[ Fanta @ 24.07.2007. 09:57 ] @
Poštovanje svima!

Zbog neobično bizarnih razloga moram provjeriti tablicu više na prema više, tj ako odnos postoji preskoči ga, a ako ne postoji unesi novi

Napravio sam kod i sve fukcionira dok su u pitanju odnosi koji nisu unešeni, ali kod onih koji su unešeni, umjesto da mi napravi Me.undo prijavljuje mi grešku u jednom dijelu koda.

Code:

Private Sub CmdReload_Click()
Dim MyDB As Object
Dim intLoop As Integer

Dim frm As Form, ctl As Control
    Dim varItm As Variant, i As Integer
    Dim Rs As DAO.Recordset
    Dim Rss As DAO.Recordset
    Dim sUser As String
    Dim FieldList As Integer
    Dim qry As Object
     sUser = strLoginName  'ovo je globalna varijabla kojom putem forme vodim brigu o korisniku koji se je ulogirao za Audit Trail
    Dim intCount As Integer
    Dim qdf1 As DAO.QueryDef

Set MyDB = CurrentDb()
     Set frm = Screen.ActiveForm
       Set Rss = MyDB.OpenRecordset("T-tvrtke-djelatnosti", DB_OPEN_DYNASET, dbSeeChanges) 'tablica u koju inače idu novi unosi ako zapis ne postoji

For intCount = Me.CustomerList.ListCount - 1 To 0 Step -1    'tvrtka se unosi jedna po jedna iz listboxa

Set qdf1 = MyDB.QueryDefs("qryusporedba")  'query koji samo provjerava da li ti odnosi postoje u tablici T-tvrtke-djelatnosti

qdf1.Parameters("@CustomerList") = Me.CustomerList.Column(0, intCount)  'provjerava tvrtku
        qdf1.Parameters("@djelatnosti") = Me.djelatnosti   'provjerava djelatnost, tj. da li su ova dva polja u odnosu.

Set Rs = qdf1.OpenRecordset

If Rs.RecordCount > 0 Then  'ukoliko postoji zapis

Me.Undo     ' napravi undo

Else 'ukoliko zapis ne postoji dodaj novi u tablicu

Rss.AddNew

Rss!Idtvrtka = Me.CustomerList.Column(0, intCount)

Rss!Naziv = Me.djelatnosti
        Rss!AuditTrail = frm!tbAuditTrail & "Novi zapis je dodan " & Now & " od strane " & sUser & ";"  'iz ne znam kojeg razloga za ova zadnja tri polja mi prijavljuje grešku
        Rss!Datum = Now
        Rss!Unio = frm!tbUnio & sUser
        Rss.Update

End If

Next intCount

End Sub

Ne znam gdje sam pogriješio, ali biću kao uvijek zahvalan na pomoći ili ako znate neko drugo riješanje također.
[ Fanta @ 24.07.2007. 10:43 ] @
uspio sam riješiti, tražilo je da samo izbacim frm i da umjesto Undo, proslijedim ga na next intCount.