[ enaB @ 21.07.2007. 15:05 ] @
cinelerra: symbol lookup error: /usr/lib/libquicktimehv-1.6.0.so.1: undefined symbol: faacDecOpen

Ovo mi ispiše kada pokušam da pokrenem iz terminala.
Imam instalirane faac-1.25 i faad2-2.5, cinelerra instalirana iz tgz paketa jer iz sourcea uvek bude neka greška tokom make-a.
btw. Slackware 12 i cinelerra-r1009-i486-1rd.tgz su u pitanju.
[ jorganwd @ 22.07.2007. 11:43 ] @
Jesi li siguran/rna da imas taj lib? Jer po pravilu bi trebao i source da ti radi ako je sve ok, jer tgz paket ce se instalirati i bez depedencija. Bajdvej, jesi ti zensko? :)
[ fade @ 22.07.2007. 11:49 ] @
Ja sam takav problem imao kada sam imao neki lib koji nije odgovarao,tj lib je postojao ,ali symlink za njega je pokazivao na neku stariju,tako da sam samo to sredio. I btw,nije zensko,iako ima veoma zbunjujuci nick.
[ enaB @ 22.07.2007. 15:56 ] @
Citat:
Jer po pravilu bi trebao i source da ti radi ako je sve ok, jer tgz paket ce se instalirati i bez depedencija.

Jeste, ali problem je u tome što izbacuje greške, pa moram sam da pravim neke foldere u source folderu a i negde sam pročitao (vezano za cinelleru) da neke stvari neće da se kompajliraju na SMP sistemima. Onda sam probao sa drugim kernelom, što je prešlo preko jednog problema, ali i dalje ih ima......
configure prođe OK

Citat:
Bajdvej, jesi ti zensko?

Nisam

Citat:
Ja sam takav problem imao kada sam imao neki lib koji nije odgovarao,tj lib je postojao ,ali symlink za njega je pokazivao na neku stariju,tako da sam samo to sredio.

faac i faad2 sam prvo instalirao iz tgz, onda faac iz source-a.......

Citat:
I btw,nije zensko,iako ima veoma zbunjujuci nick.

Da, nisam očekivao da će biti tako zbunjujuć |:
[ jorganwd @ 22.07.2007. 20:05 ] @
Uradi ovo sto ti je fade rekao, znaci samo linkuj lib koji ti treba, ja sam minimum 50% svojih problema tako rjesavao na linuxu inace.
Ne bih te ja pitao da li si zensko, nego mi malo cudno da zensko koristi linux i da petlja sa bibliotekama, sourceovima, paketima.
Znam da i njih ima, ali to je stvarno rijetkost i jos nisam sreo takvu osobu :)
[ enaB @ 22.07.2007. 20:57 ] @
U /usr/lib imam
libquicktimehv-1.6.0.so.1
libquicktimehv.so

i oba linkovana na

libquicktimehv-1.6.0.so.1.0.0 koji je u istom folderu.

Probam da skinem sa Interneta samo taj lib, ne prijavljuje je više kada probam da pokrenem, linkujem još nekoliko koje je tražilo, i opet se pojavi

cinelerra: /usr/lib/libpng12.so.0: no version information available (required by /usr/lib/libquicktimehv-1.6.0.so.1)
cinelerra: symbol lookup error: /usr/lib/libquicktimehv-1.6.0.so.1: undefined symbol: faacDecClose

Onda sam vratio ove libquicktimehv koje su bile ranije, sada sam opet na početku....

Ima li još neki predlog?