su im veoma solidni. Nedavno sam testirao nekoliko njihovih modela i nisam uspeo pronaci bilo sta sto bi im zamerio, a i cene su pristupacne.
[ yolja624 @ 20.07.2007. 19:46 ] @
samo treba reci da sam kroz ruke propustio veliki broj samsungovih monitora i ne sjecam se da sam imao i jedan jedini mrtvi pixel.
[ Max Payne @ 21.07.2007. 19:42 ] @
Pazario sam monitor, u Gigatronu, lepo su otvorili, prikacili, i bili strpljivi i ljubazni dok sam pogledao, cak su zajedno i samnom gledali. Nije bilo mrtvih pixela, valjda ce tako i da ostane.

Citat:
zarsilic: VIEWSONIC daje takvu garanciju (1 mrtav pixel bez obzira na velicinu monitora), a i monitori su im veoma solidni. Nedavno sam testirao nekoliko njihovih modela i nisam uspeo pronaci bilo sta sto bi im zamerio, a i cene su pristupacne.

Znam da ima mnogo solidnih monitora na trzistu, ali ovaj model je ipak ekstra, jer ima PVA panel, i razlika je zaista vidljiva, posto imam dva tft-a kuci, a promenio sam jos dva modela pre ova dva, mogu to jasno da vidim. Da mi ne treba ovakav monitor za posao, sto posto bi bez razmisljanja otisao i uzeo neki Viewsonic, ako je takva situacija, kao sto kazes. Ovako...

[ Zarko Silic @ 21.07.2007. 21:26 ] @
Ima sjajnih VIEWSONIC monitora.
VP930
VP2030b
VP2130b

Steta sto ih nasi uvoznici nemaju u programu.
[ neXus2000 @ 22.07.2007. 02:16 ] @
Da kucnem u drvo za tebe, ali meni se posle 4 dana rada pojavio mrtav piksel na 931BW tft samsungu
[ Max Payne @ 22.07.2007. 13:35 ] @
Citat:
neXus2000: Da kucnem u drvo za tebe, ali meni se posle 4 dana rada pojavio mrtav piksel na 931BW tft samsungu

A da li si pre kupovine proverio na mrtve pixele? Ako nisi, mozes da se pravis lud i kazes tek si danas otpakovao monitor, i video.
[ dragan_epo @ 24.07.2007. 21:35 ] @
Citat:
zarsilic: Ima sjajnih VIEWSONIC monitora.
VP930
VP2030b
VP2130b

Steta sto ih nasi uvoznici nemaju u programu.

Sto se samih monitora tice- jako su dobri. Cak za klasu iznad Samsunga, LG-a i sl (LICNO SAM SE UVERIO).
Kvalitet izrade je odlican, a cena je veoma pristupacna. Oni daju garanciju (fabricku) na svaki mrtav piksel za razliku od Samsunga kod kojih bi trebalo da je sve preko "6".
E sad se tu javlja mali problem, jer je dobra vecina ljudi itekako cula za Samsung a za VIEWSONIC nije. Iskreno i ja sam bio skeptican, ali kada sam pogledao jedan model od 20.5 inca, sve moje sumnje su pale u vodu.
Oni imaju nekih 5 serija ali o tome detaljnije na http://www.viewsonic.com/products/lcddisplays/
E sada se namece zakljucak da oni imaju i skupih monitora iz PRO serije gde je 17 inca preko 230 eura, ali je potpuno ludilo.
Nemoj bezati od ove marke- veruj na rec da je veoma dobra.
[ examples @ 26.07.2007. 00:41 ] @
Pa ne da ne treba bezati od VIewsonica, vec naprotiv, sigurno su za klasu kvalitetniji od SAMSUNGA, bar ovi u low price kategoriji, o onim kvalitetnijim ne treba trositi reci. I menjaju na jedan mrtav pixel.