[ neca @ 23.07.2007. 11:06 ] @
E pa ovako...imam nesto pomrezenih racunara i telekom ADSL. Svi racunari su povezani sa switchem i kabl iz switcha mi ide u ruter, DHCP regularno dodeljuje adrese i sve to radi bez problema...dok radi naravno. Problem nastaje kad se povremeno zaglupi ADSL ruter i ne reaguje dokle god ga ne iskljucim iz struje i ukljucim ponovo. Znaci, kad se zaglupi, zaglupeo se. Nema interneta, nije moguce pristupiti ruteru preko WEB-a, a ni ping ne reaguje...znachi samo svetli ali nije ziv. Prvo je stajao onaj telekomov ruter Huawei i sa njim se zaglupljivao 3-4 puta dnevno bez ikakvog pravila...znachi nekad ne blokira par sati, a nekad blokira par puta za sat vremena. Kupio sam novi ruter, Ovislink, ali mi se sa njim desava isto samo dosta redje. Jednom u 2-3 dana u proseku.
Ima li neko ideju ili neko iskustvo sta bi mogao da bude problem?
Moram da napomenem da svi segmenti mreze rade kad blokira ruter..znachi svi racunari pristupaju svima, osim ruteru i internetu.
Hvala unapred.
pozdrav :)
[ Manve @ 23.07.2007. 13:30 ] @
I ja imam manju mrežu kući sa Huawei modemom. Povezana je na sladeći način: kabal iz splitera u modem iz njega u svič iz sviča tri kabla u tri računara. Imao sam problema sa podešavanjima ali na kraju sam uzeo i sve ostavio na auto i za čudo sve se podesilo kako treba i sve radi normalno.
E sad problem kod tebe je što ti kažes da si već kupio novi modem, i da se postojeći problem i dalje ponavlja...
Zeznuto, ne pada mi ništa na pamet, ako si već sve odradio kako treba, onda sve ukazuje da problem vodi u Telekom, što generalno ne bi čudilo.
Da li su ti mrežne kartice ispravne? Da li ti sistemi na svim računarima rade stabilno, virus...?
Probaj i factory reset na huawei modemu, njemu se desi nekad da se zaglupi i tada ovaj reset pomaže.
[ Mister Big Time @ 23.07.2007. 15:46 ] @
Sta tu ima da se prica, promeni taj krshware. Izgleda ni Ovislink nije sto je nekada bio..
Vrlo je jasno: mreza nesmetano radi samo se ruter zaglupljuje.

Uzmi ti lepo TP-Link ;)
[ Mister Big Time @ 23.07.2007. 15:50 ] @
Ova tema je stoga za ADSL podforum, molim moderatore da prebace.

[ easyyu @ 23.07.2007. 23:54 ] @
Imao sam slican problem kod brata...To sto sam ja uradio je da sam ga prebacio u bridge mod...i nakon nekoliko dana..sve konekcije izbrisao..nazvao teh podrsku..i sve lepo iz pocetka konfigurisao.Sad radi u router modu.
Rec je Sagem Adsl router-u F@st 1201.
Od tada se nije zapucao ni jednaput..Procedura je pocela sa 60 sec drzanjem reset tastera..i zatim smo iskljucili sve nepotrebne protokole za funkcionisaje adsl-a..samo one osnovne smo ostavili!
[ Iksi @ 24.07.2007. 11:30 ] @
Kako si ga prebacio u pure bridge mode opisi korak po korak jer ja sam nasao
samo bridg a pure bridge mode ga nema nigde. Druga Stvar kad ukljucim pure
bridge mode nigde nema opcije da se iskljuci nat Help please treba mi pure
bridge mode sto pre