[ lgstudioworks @ 17.08.2003. 19:07 ] @
Trebam program za ethernet chat...LAN chat bez potrebe za serverom...
To bi znacilo (komunikaciju u realnom vremenu) da unosom IP susjednog PC-a spojenog na LAN mrezu bez HUB-a uspostavljamo kumunikaciju....
Isprobao sam X-chat ali mi se stalno ruši na win98 (drugi PC je na XP windowsima).
X-chat koristi Vbrun6.0...i stalno prijavljuje grešku SOCKET ERROR...???
Hvala smima....
[ DownBload @ 18.08.2003. 22:44 ] @
Uzmi u ruke VC++, neku knjigu o socket programiranju i pici :).
U najgorem slucaju VB.
Sorry nemam ideju...
[ mrki @ 19.08.2003. 02:22 ] @
pa koristi program koji ide uz win

NetMeeting
[ lgstudioworks @ 19.08.2003. 12:19 ] @
Da sve to štima ali u mreži su WIN XP & Win 98 pa je komunikacija malo teža
Inace koristili smo X-chat ali svako malo malo izbaci...
S toga trebam preporuku i savjet što i kako koristiti a da je stabilno, jer ovaj X-chat ima podosta bugova

Hvala
[ mrki @ 20.08.2003. 00:53 ] @
aman...covece...citas li ti post.
'NetMeeting' ti je paket koji dobijas sa win-om i koristi se za chat u lan-u, pa i za prenos glasa...stavis mikrofon pa pricas...Kakve veze ima sto su povezani XP i win98??? Samo ti pokreni (ako nije instaliran podrazumevano, idi na addWinComponent's ubaci instalacioni disk i inst.) konfigurisi, pa caskaj do mile volje...
[ lgstudioworks @ 20.08.2003. 14:06 ] @
Cuj mrki fala ti lipa, ali da to radi ne bi bilo postano dva put.........s toga razloga ovo i pisem
aman..tebi buraz - NE RADI shvacas li, zbog toga sam i skidao druge s neta, ali ne radu jer imaju bugova, pa opet pitam

DA LI NETKO IZ ISKUSTVA VLASTITOG PREPORUCA NEKAKAV SOFTWARE ZA ethernet chat------------ALI DA RADI , ne da se rusi svakih 5 min

HVALA

Napomena moderatora: Nemoj nepotrebno da citiras poslednji post.

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 02.11.2003. u 13:36 GMT]
[ Goran Rakić @ 20.08.2003. 14:17 ] @
netmeeting radi sasvim lepo, možda nisi lepo podesio, ili imaš neispravne kopije windows-a (za to se žali tehničkoj podršci) Kao predlozi mogu da budu da podigneš Jabber server u mreži i instaliraš Jabber klijente, to će da šljaka sasvim lepo. Drugo znam da postoji i ICQ for Workgroups ili tako nešto, pa podigneš to i koristiš ICQ u lokalu. Zahvaljujući ARPA-i, to što je to Win2k i Win9x nema nikakve veze, oni imaju (ako imaju) TCP-IP vezu i tu nema problema...
[ igors @ 20.08.2003. 14:34 ] @
Intranet Chat - besplatan je

http://vnalex.tripod.com/en/
[ mrki @ 20.08.2003. 23:04 ] @
Citat:

Cuj mrki fala ti lipa, ali da to radi ne bi bilo postano dva put.........s toga razloga ovo i pisem
aman..tebi buraz - NE RADI shvacas li, zbog toga sam i skidao druge s neta, ali ne radu jer imaju bugova, pa opet pitam

DA LI NETKO IZ ISKUSTVA VLASTITOG PREPORUCA NEKAKAV SOFTWARE ZA ethernet chat------------ALI DA RADI , ne da se rusi svakih 5 min

