[ digitall1982 @ 24.07.2007. 19:30 ] @
dakle, da puno ne kopam i ne istrazujem zanima me ovako nesto.

napravim aplikaciju u vb.net-u 2005 koja radi sa mssql 2005 express bazom podataka.
kod postavljanja aplikacije kod klijenta, sta sve moram instalirati da bi sve funkcioniralo normalno? osim naravno net framework-a 2.0..
dali moram instalirati sql server kod korisnika ili samo neki runtime da bi to funcioniralo? I recimo kad bi vise pc-a u mrezi se spajalo na tu istu bazu. dali onda na svima ide sql server (ako ide) ili samo na jedan pc se instalira server a na ove druge samo runtime ili kako?
a pogotovo me zanima na win98 sta se sve mora instalirati. I ako je u mrezi par pc-a sa xp-om a par sa win98..

hvala puno
[ Prokleta_Nedelja @ 24.07.2007. 21:56 ] @
ne moras na sve da instaliras SQL server. Samo izmjeni connection string. Sto se tice win98... tu nemam pojma. Nisam siguran da .NET uopste moze da radi pod win9x. U ostalom to je 10 godina staro...koji ce ti to?
[ digitall1982 @ 25.07.2007. 09:05 ] @
ma kad neki korisnici imaju stare kante i win98 na njima. pa me zanima kako bi to funkcioniralo. znam da framework 1.0 ide na win98 a za 2.0 ne znam.
ali mislim da bi tesko uspio instalirat sql server na win98? jedino ako je u mrezi bar jedan pc sa xp-om, pa da na njega roknem server i bazu, onda ovi i sa win98 se spajaju na njega..
znaci kod radne grupe od nekoliko pc-a samo na jedan instaliram sql server i bazu, a na drugima samo promjenim putanju do baze? iako sam cuo da se treba i na sve klijente instalirati neki kao sql server runtime?