[ tanasko @ 01.08.2007. 10:05 ] @
Danas je famozni 1. avgust, kada bi telekom trebao da počne da sprovodi svoje obećanje o povećanju download-a. 'Ajde javite se svi srećnici kojima se to već desilo. |
[ tanasko @ 01.08.2007. 10:05 ] @
[ broker @ 01.08.2007. 10:32 ] @
http://www.telekom.yu/MEDIJI/Saopstenja.aspx?ac=snews&ui=8627
Citat: 27.07.2007 Korisnicima ADSLa duplo brži pristup Internetu po postojećim cenama od 01. septembra Preduzeće za telekomunikacije «Telekom Srbija» a.d. obaveštava javnost da će od 01.09.2007. godine, svim svojim korisnicima usluge ADSL pristup Internetu omogućiti duplo brži pristup Internetu po postojećim cenama. Nove brzine će biti 512, 1024 i 1536 (umesto postojećih 256, 512 i 768) Kbs sa neograničenim pristupom Internetu, sa cenama koje ostaju nepromenjene i koje se kreću u rasponu od 1208 do 2415 dinara mesečno, bez PDV-a. Poslovnim korisnicima koji imaju potrebu za naprednijim servisom pristupa Internetu, u vidu simetričnih protoka i većih brzina, biće ponuđena usluga Telekoma Srbija “Direktan pristup Internetu”, po cenama koje će od septembra biti niže od 30% do 40% u zavisnosti od brzina pristupa. [ tanasko @ 01.08.2007. 11:17 ] @
A mi se poradovali ...Nego da li će to da bude OVE godine ili...
[ Boki4u @ 01.08.2007. 12:04 ] @
Veoma je moguce da nece ove godine.
Kao i uvek, neozbiljan telekom samo odlaze. Tako ce mesec po mesec da odlaze ko zna dokle! Muka mi vise od takvih! [ SindzaBG @ 01.08.2007. 12:12 ] @
Prvo su rekli da ce poceti 1.Augusta a sad 1.Septembra. Verovatno su pomerili zbog godisnjih odmora ali ipak su to trebali odmah da kazu a ne da nas Lazu (mislim na Telekom). Ovo je jos jedan dokaz da je Telekom neozbiljna firma...
Pozdrav. [ Milan Ogrizovic @ 01.08.2007. 12:32 ] @
evo sa jednog drugog foruma
Citat: Sad sam zvao teh. podrsku.Operater mi je rekao da ce do 1 septembra svima biti povecane brzine i da povecanje ide parcijalno.Na moje pitanje da li je sa povecanjem brzine vec krenulo,dobio sam odgovor da nezvanicno jeste krenulo. http://www.benchmark.co.yu/for...hread.php?t=126070&page=25 [ SindzaBG @ 01.08.2007. 12:32 ] @
Sad sam opet zvao 9813...
_________________________ SindzaBG: Da li ima novosti o dupliranju brzina i kad ce biti? Telekom 9813: MI NEMAMO NIKAKVU INFORMACIJU KAD CE SE TO DESITI SAMO ZNAMO DA JE U PLANU! SindzaBG: Znaci do danas nista dobili nikakvu Zvanicnu informaciju? Telekom 9813: NE! SindzaBG: Gospodjo ili Gospodjice zasto me ''lazete'' kad na zvanicnom sajtu Telekom ima vest da ce poceti od 1.Septembra? Prvo je Telekom saopstio da ce poceti 1.Augusta a sad je pomereno za 1.Septembar? Telekom 9813: Da, Telekom ima u planu da poveca brzina od 1.Septembra ali mi (9813) nemamo zvanicnu informaciju. SindzaBG: Kako je moguce da vi na 9813 koji se bavite ADSL-om nemate Zvanicnu informaciju a mi (korisnici) to saznajemo preko vaseg sajta. Telekom 9813: Nama niko nista nije rekao. _________________________ Ljudi, ovo je BRUKA I SRAMOTA! [ mischo @ 01.08.2007. 12:49 ] @
Citat: SindzaBG: Prvo su rekli da ce poceti 1.Augusta a sad 1.Septembra. Verovatno su pomerili zbog godisnjih odmora ali ipak su to trebali odmah da kazu a ne da nas Lazu (mislim na Telekom). Ovo je jos jedan dokaz da je Telekom neozbiljna firma... Pozdrav. Dajte, molim vas, neki link na zvaničnu informaciju da će brzine biti povećane 1. avgusta. [ El_Nino @ 01.08.2007. 12:54 ] @
Citat: SindzaBG: Sad sam opet zvao 9813... Pobogu, pa zasto zoves 9813... ADSL tehnicka podrska se nalazi na 0800/100-100, taj broj ti lepo okreni pa pitaj. [ SindzaBG @ 01.08.2007. 12:56 ] @
[ SindzaBG @ 01.08.2007. 13:05 ] @
Citat: El_Nino: Pobogu, pa zasto zoves 9813... ADSL tehnicka podrska se nalazi na 0800/100-100, taj broj ti lepo okreni pa pitaj. Jednom sam zvao ali su mi rekli da za sve informacije zovem 9813.... Ali ovog puta sam tebe poslusao... ![]() Sad sam njih zvao i momak koji tamo radi mi je rekao da se krenulo sa udvostrucivanjem brzina! Na moje pitanje kad ce se to zavrsiti on mi je rekao da ne zna jer ima mnogo ADSL korisnika. Onda ga ja pitam: Vi ste mi sad rekli da je Telekom poceo sa udvostrucivanjem brzina a zvanicno saopstenje je da ce se krenuti od 1.Septembra. Takodje sam zvao i 9813 i oni su mi rekli da imaju u planu a kad ce to biti nemaju pojma. Momak mi kaze: Na vama je da verujete kome hocete a ja vam kazem kakva je trenutna situacija. [ F F F F @ 01.08.2007. 13:17 ] @
... kako su neodgovorni pa to je strašno ! bilo je i u novinama i svuda na netu sam pročitao da će 1. avgusta povećati brzine... pale narod bezveze .. (jedva sam čekao danas da upalim komp da proverim kad ono ništa :( ..sad tek vidim koji sam nerd :) )
[ blackbomb @ 01.08.2007. 13:25 ] @
pa znas sta rade napalili ljude pa neki i stvarno presli kod njih pomislili au 1 avgusta ce povecanje
drugim recima napalili masu da se prijavljuje [ SindzaBG @ 01.08.2007. 13:31 ] @
Razmisljam i dodjem do ovog zakljucka. Momak iz Tehnicke Podrske Telekoma mi je rekao da se krenulo sa udvostrucivanjem brzina. Telekom je najavio da ce od 1.Augusta povecati brzina a onda je odlozio do 1.Septembra. Mozda su oni stvarno krenuli da rade a da ce do 1.Septembra svi kirisnici (Mozda samo Telekoma) dobiti nove brzine... Sve je moguce...