HVALA

Radi, radi i to bez problema ja ga koristim na win98 <-> win2000. To je sto se tice iskustva...a malo obrati paznju na to sta si napisao u predhodnim postovima, u njima se nigde, koliko ja vidim ne spominje NetMeeting odnosno bilo koji problem u vezi njega tako da ja ne mogu znati sta ti je instalirano na masini odnosno sta ti se vrzma u glavi po pitanju tvog problema.
[ Johny4FUN @ 26.08.2003. 08:04 ] @
Ja sam isprobao dosta takvih programa i po meni je stvarno najbolji WinPopUp.

sajt:

http://www.fomine.com/winpopup.html

download:

http://www.fomine.com/products/winpopup3.exe

[ velibor @ 24.10.2003. 07:28 ] @
Probaj sa wintalk programom koji na Windowsima objedinjuje klijent/server za talk protokol. Program je malo stariji (prekinut razvoj 1997. godine) ali odlicno odradjuje posao na svim verzijama Windowsa pogotovo ako treba da komuniciras i korisnicima na Linux/Unix racunarima.

Potrazi na Google-u "wtalk127.zip". Ako budes imao problema sa koriscenjem slobodono se javi.
[ zvecko @ 25.10.2003. 06:47 ] @
Pozdrav

probaj da pronadjes program koji se zove

WinMessenger 1.7

stoji uvek u Systrai-ju i radi savrseno

Pozdrav

PS...
Ima Trial period ali ne znam koliko dugi, sve u svemu ako nadjes crack javi...
[ drdrksa @ 25.10.2003. 12:40 ] @
Citat:
lgstudioworks:
Trebam program za ethernet chat...LAN chat bez potrebe za serverom...
To bi znacilo (komunikaciju u realnom vremenu) da unosom IP susjednog PC-a spojenog na LAN mrezu bez HUB-a uspostavljamo kumunikaciju....
Isprobao sam X-chat ali mi se stalno ruši na win98 (drugi PC je na XP windowsima).
X-chat koristi Vbrun6.0...i stalno prijavljuje grešku SOCKET ERROR...???
Hvala smima....

I mene zanima isto ovo, samo za Linux. Ineteresuju me vasa iskustva u vezi sa tim ...
[ postmortem @ 25.10.2003. 20:23 ] @
hm da. ja imam netmeetinge, na dva kompa u lanu, xp i 2000. zanimljivo je da sve radi perfektno, sem sto ne mozemo da voice chattujemo.

stvarno interesantna pojava. jer sve sam ispodesavao, i isprobao sve kombinacije.. mislim, eto, nije mi jasno :)

ne mora niko da mi odgovara na post, ja samo da kazem kako ne razumem :)
[ ljakse @ 02.11.2003. 07:51 ] @
Citat:
lgstudioworks:

HVALA

Mogu od srca da preporucim 'BORGchat' ali, isproban zamo na w2k pro (mreza sa 30-40 kompjutera). Ne znam tacno gde se nalazi, ali preko google-a ces ga lako naci.
Kazu da je kompatibilan sa svim windowsima od 95 na ovamo, ali kod mene je na masinama samo 2000pro, tako da ne mogu da pricam za ostale sisteme.
[ kUdtiHaEX @ 02.11.2003. 20:56 ] @
Preporuka je LanTalkXP. Vrlo dobar program.
[ lgstudioworks @ 03.11.2003. 09:14 ] @
DA, itd ima ih na tisuce za takvu vrstu chata, ali ne radi svaki isto, vise manje najbolji programi su oni anonimnih autora, iz razloga sto ih programiraju da njima budu preodredeni tj da obuhvacaju funkcije koje oni sami zele, e sad iz mora svega toga treba izabrati onaj koji je vama naj orijentaniji, ili ako ste programer vjerovatno ce te napraviti nesto svoje.

Probao sam vise od 50-ak programa, i svaki ima nesto sto drugi nema, za realtime chat jedan od, po meni kvalitetnijih je upravo onaj wtalk koji je prastari, ali je siromasan funkcijama isto kao i 10-ak ostallih

Neetmeeting je sasvim OK ali nije realtime i ima brdo rupa koje zadaju glavobolje u MS OS okruzenju...

