[ harke @ 23.07.2007. 13:49 ] @
Treba mi pomoć oko CSV CSV Reader/Writer Aplikacija treba omoguciti snimanje sadrzaja DataTable-a .csv fajl i ucitavanje sadrzaja .csv fajla u DataGridView |
[ harke @ 23.07.2007. 13:49 ] @
[ bjevta @ 24.07.2007. 07:19 ] @
teško da ćeš dobiti pomoć ako ne navedeš kakva pomoć ti je potrebna? ajde, malo detalja, pa da pogledamo.
[ _BloB_ @ 24.07.2007. 08:42 ] @
Evo u attachu od ove poruke imas C# kod i za ExcelReader i ExcelWriter.
Klase koriste ADO Jet biblioteke za pristup excel fajlovima... tako da ti ne treba instaliran Excel na racunaru, smo MDAC i naravno .net 2.0 pogledaj kod i iskoristi sta ti treba. Ako imas pitanja, pitaj ![]() poz UncleBlob [ harke @ 24.07.2007. 09:44 ] @
Hvala ti _BloB_ na primjeru mogao bih neke stvari iskoristiti. Nesto sam napravio, ali imam sada problem kako iz stringa koji sam podjelio, da ga prikazem u gridview. Npr. imam string Student1;BrojIndeksa;GodinaStudija i njega trebam da prikazem u griedview u zasebnim kolonama.
thx [ _BloB_ @ 24.07.2007. 10:25 ] @
to nije problem.
Napravis DataTable, odredis joj kolone (Student, BrojIndexa, GodinaStudija...) DataTable dt = new DataTable("data"); DataColumn c = new DataColumn("Student"); c.DataType = System.Type.GetType("System.String"); dt.Columns.Add(c); c = new DataColumn("BrojIndexa"); c.DataType = System.Type.GetType("System.Int32"); dt.Columns.Add(c); c = new DataColumn("GodinaStudija"); c.DataType = System.Type.GetType("System.Int32"); dt.Columns.Add(c); itd onda dodajes podatke u taj DataTable, red po red: DataRow r; r = dt.NewRow(); r["Student"] = "Ime1 Prezime1"; r["BrojIndexa] = "151pop195"; r["GodinaStudija"] = 4; dt.Rows.Add(r); i tako za svakog studenta... kada zavrsis sa punjenjem DataTable-a, GridView povezes sa DataTable, tako sto: DataGrid dg = new DataGrid; dg.DataSource = tvojDataTable; i kada prikazes formu imaces podatke u gridu. to je to. [ harke @ 24.07.2007. 10:38 ] @
Hvala ti druze.
Dali mozda znas kako BindingList u kojoj se nalazi string povezati sa gridview BindingList<string> lista = new BindingList<string>(); lista.Add(txtBrojIndeksa.Text); lista.Add(txtPrezime.Text); dataGridView1.DataSource = lista; Jer kada pokrenem pokazuje mi duzinu stringa u broju karaktera. [ _BloB_ @ 24.07.2007. 10:51 ] @
Nema na cemu i drugi put...
za BindingList ne znam tacno ali pogledaj ovde: http://aspalliance.com/1346_Ge..._of_Windows_Forms_Data_Binding ili Googlaj ![]() pozdrav UncleBlob [ harke @ 24.07.2007. 11:12 ] @
Pogledat ću
Hvala ti na pomoći.. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|