[ Fanta @ 24.07.2007. 09:57 ] @
Poštovanje svima! Zbog neobično bizarnih razloga moram provjeriti tablicu više na prema više, tj ako odnos postoji preskoči ga, a ako ne postoji unesi novi Napravio sam kod i sve fukcionira dok su u pitanju odnosi koji nisu unešeni, ali kod onih koji su unešeni, umjesto da mi napravi Me.undo prijavljuje mi grešku u jednom dijelu koda. Code: Private Sub CmdReload_Click() Dim MyDB As Object Dim intLoop As Integer Dim frm As Form, ctl As Control Dim varItm As Variant, i As Integer Dim Rs As DAO.Recordset Dim Rss As DAO.Recordset Dim sUser As String Dim FieldList As Integer Dim qry As Object sUser = strLoginName 'ovo je globalna varijabla kojom putem forme vodim brigu o korisniku koji se je ulogirao za Audit Trail Dim intCount As Integer Dim qdf1 As DAO.QueryDef Set MyDB = CurrentDb() Set frm = Screen.ActiveForm Set Rss = MyDB.OpenRecordset("T-tvrtke-djelatnosti", DB_OPEN_DYNASET, dbSeeChanges) 'tablica u koju inače idu novi unosi ako zapis ne postoji For intCount = Me.CustomerList.ListCount - 1 To 0 Step -1 'tvrtka se unosi jedna po jedna iz listboxa Set qdf1 = MyDB.QueryDefs("qryusporedba") 'query koji samo provjerava da li ti odnosi postoje u tablici T-tvrtke-djelatnosti qdf1.Parameters("@CustomerList") = Me.CustomerList.Column(0, intCount) 'provjerava tvrtku qdf1.Parameters("@djelatnosti") = Me.djelatnosti 'provjerava djelatnost, tj. da li su ova dva polja u odnosu. Set Rs = qdf1.OpenRecordset If Rs.RecordCount > 0 Then 'ukoliko postoji zapis Me.Undo ' napravi undo Else 'ukoliko zapis ne postoji dodaj novi u tablicu Rss.AddNew Rss!Idtvrtka = Me.CustomerList.Column(0, intCount) Rss!Naziv = Me.djelatnosti Rss!AuditTrail = frm!tbAuditTrail & "Novi zapis je dodan " & Now & " od strane " & sUser & ";" 'iz ne znam kojeg razloga za ova zadnja tri polja mi prijavljuje grešku Rss!Datum = Now Rss!Unio = frm!tbUnio & sUser Rss.Update End If Next intCount End Sub Ne znam gdje sam pogriješio, ali biću kao uvijek zahvalan na pomoći ili ako znate neko drugo riješanje također. |