XCHAT je siromasan i bugovit, rusi mi se komp od njega

BORGchat - pouzdan a u detalje ne ulazim

microsoft OUTLOOK 6 i localhost su najbolje rjesenje u obliku poruka

i da ne nabrajam

Najjednostaviniji su ujedno i najbolji.

[Ovu poruku je menjao lgstudioworks dana 03.11.2003. u 11:38 GMT]

[Ovu poruku je menjao lgstudioworks dana 03.11.2003. u 11:39 GMT]
[ kUdtiHaEX @ 03.11.2003. 09:26 ] @
Citat:

DA, itd ima ih na tisuce za takvu vrstu chata, ali ne radi svaki isto, vise manje najbolji programi su oni anonimnih autora, iz razloga sto ih programiraju da njiba budu preodredeni tj da obuhvacaju funkcije koje oni sami zele, e sad iz mora svega toga treba izabrati onaj koji je vama naj orijentaniji, ili ako ste programer vjerovatno ce te napraviti nesto svoje.

Probao sam vise od 50-ak programa, i svaki ima nesto sto drugi nema, za realtime chat jedan od, po meni kvalitetnijih je upravo onaj wtalk koji je prastari, ali je siuromasan funkcijama

Neetmeeting je sasvim OK ali nije realtime i ima brdo rupa koje zadaju glavobolje u MS OS okruzenju...

XCHAT je siromasan i bugovit, rusi mi se komp od njega

BORGchat - pouzdan a u detalje ne ulazim

i da ne nabrajam - microsoft OUTLOOK 6 i localhost su najbolje rjesenje u obliku poruka

LM, nisi u pravu u vezi XCHAT-a. xchat je prvenstveno za IRC namenjen, a ne za chat u mrezi... Isto kao i MIRC. A drugo, xchat nije siromasan opcijama niti se rusi (to je def. problem do tebe). Zato nemoj da pravis flame tamo gde flame-a nema.
[ lgstudioworks @ 03.11.2003. 09:45 ] @
[quote]kUdtiHaEX:
Citat:

LM, nisi u pravu u vezi XCHAT-a. xchat je prvenstveno za IRC namenjen, a ne za chat u mrezi... Isto kao i MIRC. A drugo, xchat nije siromasan opcijama niti se rusi (to je def. problem do tebe). Zato nemoj da pravis flame tamo gde flame-a nema.

ethernet chat software X-chat25+VBRun60

[ dejan024 @ 03.11.2003. 12:27 ] @
Citat:
igors:
Intranet Chat - besplatan je

http://vnalex.tripod.com/en/

Takodje preporucujem.
Mali , pouzdan , moze i TCP/IP protool a moze i preko netbeui protokola.Znaci samo instalacija i nista netreba podesavati ako koristimo drugi protokol u lokalnoj mrezi.
Zauzima malo resursa i za ovih 5-6 meseci sto koristim nisam imao nikakvih problema.
[ force_m @ 05.11.2003. 01:18 ] @
probaj... ProChat... odlichan program!!!

www.prochat.hypermart.net
[ SoulFly @ 05.11.2003. 22:56 ] @
ja preporuchujem RemoteAdministrator....omogucuje i chat u mrezhi kao i kontrolu ostalih rachunara (tipa: resetovanj, gashenje, gledanje screen-a, chak i upravljenje rachunarom koji posmatrash-znachi ko da klikcesh i pishesh po svom)
[ ljakse @ 06.11.2003. 09:01 ] @
Citat:
SoulFly:
ja preporuchujem RemoteAdministrator....omogucuje i chat u mrezhi kao i kontrolu ostalih rachunara (tipa: resetovanj, gashenje, gledanje screen-a, chak i upravljenje rachunarom koji posmatrash-znachi ko da klikcesh i pishesh po svom)

