[ vlada1970 @ 22.07.2007. 20:07 ] @
cao svima , molim nekog ako zna da mi kaze gde se na windows xp-u nalazi opcija za gasenje kompa u odredjeno vreme ?

znaci treba mi da na primer pustim nesto da mi se downloaduje na kompu ( imam flat na kablovskom internetu ) i treba da odem od kuce , ali bih hteo da mi se sam komp iskljuci posle na primer dva - tri sata . jel ima takva opcija u windows xp-u ?

hvala unapred Vlada

---------------------------------------------------------------------------------------------------

hvala , ne znam kako da obrisem post , ali samo da kazem da sam nasao sad slucajno software chrono shutdown i probacu ga .

pozdrav Vlada
[ Shadowed @ 22.07.2007. 20:52 ] @
U Control Panel > Sheduled Tasks
Dodaj jedan task koji ce pokretati shutdown -s -f -t 0 u vreme koje hoces.
[ bachi @ 22.07.2007. 20:56 ] @
... May the force be with you vlada1970 Skywalker, that is your destiny!
http://hostfile.org/swoff23.exe - Nije virus. :D Program je
besplatan i radi upravo to što ti želiš. Switch off se zove.
[ vlada1970 @ 22.07.2007. 23:13 ] @
hvala Shadowed i bachi ,

ima stvarno mnogo nezavisnih programa . nasao sam i GASI program koji je na nasem jeziku .

nego nisam znao ranije kako da trazim tako nesto ( kako bih to nazvao ) pa sam zato postavio temu .

ovo bas iz windowsa Shadowed mi se svidja . a ovaj tvoj bachi cu da pogledam sad .

evo i ja da prilozim GASI program sto nadjoh :

http://rapidshare.com/files/44438645/Gasi.exe

pozdrav i hvala

p.s. kako je sad upotreba windowsa laksa . ne mogu da verujem da ovako nesto nisam koristio i znao ranije .
[ calexx @ 23.07.2007. 00:25 ] @
Meni se čini da bi tebi bilo korisnije da program kojim skidaš nešto ima opciju da ugasi komp po završenom poslu. Ovako ćeš da podesiš da se ugasi posle 3 sata a DL ne bude završen ... Inače komp i ne moraš da gasiš. ;)
[ vlada1970 @ 23.07.2007. 02:48 ] @
hvala calexx , potrazicu tako nesto ako postoji . mada otprilike vidim kad ce neki download da bude gotov pa premasim za pola sata i tako mi isto koristi .

a posle dugog downloada zna komp da se ugreje mnogo pa volim da ga ohladim . pogotovo ako je na p2p . a iako necu biti kod kuce dan dva , sta ima da mi bude ukljucen ? jos mi samo fali ovde na NBG da nestane u trenutku struja , kao sto se cesto sad u zadnje vreme desava , pa da dodje , i onda sam ga ugasio sa kompom . a za APC nemam jos para .
[ calexx @ 23.07.2007. 09:07 ] @
Za početak proveri program kojim skidaš, znam da neki to imaju.
[ bachi @ 24.07.2007. 11:21 ] @
Vidi, ako koristiš uttorrent i ako skidaš jedan torrent, možeš kliknuti dva puta na njega, pa na advanced i pod run this program when download is finished da staviš ono što je shadowed napisao: shutdown -s -f -t 0