[ Seoski_Vrac @ 31.07.2007. 08:14 ] @
Postovane i drage kolege,

ovu priliku bih iskoristio da Vas zamolim za uslugu. Elem potrebna mi je neka skripta, ili eventualno Neciji rad, ili elaborat neke FIrme,koji se bavi organizacijom Proizvodnog Poslovnog Informacionog Sistema novije generacije, ako neko ima i Organizaciju nekog Proizvodnog preduzeca bio bih veoma zahvala.

Trebao bih da napisem neki diplomski rad na tu temum, tako da bih zeleo da uzmem u obzir neko preduzece koje dobro posluje i na toj organizaciji da prikazem prisustvi i potrebu Informacionog Sistema..

svi saveti kolega koji rade u takvim firmama... ili kolega koje su radile nesto slicno ce mi biti od velikog znacaja.

unapred Zahvalan
[ aleksandaraleksandar @ 31.07.2007. 15:33 ] @
niko ti neće raditi seminarski

da si se barem potrudio.... Google: "business information system" ... pa kada to istrazis, idi dalje
[ Seoski_Vrac @ 01.08.2007. 07:24 ] @
Pa to je razumljivo da niko nece raditi nista moje, ali ja trazim da vidim ako je neko obradjivao slicne teme
kako bih mogao videti razlike u razmisljanjima tokom pisanja istih tema...
Sto se tice Googla... pa naravno da sam procesljao Pre nego sto sam dosao Ovde i zatrazio pomoc...
[ lancia88 @ 01.08.2007. 13:28 ] @
Pozdrav,

pa pocni onda sa stvarima za koje smatras da Ti treba pomoc ili drugo, eventualno oprecno, misljenje. Izaberi neki shematski prikaz organizacije o kojoj bi pisao rad pa da pokusamo da u to implementiramo informacioni sistem sa sve misljenjima i idejama. Ne zaboravi da posle diplomskog postajes akademski gradjanin, moralo bi tu malko vise truda da bude ulozeno.
[ Seoski_Vrac @ 01.08.2007. 15:20 ] @
Meni je potrebna organizacija Firma koja se bavi Proizvodnjom, i to znaci sa svim segmentima a prvenstveno sa nekom organizacijom gde postoji organizacija na rukovodioce projekta. Ja imam dosta literature, ali sam hteo ako da dobijem iformacije od ljudi koji su eventualno uvodili IS i sprovodili organizaciju kako bih mogao da uporedim moju literaturu sa stvarnim uvodjenjem i planirenjem kao i organizacijom.
[ totovic @ 04.08.2007. 12:22 ] @
To sto trazis ti niko nece dati, jer se takva dokumenta smatraju sluzbenom tajnom. Trazi nesto konkertno ako zelis pomoc.
[ radenko @ 03.10.2007. 10:08 ] @
Koliko ja znam, u firmama proizvodnja moze biti procesna (gde se proizvodi mali broja artikala u velikim serijama, troskovi se rasporedjuju na gotove proizvode proporcionalno za izabrani obracunski period, po mom iskustvu je to bilo mesec dana) ili po radnim nalozima (gde se za svako zapocinjanje prozivodnje izdaje radni nalog koji ima svoj pocetak i kraj i svi troskovi pripadaju istom i rasporedjuju se na proizvode koji su proizvedeni po tom nalogu)... Dalje nastavi sam :)