A kako to chatujes kroz njega? Mislim, mi koristimo verziju 2.1, i mozda sam pglu., ali ne vidim chat opciju???
[ AlexRey @ 29.05.2004. 05:17 ] @
Softros LAN messenger

http://messenger.softros.com
[ wid @ 30.05.2004. 13:55 ] @
Radim u mrezi od 6 racunara, svi pod WIN, ali razlicite verzije> 98 do XP

Za komunikaciju koristimo LanTalk, i sve radi bez problema.
[ u_m @ 18.07.2004. 23:03 ] @
netmeetin mi blokira opengl na grafickoj i ne mogu da ga koristim u igricama da pricamo, jer igrice stucaju kad je on startovan.

Narode lan +voice +video-opcono to mi treba, ima li iko predlog????

[ duck@ @ 24.09.2004. 12:04 ] @
Evo ovako posto vidim da se bas ono oteglo ovo oko LAN-a! Ovo sve sto pricam, pricam iz licnog iskustva! Programi su isprobani u mrezi sa i bez switch-a!
Najbolji program za chat (pisanje) je Realpopup! Najnoviju verziju mozete da skinete sa www.nikolich.tk u download opciji! Jednostavan je prost i zavrsava ono cemu sluzi! Nema potrebe za serverom! Ah da - naravno da radi u svim okruzenjima! Isprobano sa XP, 98, 2000,.....
Program za chat (govor) je RogerWilco, moze da se skine sa www.rogerwilco.com a i on je isproban u raznim okruzenjima! Sam program je deklarisan za komunikaciju (mikrofon i slusalice) za vreme igranja igrica, moze da radi i u LAA-u i preko interneta! Ja sam ga isprobao u igranju countera i radi, jedino sto se desavalo da se prvi minut nista ne cuje ali posle radi sve kako treba!
Bicu iskren pa cu da kazem da iako mislim da je Realpopup najbolji, na ovom forumu sam video link za BORGchat koji koliko sam uspeo da vidim ima bas cool opcije! Verovatno da nece odgovarati onima koji ne zele da se macuju sa podesavanjima ali je dobro da se pogleda!
Pozdrav!

[ fangio @ 27.09.2004. 01:28 ] @
fifi chat ... instalacija na serveru 500kb ... svi ostali racunari ... koriste explorer .. kao klijent .. tipa ... http://192.168.0.1:8000 ...
[ jera @ 23.10.2004. 12:06 ] @
imam jedno pitanje, ali nije vezano za pricanje i pisanje preko LAN-a, vec gledanje. :)
Postoji li neki program sa kojim moze da se gleda sta radi covek na drugomkompjuteru, naravno preko LAN mreze.Pod uslovom da program ne bude veliki ako ima da se skine sa interneta jer imam dial-up konekciju!!
[ BytEfLUSh @ 24.10.2004. 01:08 ] @
Uhm, da, Remote Desktop, ne moraš ga skidati sa neta...
[ duck@ @ 26.10.2004. 12:16 ] @
Da sa Remote Desktop to mozes da vidis i ima ga po defaultu uz XP, mada obzirom da je to Microsoft ne znam koliko ces biti zadovoljan :) Znam da ljudi u te svrhe najcesce koriste PC Enywhere, ali to vec moras da skidas sa neta i malko je vece... :(
[ jera @ 26.10.2004. 16:45 ] @
Koliko mb zauzima???
hvala, i videcu sta cu da uradim!!
[ ZeljkoL @ 01.02.2005. 11:17 ] @
Taj BORGChat mi tu u Kikindi koristimo koji idemo na Wirless,super se cujemo i cetujemo!
Preporucujem da ga skinete i instalirate.
[ bucuk @ 09.07.2005. 01:34 ] @
probaj pop messenger nego fgo koristam 2 meseci super e

[Ovu poruku je menjao BytEfLUSh dana 09.07.2005. u 02:53 GMT+1]
[ Miroslav Cvejić @ 09.07.2005. 07:32 ] @
Citat:
jera: imam jedno pitanje, ali nije vezano za pricanje i pisanje preko LAN-a, vec gledanje.
Postoji li neki program sa kojim moze da se gleda sta radi covek na drugomkompjuteru, naravno preko LAN mreze.Pod uslovom da program ne bude veliki ako ima da se skine sa interneta jer imam dial-up konekciju!!

