[ pesdragan @ 31.07.2007. 14:30 ] @
Ovako, citam vec nekoliko dana forum i pokusam da ukopcam sta je sve potrebno da bi ostavario zamisao ali toliko ima informacija i podataka a ja nisam bas ekspert u ovoj oblasti. Stvari stoje ovako. Nas 3 ortaka hoce da naprave wireless mrezu (postoji vidljivost, razdaljina je ~3km vazdusnom linijom). Zamislili smo da jedan od nas napravi AP i da uplati ADSL flat npr 756kbs. Nas dvojica bi se upucali antenama u taj AP a nekako bi zeleli da sherujemo i taj internet. Sad je pitanje: Sta je sve potrebno od hardvera i koji je najbolji nacin da se ispovezujemo (struktura mreze). Molim vas da prilikom odgovaranja ne koristite bas previse strucne izraze i fraze jer se ne razumem bab bas :). Ovo mi/nam je bitno da bi sagledali koliki je to inicijalni trosak i da li nam se sve to isplati. Ako bi se odlucili na tu akciju onda bi kontaktirali nekog da nam to poveze i naravno tu uslugu naplati. Ovim pozivam i ako je neko zainteresovan za tu pomoc neka me kontaktira na PP. P.S. ako raspolazete i nekim okvirnim cenama za tu opremu koja mi je potrebna vi ih molim vas navedite. Hvala. |