[ Mixa @ 18.08.2003. 10:57 ] @
Svi ovde pricaju o wireless-u i kako se ovaj povezo i onaj, a niko da spomene koja oprema je bolja, a koja losija...

Napravite neko poredjenje, ali nemojte da se prepucavate kako je npr. LinkSYS najbolji, pa neko kaze e nije i onda se ovo pretvori u svadju sta je pre nastalo: kokoska ili jaje.

Ako vam nije tesko napisite podatke o razni WiFi uredjajima (AP-ovima, router-ima...), kao i koliko kostaju i gde mogu da se nabave KOD NAS!!!!.
I jos nesto, dajte neke podatke o antenama (vise o outdoor).

I na kraju, zeleo bih da se povezem sa ortakom na bezaniji (ja sam na vracaru), e sada ja mislim da ga sa krova vidim, ali nisam siguran. Kako mogu da odredim na tako vecim razdaljinama da li ima opticke vidljivosti?
[ MrBO @ 25.12.2005. 01:15 ] @
Probaj sa dvogledom.. ili u josh boljem sluchaju sa teleskopom ;)
[ broker @ 25.12.2005. 11:23 ] @
Mixa, cxitaj po forumu. Samo se o tome i prica. Svako prica kakva iskustva ima, sa kojom opremom i u kakvim uslvima, a na tebi je da iz toga izvuces zakljucke i pretpostavis sta ce u tvojoj situaciji da radi kako treba.

Ne mozes ocekivati da ce iko napaviti uporednu tabelu. Prvo, za tako nesto treba imati oba uredjaja i praviti uporedni test. Drugo, to mnogo ne znaci ljudima koji ne koriste te uredjaje u slicnim uslovima. Trece, uredjaje je cesto tesko porediti ako su iz razlicitih klasa i razlicitih namena.

Dakle, citaj forum i skupljaj inforamcije.