UltraVNC to radi. Remote Desktop Sharing ti ne može pomoći jer na XP Professional ne može da se uloguje isti korisnik dva puta. Može na Server 2003. A sa VNC gledaš prenos šta on radi (možeš i da učestvuješ) i radi na svim windowsima.

Program ima dva dela, server i klijent. Server pokreneš na računaru koji hoćeš da pratiš a klijent na svom. I to je to...
[ daklu @ 10.07.2005. 15:20 ] @
LAN CHAT ENTERPRISE! omogucava chat,razmenu fajlova i ostalih gluposti :) ! veoma prost za koricenje! ima i crack na netu! koristim ga sa komsijama vise od godinu dana! v.3.24
[ joja @ 15.11.2005. 18:39 ] @
Za Win mreze,trenutno Borg chat je OK,a za multi platform mreze (win,lin,bsd) mislim da je Akenilan program najbolji.
Sloba
[ Shadowed @ 16.11.2005. 06:34 ] @
Covece, koliko ima jos tema o ovome... A sve imaju gomilu poruka, prosto ne znas sta da ostavis.

U svakom slucaju Jabber je odlicno resenje za chat/voce/video bez obzira na OS.
[ Brain raider @ 11.10.2007. 22:08 ] @
BORGChat-Inst

To je Rumunski chat ali ima multi-lang
odlican je ja ga koristim na svojoj mrezi
[ easyyu @ 11.10.2007. 23:46 ] @
Trillian
[ freemultichat @ 12.02.2008. 21:03 ] @
MultiChat
http://freemultichat.freetzi.com/
[ tanasko @ 26.03.2008. 08:46 ] @
Bassline winpopup:

http://basslinesoft.com/

poruke, slanje fajlova, chat u mreži...koristimo ga u firmi već tri godine na preko 30 računara bez problema...topla preporuka.
[ kristi1 @ 26.03.2008. 09:29 ] @
Borgchat zadnja verzija 1.0.0.438 je odlican, 60 racunara na mrezi plus 7 preko Wirless, preko borga film prebacim za 3 min.
[ Kosava @ 01.05.2008. 15:51 ] @
Odličan chat program koji može da zameni borg chat a radi na linuxu i windowsu zove se Qchat

evo šta donosi

Citat:
QChat features:
-sending messages :)
-creating channels except of 'Main'
-privat chat
-privat single messages
-transferring file
-user information and user profiles
-smiles support(kopete's format supported)
-smiles on receiver's side looking same as on sender's side even if different smile themes used
-receiving messages history when connect to new channel from users already chatting in this channel

u novoj verziji je dodan server i još mnogo drugih stvari.

Citat:
0.3 (26.04.08)
-added basic server mode functionality(it may be unstable and buggy. DO NOT send large files in server mode)
-added ip-list serverless mode
-added data compression option
-added RTF support
-added animated smiles support
-added possibility of configuring shortcuts
-added message filtration
-added option to configure users list appearance
-added option for logging of chats(--logdir option in command line)
-changed protocol
-improved single messages support
-some other little improvements and options
-some bug fixes
-a lot of new bugs

evo i stranice:
http://www.kde-apps.org/content/show.php/QChat?content=65066

ko se bavi pravljenjem ikonica može da doprinese projektu jer Qchat koristi Oxygen ikone još nema svoje.
više informacija na ovoj stranici

http://sourceforge.net/forum/f...id=1871984&forum_id=725420