[ F F F F @ 01.08.2007. 13:35 ] @
..Sa tvoje tastature u Božje uši
[ tanasko @ 01.08.2007. 13:44 ] @
Citat: SindzaBG: Razmisljam i dodjem do ovog zakljucka. Momak iz Tehnicke Podrske Telekoma mi je rekao da se krenulo sa udvostrucivanjem brzina. Telekom je najavio da ce od 1.Augusta povecati brzina a onda je odlozio do 1.Septembra. Mozda su oni stvarno krenuli da rade a da ce do 1.Septembra svi kirisnici (Mozda samo Telekoma) dobiti nove brzine... Sve je moguce... Tako nekako i meni izgleda...Sačekajmo, ako se ljudi budu javljali onda je to [ blackbomb @ 01.08.2007. 13:48 ] @
e ponovo sam video sada nesto znate ono ispod lokacije
pre mi je bilo adsl1.sezampro.yu pa juce sim.sezampro.yu pa danas *.adsl-2.sezampro.yu. [ Hackman @ 01.08.2007. 14:52 ] @
I ja sam bio danas u ptt u Nišu da se raspitam dali će biti dupliranja, žena
koja tamo radi mi je rekla da oni nemaju nikakvu informaciju o tome dali će uopšte ptt da duplira protok. [ markomix @ 01.08.2007. 14:58 ] @
Pa PTT je vlasnik Telekoma, tako da je logicno da ce i oni da dupliraju, a i bez toga receno je da ce svi provajderi da dupliraju
[ broker @ 01.08.2007. 15:13 ] @
Meni je bas neobicno da je dupliranje protoka proces. Zar to nije samo promena parametara za svaku grupu korisnika, a imaju ih ukupno tri. Cim promene parametre brzine za neku grupu svi korisnici koji su u toj grupi dobijaju novu brzinu, samo treba da se rekonektuju..
[ blackbomb @ 01.08.2007. 15:21 ] @
ma i jeste nego samo prave budala od nas
[Ovu poruku je menjao blackbomb dana 01.08.2007. u 16:31 GMT+1] [ tdjokic @ 01.08.2007. 16:04 ] @
U onoj Tanjug-ovoj vesti je pisalo da ce poceti 1. avgusta a da se ocekuje da ce do 1. septembra cela Srbija dobiti ubrzanje. Zasto im to ide sporo nemam pojma, nigde nije bilo nekog objasnjenja a ja ne poznajem proceduru. Nekako ispada da moraju skoro svakog pojedinacno da prebace, sto je, cak i ako se radi iskljucivo tastaturom, opet veliki posao.
[ night-shift @ 01.08.2007. 16:05 ] @
Pa mora se ići jedna po jedna centrala.
A i rizično bi bilo pustiti odjednom da skripta sve odradi, potkralo bi se dosta grešaka. [ SindzaBG @ 01.08.2007. 16:39 ] @
Citat: night-shift: Pa mora se ići jedna po jedna centrala. A i rizično bi bilo pustiti odjednom da skripta sve odradi, potkralo bi se dosta grešaka. Stvarno ne znam kako se povecavaju brzine (tehnicki) ali sam cuo da majstori moraju da idu do svake centrale kako bi konfigurisali novi protok... Ako ima trenutno oko 70.000 adsl prikljucaka onda kapiram da ce ovo potrajati... Iskreno nisam siguran da ce sve oni to odraditi za mesec dana ali sve je moguce... [ blackbomb @ 01.08.2007. 16:47 ] @
evo sada sam ovo procitao na benchu pa pogledaj te sami evo linka
http://www.benchmark.co.yu/for...hp?p=1175437&postcount=675 [ SindzaBG @ 01.08.2007. 17:03 ] @
Citat: blackbomb: evo sada sam ovo procitao na benchu pa pogledaj te sami evo linka http://www.benchmark.co.yu/for...hp?p=1175437&postcount=675 _______________ Citat: Da, zvanicno je doneta odluka na UO, tako da je sad na mojoj sluzbi da se organizuje kako to najbrze i najjednostavnije da se uradi. Po celoj Srbiji je instalirano nekoliko tipova DSLAM-ova. Beograd je uglavnom pokriven Alkatel opremom (3 razlicita DSLAM-a). Ono sto je u pocetku pusteno u Novom Sadu i Nisu je takode Alkatel. Sve ovo od Nove godine sto je pusteno je Huaweii. Sad, neki od DSLAM-ova mogu lako da se prekonfigurisu, prostim "spustanjem" konfiguracije i ponovnim uploadom. Tako da za te DSLAM-ove (ISAM, 7324RU) cela Srbija moze da se "duplira" za oko 3-4 sata. Postoje problemi sa Huaweii opremom koja malo "cudno" tretira internu konfiguraciju... Kao i sa starijom Alkatel opremom (korisnici pusteni u Beogradu na samom pocetku rada ADSL-a), na ASAM uredajima... I tako... Naravno, pre svega ovoga, isporuka ADSL saobracaja prema ISP-ovima treba barem da se duplira, kako bi to sve funkcionisalo. Samo, niko ne pominje korisnike sa losim paricama, koji su recimo, i jedva radili na 256 brzinama, uz ukljucene sve moguce interleaved profile, smanjenje praga suma i sl. Ista je prica i sa 512/768 korisnicima. Uh, kad krenu problemi sa nesinhronizacijom modema posle dupliranja brzine. Nadam se samo da ce to biti veoma mali procenat korisnika. Anyway, nadam se da ce tokom leta sve to biti zavrseno. A ja cu kad god budem imao neki novi info to pustati ovde. _______________ Moja Centrala: Priključak se nalazi na digitalnoj centrali tipa Alcatel 1000 E10 . Nadam se da necu imati problema pri konfiguraciji (sa 256 na 512).......... [ tdjokic @ 01.08.2007. 17:04 ] @
Citat: blackbomb: evo sada sam ovo procitao na benchu pa pogledaj te sami evo linka http://www.benchmark.co.yu/for...hp?p=1175437&postcount=675 [ broker @ 01.08.2007. 17:10 ] @
Citat: SindzaBG: Stvarno ne znam kako se povecavaju brzine (tehnicki) ali sam cuo da majstori moraju da idu do svake centrale kako bi konfigurisali novi protok... Ne znam sto bi moralo. Ja sam vec probao, ako na jednom mestu gde je adsl prikljucak sa jednim protokom ukucam user i pasword od drugog prikljucka koji ima drugi protok, konekcija radi bez problema i ima protok koji treba da ima nalog na koji sam se ulogovao. [ DemianTheCracker @ 01.08.2007. 18:29 ] @
joCK
danas nishta [ GFC @ 01.08.2007. 20:22 ] @
... i ljudi, please, nemojte ići u off-topic, bar ne u ovoj temi. Ako imate bilo kakva mišljenja o bilo čemu drugom - otvorite drugu temu.
Ajmo bar jednu temu u podforumu ADSL održimo čistom :) Dakle - samo da li je nekome dupliran downstream, kada se to desilo i koja centrala/provajder je u pitanju. Hvala :) [ tanasko @ 01.08.2007. 20:31 ] @
Citat: GFC: ... i ljudi, please, nemojte ići u off-topic, bar ne u ovoj temi. Ako imate bilo kakva mišljenja o bilo čemu drugom - otvorite drugu temu. Ajmo bar jednu temu u podforumu ADSL održimo čistom ![]() Hvala ![]() Čovek je sasvim u pravu, budimo malo disciplinovani... (Niška Banja, Telekom 256/64, za sada bez promene) [ djricky @ 01.08.2007. 22:17 ] @
final notice...
![]() [ SindzaBG @ 01.08.2007. 23:44 ] @
Citat: djricky: final notice... :) pre lockovanja... molim vas, bez shuma... Oces nam reci da ces i ovu temu zakljucati? Zasto onda svi mi ovde pisemo? Onda mi vise necemo ni pricati u vezi adsl-a....................... Izvoli pa ti onda sam sa sobom komuniciraj.............Ja vise necu pisati nista jer ocigledno da moderator @djricky zeli sam da pise na forumu......... Izgleda da je ovaj foum u vlasnistvu @djricky............ Ovo je van svake pameti....... Pozdrav. [ Boki4u @ 02.08.2007. 00:13 ] @
Evo, kod mene 2 avgust, nesto vise od sat posle ponoci.
Brzina 512/128kbps, sto ce reci, bez promena! I meni ima logike prica da su poceli 1 avgusta, a da ce do 1 septembra da zavrse. Ako je tako, onda to nije odlaganje ![]() [ dakiyu @ 02.08.2007. 01:16 ] @
Kod mene nema adsl-a od popdne t.j. cetvrta zelena lampica ne svetli...isto je i kod brata preko puta...retartovao sam speedtouch,placeni racuni i nista...izgleda da rade nesto ili ne rade nista...a sada dobri stari modem...jer ima jos neko prekid 1 augusta popodne?
[ net-business @ 02.08.2007. 07:15 ] @
Zajecar,Telekom 256/64, za sada bez promene
[ djricky @ 02.08.2007. 08:37 ] @
Citat: SindzaBG: Oces nam reci da ces i ovu temu zakljucati? Zasto onda svi mi ovde pisemo? Onda mi vise necemo ni pricati u vezi adsl-a....................... Izvoli pa ti onda sam sa sobom komuniciraj.............Ja vise necu pisati nista jer ocigledno da moderator @djricky zeli sam da pise na forumu......... Izgleda da je ovaj foum u vlasnistvu @djricky............ Ovo je van svake pameti....... Pozdrav. Umes li da citas?? Citat: djricky: final notice... ![]() final notice znaci poslednje upozorenje. ja vas lepo molim da ne shumite, ne trollujete, ne skrecete sa teme (whatever) ovo nije benchmark forum gde moze da se lupeta do mile volje... ovde postoji nesto sto se moze nazvati "kontrolom kvaliteta" a svaka diskusija koja skrene sa teme ce biti prekinuta, ili prebacena u odgovovarajuci forum ukoliko postoji takva mogucnost. nemam nameru da komuniciram sam sa sobom, niti je forum u mom vlasnistvu, onaj ko prati malo duze ove forume zna da sam prilicno tolerantan i da umem da progledam kroz prste.... naravno, svako je slobodan da svoje predloge i pitanja iznese na to predvidjenom mestu... [ broker @ 02.08.2007. 08:38 ] @
Restartujem jutros ADSL ruter kad ono "lepo" iznenadjenje! Brzina je promenjena!
Sada furam na 251/61 kbps... (izvni'te, morao sam....) ![]() [ blackbomb @ 02.08.2007. 09:02 ] @
jel mozes reci centralu i provajdera
[ Slobodan Milivojevic @ 02.08.2007. 09:29 ] @
Polako, bice nadam se ove godine...
Pirot, centrala kasarna, Bandwidth Down/Up(kbps): 762/190 jos uvek nista. [ $homy @ 02.08.2007. 09:44 ] @
Ne znam da li je od koristi to sto svako pise kako mu se dupliranje nije desilo?????
ajde pliz imajte milosti i ne pravite uzaludne stranice jer ce se sa topikom ponovo desiti isto! [ GFC @ 02.08.2007. 09:45 ] @
OMG... ljudi, ne treba da javljate ako vam brzina NIJE promenjena, već samo ako JESTE.
edit: thx $homy, pisali smo poruku u isto vreme [ ivan i. @ 02.08.2007. 09:48 ] @
Ljudi, napisite ako vam promene brzinu, ako se svi jave ovde koji imaju adsl da napisu da im nije promenjena brzina onda jbg
[ broker @ 02.08.2007. 10:02 ] @
Ja tim tubliranjem brzinenisam uopste opterecen, niti ga zelno iscekujem ali me opterecuej to sto ni ova sadasnja konekcija fizicki ne moze da istera 256k a kamoli da protok bude toliki.
[ jevic989 @ 02.08.2007. 13:08 ] @
Cekajte ljudi da li ce biti udvostrucena brzina i ostalim licima koji nisu sa ptt-a
ja sam zvao svoj provajder beotel i oni su mi rekli da cim krene ptt da i beotel krece a sta je sa vasim provajderima? [ $homy @ 02.08.2007. 13:14 ] @
kako beotel tako i ostali, to je sasvim logichno ->
Ovde je pitanje KAD? Cheka se.... [ El_Nino @ 02.08.2007. 15:01 ] @
Citat: Upravo me iz Neobee.net-a obavestiše da od 1. septembra dupliraju sve brzine po ADSL paketima, pa će vlasnici paketa brzine 256 kbps automatski biti prebačeni na brzinu 512 kbps, paket od 512 kbps postaje 1024 kbps (u ovoj grupi sam i ja :) ), dok će vlasnici paketa najveće brzine umesto dosadašnjih 768 kbps uživati u brzini od 1536 kbps. Ovo je verovatno posledica odluke sa poslednje sednice Upravnog odbora Telekom da za iste pare duplira brzinu korisnicima ADSL-a. Izvor: http://www.personalmag.co.yu/blog/?postid=1439 [ GFC @ 02.08.2007. 15:20 ] @
...džabe mi pisasmo onolike molbe... opet niko ne čita NASLOV TEME.
[ djricky @ 02.08.2007. 16:22 ] @
ozbiljno, ljudi... znaci ako nekome nije povecana brzina, nema razloga da to javi (hvala brokeru
![]() takodje, sad imamo zvanicnu informaciju da ce biti od 01.09. tako da nema potrebe da postavljate linkove koji nam saopstavaju jedno te isto... nemojmo da mlatimo praznu slamu, vec se koncentrisimo na nove i sveze informacije, jer ako se tema opet pretvori o pljuvacinu po telekomu, o kosovu itd... nista necemo uraditi... [ toshapn @ 02.08.2007. 19:01 ] @
Citat: djricky: ...jer ako se tema opet pretvori o pljuvacinu po telekomu, o kosovu itd... nista necemo uraditi... Ne zaboravi rakiju,prasetinu i ostali bakaluk ![]() [ belithug @ 03.08.2007. 21:21 ] @
Vec skoro dve godine posedujem dva prikljucka, oba 256Kb/sec, jedan na Cukarici, jedan u centru grada...
Da skratim pricu, prosle nedelje sam u centru umesto regularnih 26.4KB/sec skidao ~84KB/sec sa rapidshare-a, ja u cudu, kliknem na ADSL status kad ono pise 768 : ) Kod kuce (na Cukarici) jos uvek 256 : ( Sad me zanima da li je moguce da su mojih 256 ubrzanja od kuce dodatno dodali na 512 namenjenih kancelariji? Da li je ovo to (tripliranje) ili se neko malo igrao pa mi je povecao u kancelariji downstream? Upstream je ostao isti. Ne pisem puno na ovom forumu ali ga redovno prelistavam, verujte mi nemam nikakvu zelju da vas lozim. Pozdrav, Igor [ calexx @ 03.08.2007. 21:25 ] @
Kad se desi nešto tako, nikako se ne raspituj po forumima nego ćuti i troši. ;) Možda su nešto radili pa pogrešili a sada će neko da pročita i ispravi grešku. Jedino ako ti stigne i veći račun, onda odeš i buniš se.
[ netoff @ 03.08.2007. 23:43 ] @
Citat: Poštovani, navedena odluka o dupliranju brzina ADSL paketa po nepromenjenim cenama mesečne pretplate stupila je na snagu danom donošenja 17.07.2007. godine, a datum početka primene odrediće Generalni direktor Telekoma Srbija ad posebnom odlukom, o čemu će javnost biti blagovremeno detaljno obaveštena putem sredstava javnog informisanja, kao i na našem veb-sajtu: www.telekom.nadlanu.com ; shodno čemu za sada ne raspolažemo preciznim informacijama vezanim za datum realizacije koji Vas interesuje. Inače, korisnicima koji imaju ADSL paket kod Telekoma Srbija ad biće duplirana brzina u dolazu, naprimer, korisnici ADSL paketa 256/64 kb/s imaće uslugu od 512/64 kb/s itd. S poštovanjem, DIREKCIJA ZA USLUGE Sektor za brigu o korisnicima 11000 BEOGRAD, Dubrovačka 35 Telefon 9813 Mail [email protected] www.telekom.yu [ lancia @ 04.08.2007. 13:59 ] @
Bilo bi dobro da dupliraju i odlaz
![]() [ tanasko @ 06.08.2007. 08:26 ] @
Nešto ste se ućutali? Izgleda da će povećanja biti, ako je suditi po ovoj temi, tek od 1. septembra?
[ SindzaBG @ 06.08.2007. 10:38 ] @
Unapred sve izvinjavam! Dobio sam sad meil od Beocity pa rekoh da podelim sa vama!
____________________ Postovani ..., ovu postu ste dobili jer ste ispitivali tehnicke mogucnosti instalacije ADSL prikljucka za Vas br. telefona: ... Posle vise od sest meseci kasnjenja, Telekom Srbija konacno je osposobio svoju infrastrukturu za vece brzine ADSL prikljucaka. Povecanje brzina sada je izvesno jer smo dobili i formalno obavestenje da ce sve promene biti realizovane najkasnije do kraja Avgusta kada ce postojece download brzine postati (samo BeocityNet ADSL i dalje sa garantovanim brzinama): BeocityNet ADSL 256Kb/s -> posle promena obezbedjuje 512Kb/s BeocityNet ADSL 512Kb/s -> posle promena obezbedjuje 1024Kb/s (1Mb/s) BeocityNet ADSL 768Kb/s -> posle promena obezbedjuje 1536Kb/s (1.5Mb/s) ____________________ @tanasko, svi cute jer jos uvek niko nije dobio povecanje brzine! [ Pex @ 06.08.2007. 16:12 ] @
Citat: Inače, korisnicima koji imaju ADSL paket kod Telekoma Srbija ad biće duplirana brzina u dolazu, naprimer, korisnici ADSL paketa 256/64 kb/s imaće uslugu od 512/64 kb/s itd. Neee, nece valjda to uraditi!!! Pa tek to (512/64) ce mi unistiti o onako los "ratio" na torentima :( Kako da sa 64 vratim ono sto skinem sa 512 ??? [ acme @ 06.08.2007. 16:28 ] @
Evo obavestenja sa Eunetovog sajta:
Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da ćemo, zahvaljujući unapređenju telekomunikacione infrastrukture, od septembra biti u mogućnosti da Vam po istim cenama ponudimo dvostruko veće brzine. Svim postojećim paketima EUnetADSL-a automatski će biti povećana brzina i to 256/64 Kb/s na 512/64 Kb/s; 512/128 Kb/s na 1024/128 Kb/s; 768/192 Kb/s na 1536/192 Kb/s; Pored toga sto će cena EUnetADSL servisa ostati ista, EUnet će sa svoje strane omogućiti i raznovrsniju ponudu paketa. Za sve dodatne informacije, pozovite EUnet Info centar na 0800 300 400. [ Emil Ranc @ 06.08.2007. 16:35 ] @
Citat: Pex: Neee, nece valjda to uraditi!!! Pa tek to (512/64) ce mi unistiti o onako los "ratio" na torentima :( Kako da sa 64 vratim ono sto skinem sa 512 ??? Limitiraj torrent download na 256k (odnosno 32Kb/s), ili čak i manje. Problem rešen. [ Boki4u @ 06.08.2007. 18:14 ] @
Evo kod mene cudne stvari.
Gledao sam neke klipove po netu (youtube i sl.) i vidim nesto mi sporo ucitava. Pogledam brzinu kad ono imam sta da vidim....256/128 kbps....ko zna sta ceprkaju, ali su uspeli da mi smanje downstream na pola! Ima li jos neko sa slicnim problemom? [ Pex @ 07.08.2007. 01:44 ] @
Citat: Emil Ranc: Limitiraj torrent download na 256k (odnosno 32Kb/s), ili čak i manje. Problem rešen. Pa daaaa! Kako se toga nisam setio! Limitiracu DL na 6Kb/s, ili jos bolje, vraticu se na dial-up! HVALAAA ![]() Shalu na stranu, znaci od sada ce min. brzina biti 512/64 ili 512/128 ? Ja, koji sam placao 256/64 1208din. (bez PDV) , sada cu imati za te pare 512/64, jel' tako?! Sta ce dobiti novi pretplatnik koji bude trazio 512 paket i koliko ce ga kostati?? ??? Loodilo, to moze samo lelekom! Ako kazu da ce duplirati brzinu paketa, onda neka dupliraju ceo paket, a ne samo DL!!! [ markomix @ 07.08.2007. 05:54 ] @
Pa zasto stalno idete u off u ovoj temi(zar niko ne cita naziv teme), ako vam se spam-uje imate odlicnu temu za to, a to ja "Telekom ADSL akcija, sarena laza!!!"
Znaci ako je nekom povecana brzina neka javi ovde, a za pitanja imate druge teme [ Safet Beriša @ 07.08.2007. 08:58 ] @
Citat: Pex:Ako kazu da ce duplirati brzinu paketa, onda neka dupliraju ceo paket, a ne samo DL!!! Ne kažu da će duplirati brzinu paketa već da će duplirati brzinu downstreama. [ DzaBuaner @ 07.08.2007. 20:17 ] @
ADSL (Telekom) mi je pobrkao lončiće od kada se priča o ubrzanju. Svakodnevno u zadnjih par dana mi puca veza, ima li još neko takvih problema?
[ anon115774 @ 07.08.2007. 21:12 ] @
[delete]
[Ovu poruku je menjao Informer dana 14.08.2007. u 09:07 GMT+1] [ marko87 @ 08.08.2007. 01:13 ] @
Citat: DzaBuaner: ADSL (Telekom) mi je pobrkao lončiće od kada se priča o ubrzanju. Svakodnevno u zadnjih par dana mi puca veza, ima li još neko takvih problema? I meni se desava da mi pukne veza. @Informer,sta si hteo da kazes ovom slikom??? DA ti je povecana brzina?? Ili ti vec imas 512/128,pa nas tripujes? A? [ chika spec @ 08.08.2007. 06:44 ] @
Citat: markomix: Pa zasto stalno idete u off u ovoj temi(zar niko ne cita naziv teme), ako vam se spam-uje imate odlicnu temu za to, a to ja "Telekom ADSL akcija, sarena laza!!!" Znaci ako je nekom povecana brzina neka javi ovde, a za pitanja imate druge teme Dzhaba ti objashnjavash to narodu u Srbiji...Bolje nadji neshto korisnije da radish ![]() [ Mister Big Time @ 09.08.2007. 03:34 ] @
I YUBC najavio povecanje brzina.
Citat: Vesti 2007-08-07 Duplo brži ADSL Poštovani korisnici, od 1. IX 2007. će se duplirati brzine ADSL priključka svim postojećim i budućim ADSL korisnicima. S obzirom da smo odlučili da zadržimo postojeće cene ADSL paketa postojeći i budući ADSL korisnici će za isti novac dobiti duplo brži ADSL. Postojećim korisnicima će promena brzine automatski i neprimetno da se obavi tako da nije neophodno ništa da preduzimaju. Promenu brzine ADSL portova će Telekom Srbija A.D. da obavi postepeno tako da Vas molimo za strpljenje. Brzine portova će biti promenje na sledeći način: iz 256/64 Kb/s u 512/64 Kb/s iz 512/128 Kb/s u 1024/128 Kb/s iz 768/192 Kb/s u 1536/192 Kb/s http://www.yubc.net/vesti.php#124 [ fibula @ 10.08.2007. 12:25 ] @
Kako “Zrenjaninske novine” saznaju, uskoro će pretplatnicima biti ponuđen vrlo povoljan paket koji će uključiti usluge ADSL, fiksne i mobilne telefonije i što se tiče kvaliteta i što se tiče cena.
Tekst preuzet sa: http://www.zrenjaninske.com/kompl.php?clan_id=2543 [ Mister Big Time @ 14.08.2007. 07:19 ] @
Ko ce to ponuditi, Telekom ofkors?
Ajd' da vidimo i to cudo. Nego, da li je neko razmisljao sta ce uraditi kablovski operateri? Da li je i njima ponudjen deal za dupliranje brzina, prosto ce propasti ovako ako je to slucaj, ili su jednostavno bezobrazni i prodaju maglu za velike pare. [ fibula @ 14.08.2007. 09:42 ] @
Citat: Od sutra bi trebalo sbb da startuje sa ovom ponudom: Od 15. avgusta novi flat rate paketi: Internet flat home SURF 512/64 1.390,00 din Internet flat home SURF 768/96 1.790,00 din Internet flat home SURF 1024/128 2.090,00 din Internet flat home SURF 1536/192 2.790,00 din Ima i prepaid: Turbo prepaid 1 GB 900,00 5mbps/2mbps Turbo prepaid 2 GB 1.500,00 5mbps/2mbps http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=137852 [ mototomo @ 15.08.2007. 21:01 ] @
Da li je ikom do danas dupliran download?
[ igorko @ 15.08.2007. 21:23 ] @
Meni je smanjen sa 256/64 na 0/0.
Provajder Telekom Srbija ADSL na centrali Tošin bunar, NBG, od subote u 22.30 do sada imao sam internet ukupno 12 sati. Tek da znate s kim imate posla. Živeo Telekom Srbija i korisnički servis na 0800-100100. P.S. Kako raskinuti ugovor ukoliko jedna strana ne ispunjava ugovorene obaveze? [ SindzaBG @ 15.08.2007. 22:19 ] @
Citat: igorko: Meni je smanjen sa 256/64 na 0/0. Provajder Telekom Srbija ADSL na centrali Tošin bunar, NBG, od subote u 22.30 do sada imao sam internet ukupno 12 sati. Tek da znate s kim imate posla. Živeo Telekom Srbija i korisnički servis na 0800-100100. P.S. Kako raskinuti ugovor ukoliko jedna strana ne ispunjava ugovorene obaveze? Lepo ti njima na grbacu! Zovi tehnicku podrsku i reci im da nisi imao net. Ako ti kazu da su bili radovi na tvojoj centrali ( a mislim da jesu ) ti im odgovori da tebe to ne zanima i da hoces da imas ono sto si platio! Trazi da ti nadohnade te dane tj da ti daju net za dzabe!!! Moras biti bezobrezan sa njima... [ puska @ 16.08.2007. 09:06 ] @
Meni je net radio lose, odnosno gubio protok, petak, subotu i deo nedelje. Zvao sam tehnicku podrsku ali rekla mi je da nema dezurnih, a da info o radovima nekim nema i da ako ne bude radio kako treba u ponedeljak pozovem i da prijavim kvar. Inace po speedtestu protok mi je non stop padao, i uspevao je da bude i celih 80 Kbit/s na 512/128 paketu
[ GFC @ 16.08.2007. 09:41 ] @
Please, fokusirajte se na temu.
Procitajte naslov teme, nije tesko. [ Mare_scg @ 16.08.2007. 10:02 ] @
Ja sam dobio mail od beotela da od prvog septembra krece dupliranje ADSL-a,tako da ne verujem da ce bilo ko od korisnika da dobije duplo brzi internet pre prvog septembra.A s' obzirom da zivimo u banana drzavi,verujem da ce dupliranje da dobije samo 10 % korisnika.Za ostatak ce se vaditi na neke tehnicke probleme i ostale gluposti.Ovako ce nam biti dok se ne pojavi jos jedan fiksni operater.
[ igorko @ 16.08.2007. 22:56 ] @
Pitao sam ove iz podrške Telekom-a Srbija na telefonu 0800-100-100 i oni kažu tek od 1.septembra povećanje brzina.
[ broker @ 17.08.2007. 09:54 ] @
Iz pouzdanih izvora sam saznao sta je razlog odlaganja za 1. septembar.
Naime, Telekom ne moze da poveca protok samo svojim korisncima nego svim korisnicima u Srbiji ukljucujuci i korisnike drugih provajdera. Ovo odlaganje je nastalo da bi provajderi imali vremena da se pripreme za povecanje protoka, a to pre svega znaci da zavrse sa dokupljivanjem dodatnog protoka od Telekoma da bi mogli da "izdrze" navalu koji ce da naprave korisnici kada im se duplira. Naravoucenije, prvog, ako puste duplirani protok, pustice odjednom svima koji su na ADSL bez obzira koji je provajder u pitanju. [ virus_crew @ 17.08.2007. 13:00 ] @
i ti verujes tvom insajderu,ha,ha.....
A sta Telekom briga za tudje korisnike pa sta je on crveni krst pa da brine o tudjim korisnicima i ISP-a los ti je insajder Drasko je na odmoru i ne moze da potpise papir eto zbog toga ti ne dobijas povecanje 1.8 nego 1.9 znas li ti gde je Kuba pa tu se ide najmanje na mesec dana, sad ce on za 12-13 dana da dodje i da potpise proverena informacija evo videcete vraca se covek 30-og a 31.8. dolazi na posao potpisuje i 1.9. ces imati dupliran DL videces. POZZ [ toshapn @ 18.08.2007. 11:30 ] @
Citat: virus_crew: i ti verujes tvom insajderu,ha,ha..... A sta Telekom briga za tudje korisnike pa sta je on crveni krst pa da brine o tudjim korisnicima i ISP-a los ti je insajder Drasko je na odmoru i ne moze da potpise papir eto zbog toga ti ne dobijas povecanje 1.8 nego 1.9 znas li ti gde je Kuba pa tu se ide najmanje na mesec dana, sad ce on za 12-13 dana da dodje i da potpise proverena informacija evo videcete vraca se covek 30-og a 31.8. dolazi na posao potpisuje i 1.9. ces imati dupliran DL videces. POZZ vrlo logican splet okolnosti ![]() [ kobac66 @ 19.08.2007. 08:05 ] @
Citat: virus_crew:A sta Telekom briga za tudje korisnike pa sta je on crveni krst pa da brine o tudjim korisnicima Nije njih briga ali, ukoliko se ne varam, tehnologija zamene paketa na centralama je takva da ce se jednostavno menjati paketi za celu centralu sto bi trebalo da moze da se odradi i daljinski tako da bi ceo posao mogao dosta brzo da se odradi. Mozda ne bas da ce da zavrse sve 1.IX ali u par dana (naravno bez nekih nepredvidjenih okolnosti koje su uvek moguce). Pa sta mislite koliki bi bio posao da promene svim korisnicima samo telekoma a ostalim ne? :) [ cveleks @ 19.08.2007. 22:59 ] @
Informacija koju ja imam od SEZAMA je da ce doci do povecanja brzine u isto vreme kad se poveca i brzina kod lelekoma.
P. S. Provereno kod ljudi iz lelekoma povecanje downstream-a je sigurno. [ Zoran 021 @ 19.08.2007. 23:31 ] @
Interesuje me da li će povećati i brzinu uploada ako će povećati brzinu downloada ili će se za to posebno plaćati ?
[ virus_crew @ 20.08.2007. 09:31 ] @
Ama ljudi ko kaze da ce samo telekomovim korisnicima povecati brzinu DL-a ja sam samo coveku odgovorio zasto mu do sada nije povecana brzina tj. pogresno su ga informisali zasto nije 1.8 vec 1.9 ce biti povecanje brzine lepo sam vam rekao nista pre 1.9. jer je Drasko na odmoru znaci povecanje je 1.9. probajte nesto korisno da napisete a ne...
SVIMA POVECAVAJU BRZINU BEZ OBZIRA NA PROVAJDERA KOD KOJEG STE kad vec moram da vicem da bi neki razumeli, i ajde da sacekamo 1.9 pa da komentarisemo [ capricornus @ 20.08.2007. 18:23 ] @
Neshto su isprobavali ...(to je bilo privremeno)
![]() paket: 512/128 BTW na XP nisam mogao da predjem uobichajenih 55kB (u tim trenutcima) [Ovu poruku je menjao capricornus dana 23.08.2007. u 01:30 GMT+1] [ niceness @ 20.08.2007. 19:15 ] @
kBayts ?!
![]() [ agasoft @ 20.08.2007. 19:44 ] @
Prvo, vi ne samo da niste
> informisani, već ili nemate, ili ne znate da koristite kalendar. Prvi > septembar je ljudi moji cenjeni i poštovani, ni jedan drugi dan nego > SUBOTA!!!! Da li to po novom zakonu postaje radni dan???? Da li se to Lelekom provrednio??? ha ha ha a!!! [ Milan Ogrizovic @ 20.08.2007. 21:41 ] @
yupak radi subotom
[ capricornus @ 21.08.2007. 02:34 ] @
@ niceness j....ga desi se :) ( mislim na "BAYT" ) Inache ja imam info da ce stvari ici ipak postepeno, polovinom septembra. No, da su pocheli da "sharaju" sa brzinom, jesu.Vrrrrlo promenjivo u poslednje vreme.Vrrlo. [ VRider @ 21.08.2007. 03:50 ] @
Ne mislis. Da mislis ne bi lupao...
byte... [ Zivija @ 21.08.2007. 10:00 ] @
Postoji zvanicno obavestenje na Sezamovom sajtu da bi sve trebalo da bude gotovo do 10. septembra.
[ SindzaBG @ 21.08.2007. 10:18 ] @
@Zivija, hvala za informaciju!
Opet se izvinjavam sto skrecem sa teme! Vesti Povećanje brzine AD[S]L paketa Od 1. septembra se postojeći AD[S]L paketi zamenjuju novim, bržim paketima bez ikakvih dodatnih troškova i plaćanja za korisnike. Brzine se manjaju na sledeći način: Paketi brzine 256/64 dobijaju brzinu 512/64 Paketi brzine 512/128 dobijaju brzinu 1024/128 Paketi brzine 768/192 dobijaju brzinu 1536/192 Promena brzine će biti obavljena za sve postojeće korisnike. S obzirom da je u pitanju veoma obimna akcija (SezamPro ima ukupno 20.000 portova na oko 300 centrala u Srbiji) predviđeno je da cela operacija potraje do 10. septembra kada bi i poslednji korisnik trebalo da dobije veću brzinu na AD[S]L-u. http://www.sezampro.yu/public/info/?id=44 [ pocetnik_1 @ 21.08.2007. 22:21 ] @
Profili ce biti duplirani 1.septembr i to downstream, upstream ostaje isti. Pretpostavljam da ce se promena profila izvrsiti na noc 31.08, pa tada i proverite
[ Zoran 021 @ 22.08.2007. 13:15 ] @
Valjda će se jednog dana setiti da povećaju i upload ? Stvarno nije fer da povećavaju samo download a da ovaj drugi ostane isti !Zašto sve rade do pola i nedovršeno ?
[Ovu poruku je menjao Zoran 021 dana 22.08.2007. u 14:37 GMT+1] [ hwfanatic @ 22.08.2007. 16:06 ] @
Ljudi moraju da shvate da je takav trend svuda u svetu. Odnos 8:1 sasvim je u redu! Poenta je da mi imamo male brzine preuzimanja, pa onda i ne čudi što kad se to podeli sa 8 daje mizeriju...
[ virus_crew @ 22.08.2007. 20:53 ] @
Pa zbog toga se ljudi i bune ne zbog odnosa 8:1 nego na kojoj je brzini taj odnos, ne mislis valjda da je isto DL 8Mbps UL 1Mps i DL 512kbps UL 64kbps u ova dva poredjenja jedino je isti odnos DL>UL sve ostalo je RAZLICITO pa tako ne znam kako si dosao do zakljucka da se ljudi zale na odnos 8:1 vec na kojim brzinama se pravi taj odnos inace jedino ti je tacno da je to sada trend u svetu.
Polako sve ce doci na svoje mesto ne zaboravite da smo mi jos uvek nerazvijena zemlja i to sa monopolistom u oblasti telekomunikacija u koju spada i internet, pa tako dolazimo do zakljucka da ce mnoooogo bolje biti kad Telekom i svarno a ne samo na papiru izgubi monopol. Do tada srecno! [ hwfanatic @ 22.08.2007. 22:04 ] @
Na žalost, dok čekam port ubijam vreme ćitajući izjave raznih isfrustriranih likova na više lokacija (tako sam došao do zaključka). Gde god pogledaš ljudi se žale kako je mali upload, retko ko uopšte pokaže svest o pravom problemu. Pre neki dan sam pročitao kako će uz nove brzine biti teže održavati odnos na privatnim trekerima. Da ne poveruje čovek...
[ Elldamar @ 24.08.2007. 13:36 ] @
Shto da ne poveruje?
Pa stvarno cje da bude problem :) [ ifek @ 24.08.2007. 18:00 ] @
Ne razumem zbog cega ce to da bude problem? Jednostavno ogranicite download ili ostavite racunar malo duze ukljucen. Ne skidate valjda non-stop nesto?
![]() [ F F F F @ 24.08.2007. 18:12 ] @
@capricornus.. mislim da taj dumeter ne valja ... i meni stalno skakuće na 60 kB/s a ja sam na 256/64 paketu, (dok mi utorrent pokazuje realnu brzinu dwnlda 18-20 Kb/s)
[ DzaBuaner @ 24.08.2007. 18:31 ] @
Citat: F F F F: @capricornus.. mislim da taj dumeter ne valja ... i meni stalno skakuće na 60 kB/s a ja sam na 256/64 paketu, (dok mi utorrent pokazuje realnu brzinu dwnlda 18-20 Kb/s) I kod mene se dešava slična situacija. [ Urkelele @ 25.08.2007. 07:11 ] @
To povecanje je dobra stvar ali...
![]() ![]() ![]() I kao sto je rekao prethodnik, nije u pitanju samo "download" nego i drugi internet programi. Pozz [ hwfanatic @ 25.08.2007. 07:14 ] @
Nikoga ja nisam hteo vređati, i ako se neko našao uvređenim onda treba odgovor da potraži u sebi. Znam šta sve "ima" na netu. Patim i ja što je naš spor! Moja opaska se odnosila na ogroman procenat ljudi koji se žale na upload samo iz ugla P2P, i upravo zaboravljaju igre i voip (za streaming ti ne treba upload). Plašim se da zbog zloupotrebe nekolicine mi ostali ispaštamo kasnije...
[ virus_crew @ 26.08.2007. 23:16 ] @
Ne boj se necemo mi ispastati a zasto bi???Ni ja ne mogu da shvatim kako neko samo misli na P2P kao da je to jedini servis na svetu ili na netu.Nije bas najpohvalnije sto ljudima UL smeta samo zbog P2P-a, ali sta da se radi valjda cemo uskoro svi koristiti internet kako bismo nesto vise saznali i naucili a ne samo da mislimo kako cemo odrzavati ratio na nekom privatnom trackeru.
[ $homy @ 27.08.2007. 14:46 ] @
Pa bas to! Sto se tiche downloada lepo odvoji 10 $ i uplati news server pa skidaj bez razmisljanja koliki ti je AP!
Dokle dzabe da se skida i jos se kuka na to!!!! [ pobesneli.kuler @ 27.08.2007. 17:30 ] @
Meni vec tri dana pokazuje protok 984 kbit/s i upload 100 kbit/s,otprilike tu negde!!
a na telekomu sam sa vezom 512/128,nista mi nije jasno!Sad mi pokazuje 410 dl i ul mi je 94??? na www.speedtest.net Jel to Telekom nesto cacka????? [ Southpaw @ 27.08.2007. 17:43 ] @
Izgleda da nesto cackaju jer meni brzina nesto varira danas, sto se nije desavalo ranije. Od 25-69KB/s [rapidshare] i tako non-stop.
[ pobesneli.kuler @ 27.08.2007. 17:58 ] @
Meni je download od 45 do 70 kbps i nikad mi ne pada ispod toga :)).Verovtno po malo povecaju da vide kako ce sve to da izgleda,ali ako ovako bude kakvo je trenutno stane bice super!!!
Sve us svemu lepo od njih!i da nisam p2p zavisnik pa da sad ludim ,nego sam primetio da mi se stranice mnogo brze otvaraju i resih da pogledam na onom sajtu,kad ono ......:) [ lukkka @ 27.08.2007. 19:23 ] @
Ovom varira, onom varira ajde ljudi izjasnite se odakle ste jer mi Vasa IP adresa bas nista ne govori, a mozda se i podrazumeva da ako ne govorite odakle ste da ste iz Beograda jer ostatak Srbije nije niti bitan jbg ....
hvala [ pobesneli.kuler @ 28.08.2007. 00:37 ] @
Beograd,Vracar na Autokomandu sam povezan?jel ti sad lakse????
kakve veze ima odakle sam,ja sam se samo izjasnio,i ne kapiram u cemu je problem!? [ toshapn @ 28.08.2007. 00:48 ] @
Citat: pobesneli.kuler:kakve veze ima odakle sam,ja sam se samo izjasnio,i ne kapiram u cemu je problem!? Veza je u tome da cujemo korisnike na cijim se centralama "deshava" neshto [ tdjokic @ 28.08.2007. 00:53 ] @
Citat: lukkka: Ovom varira, onom varira ajde ljudi izjasnite se odakle ste jer mi Vasa IP adresa bas nista ne govori, a mozda se i podrazumeva da ako ne govorite odakle ste da ste iz Beograda jer ostatak Srbije nije niti bitan jbg .... hvala Zato nije bitno odakle se ljudi javljaju. Sada bi bilo za ocekivati, zbog prirode stvari, da ce ceo proces da urade jos brze nego prvi put, kad je bilo daleko vise posla. A ubedjen sam i ja da nesto cackaju - malo se uce. [ pobesneli.kuler @ 28.08.2007. 00:53 ] @
Ok nema problema!nego sam u njegovom postu sam osetio neki cinizam,pa sam tako odreagovao!sorry!
:) [ rajco @ 28.08.2007. 07:33 ] @
Meni od sinoc ne prelazi 20Kb download na rapidshare, na testovima je 220kb/100kb. Paket je 512.
[ igorko @ 28.08.2007. 18:06 ] @
ISP: Telekom Srbija
Paket: Flat 256/64 (u očekivanju 512/64). Centrala Tošin bunar - Novi Beograd. U poslednje vreme DL varira +/-~20%. Trenutno stanje na www.speedtest.net: ![]() [ djricky @ 28.08.2007. 23:05 ] @
ok, po treci put...
brzine ce biti povecane u periodu od 01. do 10. septembra. do tada nas ne interesuje da li se nekome usporio download i da li ce se zaliti... ![]() sve konsekutivne teme ce biti brisane. tema se ponovo otvara 01.09. u ponoc. zamolicu za strpljenje, jos jednom... [ bachi @ 30.08.2007. 16:11 ] @
Evo, da se pohvalim, od danas mi je duplirana brzina na ADSLu.
![]() ISP je SezamPro, Biznis paket, centrala Guberevac. [ night-shift @ 30.08.2007. 17:05 ] @
[ El_Nino @ 31.08.2007. 09:31 ] @
[ SindzaBG @ 31.08.2007. 10:19 ] @
Povecano i kod mene! Sad sam zvao SezamPro da ih pitam da li su culi da su brzine povecanje, a oni su mi rekli da sam Prvi koji se javio sa ovom informacijom. Inace, brzina mi je povecana jutros izmedju 10:00 - 11:00 (tad nisam koristio net).
Prvi put koristim ovu brzinu i otisao sam na mikrosoft sajt da nesto skinem i brzina ide oko 54kbs. ![]() ![]() EDIT: rapidshare ide oko 54kbs limewire takodje ide oko 54kbs [Ovu poruku je menjao SindzaBG dana 31.08.2007. u 11:35 GMT+1] [ tanasko @ 31.08.2007. 10:28 ] @
Lepo, bogami...izgleda da Telekom nije krenuo prvo od svojih
[ vaske71 @ 31.08.2007. 10:36 ] @
Da i sta sad to znaci ?
- ja sam uplatio 256/64 a evo rezultata ![]() [ SindzaBG @ 31.08.2007. 10:38 ] @
@vaske71, kod tebe jos uvek nisu povecali brzinu... Izgleda daupliranje ide polako svim korisnicima. Da li ce sve to danas zavrsiti nemam pojma...
[ SashaM @ 31.08.2007. 10:46 ] @
Povecano i meni :) Telekom, Zrenjanin
[ vaske71 @ 31.08.2007. 10:46 ] @
Naviko sam ja da uvek kod mene sve dode zadnje je*i ga Pirot je to slepo crevo oduvek :-(
[ SindzaBG @ 31.08.2007. 10:48 ] @
@vaske71, opusteno...nemoj se sekiras...vazno je da je polako krenulo...i kod tebe ce...
[ sprint-user @ 31.08.2007. 10:55 ] @
Moj ortak u Sevojnu mi se pohvalio da je brzina povecana sa 512k na 1mbit. Kod mene u UE se to josh nije desilo.
[ bax_banija @ 31.08.2007. 11:06 ] @
Ruma , telekom jos nista :)
[ pobesneli.kuler @ 31.08.2007. 11:08 ] @
[ Floydian @ 31.08.2007. 11:20 ] @
Krenulo dupliranje i u Čačku!
Samo još uvek nije na mojoj centrali! [ Galvano @ 31.08.2007. 11:34 ] @
oooo KONACNO! Meni je duplirana brzina!
Pozarevac [ l0calhost @ 31.08.2007. 11:45 ] @
Vranje, telekom, povecano;D
[ bacia @ 31.08.2007. 11:48 ] @
Novi Beograd, Neobee, 512/64
[ markantz @ 31.08.2007. 11:50 ] @
Novi Sad, NSpoint (preko Beotela)
Modem Status Connection Status Connected Us Rate (Kbps) 66 Ds Rate (Kbps) 483 US Margin 38 DS Margin 31 Trained Modulation ADSL2+ LOS Errors 0 DS Line Attenuation 19 US Line Attenuation 10 Peak Cell Rate 155 cells per sec CRC Rx Fast 0 CRC Tx Fast 2 CRC Rx Interleaved 0 CRC Tx Interleaved 0 Path Mode Fast Path [ Zoran 021 @ 31.08.2007. 12:03 ] @
[ night-shift @ 31.08.2007. 12:07 ] @
![]() [Ovu poruku je menjao night-shift dana 31.08.2007. u 13:17 GMT+1] [ arlekin @ 31.08.2007. 12:08 ] @
I u Pancevu je sve duplo :)
[ V.i.P.e.R @ 31.08.2007. 12:09 ] @
Sezampro - Nis.... 1 Mbs...
[ toshapn @ 31.08.2007. 12:10 ] @
Paracin ,Telekom,256>512 pre dve sekunde
![]() ![]() [ moon510 @ 31.08.2007. 12:17 ] @
Evo da javim da je i kod mene od pre par minuta duplirana download brzina. Provajder PTT Net
[ biotech @ 31.08.2007. 12:19 ] @
kod beoshityija jos nista
[ toshapn @ 31.08.2007. 12:21 ] @
hahaha,sad ce ova tema da ima 1234765234 strana kad se svako javi da kaze da je Duplo ili Nishta Josh
![]() ![]() [ BojanBG @ 31.08.2007. 12:35 ] @
OMG sad kad krene spam. Ljudi lepo je receno vec negde da vecina Srbije koja je na nekim novim dslamovima mogu da remote upgrejduju za 2-3 sata dok ce ostale koji su medju prvima dobili adsl i koji su na starim modelima dslamova morati peske da menjaju. Tako da opusteno... :)
[ markomix @ 31.08.2007. 12:39 ] @
Pa ljudi, javljajte koja centrala, a ako je neko vec javio za tu istu, nemojte onda da spamujete temu
[ john cheese @ 31.08.2007. 12:46 ] @
Novi Sad - Centar - duplirano :)
[ staticInt @ 31.08.2007. 12:57 ] @
Povecano, ADSL Pancevo :)
[ sprint-user @ 31.08.2007. 12:58 ] @
Povecano u Uzicu ! :)
[ blackbomb @ 31.08.2007. 13:03 ] @
povecano sezampro centrala bezanija
[ beep @ 31.08.2007. 13:04 ] @
Evo i u Vrbasu,centar ...sezampro
[ El_Nino @ 31.08.2007. 13:05 ] @
Iznenadise nas 1 dan ranije :D
[ ivan i. @ 31.08.2007. 13:05 ] @
[ saleksand @ 31.08.2007. 13:07 ] @
Cuo sam da se suska nesto o povecanju (dupliranju) brzina, al reko to je neka telekomova laz.
Kad ono jutros download=duplo upload=kao i ranije. Zovem provajdera da se zalim ![]() Novi Beograd, mislm da je centrala na Bezaniji. [ misteryns @ 31.08.2007. 13:25 ] @
Valjevo i dalje nista..sad ce da se vidi koja su sve slepa creva u srbiji..Bg,Ni,Zr,Ns,Pa,Ca...njima se vec uveliko dupliralo...po ovome ce se videti i gde Telekom"forsira' a gde ih je bas briga..
pozz [ m.stojanov @ 31.08.2007. 13:29 ] @
Kod mene u Zajecaru jos uvek nista...
![]() [ toshapn @ 31.08.2007. 13:30 ] @
Citat: misteryns: Valjevo i dalje nista..sad ce da se vidi koja su sve slepa creva u srbiji..Bg,Ni,Zr,Ns,Pa,Ca...njima se vec uveliko dupliralo...po ovome ce se videti i gde Telekom"forsira' a gde ih je bas briga.. pozz nema to veze sa forsiranjem,nego ima veze sa tipovima centrala,tamo gde moze automatski ,skripta odradjuje posao,ali negde mora rucno,mozda greshim,ali bar tako mislim [ ajdeBre @ 31.08.2007. 13:34 ] @
Nis, Beotel, od 14:00
256 -> 512 [ tanasko @ 31.08.2007. 13:39 ] @
[ gojnik @ 31.08.2007. 13:48 ] @
![]() ![]() Napred hrčci! ![]() [ pasi @ 31.08.2007. 13:54 ] @
![]() [ agasoft @ 31.08.2007. 13:56 ] @
>
> __________ NOD32 2493 (20070831) Information __________ > > This message was checked by NOD32 antivirus system. > http://www.eset.com > Kuršumlija - PTT Net - 1023/126. U praksi, download kreće između 85 kila i 136 kila. prosek, zapravo brojka koja je u većini slučajeva prisutna 110 kila [ toshapn @ 31.08.2007. 13:56 ] @
[ Memomax @ 31.08.2007. 14:23 ] @
Beograd centar, kao da jos nisu sigurni da li da povecaju ili ne. u jednom trenutku je 512, a onda se opet vrati na 256. tako da je moj odgovor i jeste i nije duplirana brzina.
[ markomix @ 31.08.2007. 14:23 ] @
@special-kk Pa mozda nisi na istoj centrali
[ special-kk @ 31.08.2007. 14:27 ] @
U centru sam. Na kojoj centrali je povecano u Pancevu ?
[ Rade Jaramaz @ 31.08.2007. 14:29 ] @
upravo mi je dupliran download na 1536kbps, provider neobee, ali na zalost sve trenutno lose radi i ne primeti se povecanje brzine
na njihovom sajtu pise da ce biti otezan i usporen rad adsl saobracaja ovih dana, mozda ce biti bolje narednih dana [ djricky @ 31.08.2007. 14:30 ] @
Line Rate - Upstream (Kbps): 123
Line Rate - Downstream (Kbps): 1023 Centrala Obrenovac - izmena nastupila u 13:20 [ mtraj @ 31.08.2007. 14:32 ] @
Pre svega čestitam svim, sada već bivšim, korisnicima 256/64 paketa.
Oni imaju i najviše razloga da se raduju povećanju downstream-a. Inače, hvala na pitanju, kod mene od malopre ovakav rez: Vranje - Telekom - 1024/128 ![]() I naravno, "Go Hrčki !" :) [ ilija_kg @ 31.08.2007. 14:34 ] @
jel zna neko sta je sa Kg-om?
[ dexSM @ 31.08.2007. 14:38 ] @
Sremska Mitrovica,povecano:))
![]() [ dadooo @ 31.08.2007. 14:38 ] @
Beograd, Dorcol, Beocity... jos uvek nista :(
[ Chika_Mile @ 31.08.2007. 14:39 ] @
Ruma - Sezampro
[ ljuba.micic @ 31.08.2007. 14:45 ] @
Valjevo, Zajecar, knjazevac i mozda KG - slepa creva i pankreasihttp://static.elitesecurity.org/angry.gif
http://static.elitesecurity.org/angry.gif [ night-shift @ 31.08.2007. 14:46 ] @
Menjanje brzina je najavljeno za vreme 01.-10. septembar, ne zaboravite to...
[ ilija_kg @ 31.08.2007. 14:48 ] @
crnjak smo brookaaaa
[ mtraj @ 31.08.2007. 14:55 ] @
Još jednom:
Kod jedne grupa DSLAM-ova (ovih novijih) postoji mogućnost da se protok duplira prostim pritiskom na 'veliko crveno dugme' u Telekomu :), dakle daljinski. I svi ovi ljudi koji se trenutno ovde vesele i spamuju :) u ovoj temi su upravo na takvim centalama. