[ spezia @ 23.07.2007. 22:28 ] @
Tema je zakljucana,pa moram novu da otvorim.. Ima problem sa bazom koji sam sada primetio.. Kada u stranici unos iskucam tekst i posaljem u bazu..Ako kliknem Refresh stranice,u bazi se puni ista vest. Ako 3 puta kliknem na refresh stranice unos,onda ce jos tri iste vesti biti u bazi.. Tacnije pretrazivac (pamti popunu forme)i na refresh salje iste podatke.. Ja sam resio to sa ispitivanjem uslova da li je naslov i tekst vesti isti-ako ima isti u bazi ne upisivati) Zanima me na koji se to nacin resava..sigurno ima neki standardniji??Ja sam koristio i Javascript radi ali: Code: function in_use($naslov,$tekst) { $query="SELECT naslov,tekst FROM novosti WHERE naslov='$naslov' AND tekst='$tekst'"; $result=mysql_query($query); if(!mysql_num_rows($result))return 0; else return 1; } function error_message($msg) { echo "<SCRIPT> alert(\"error:$msg\");history.go(-1)</SCRIPT>"; exit; } i dole ispred SELECT * FROM... Code: if(in_use($naslov,$tekst)) { error_message("Vest je vec upisana."); } Nadam se da postoji laksi i efikasniji nacin(bez javascript)?? |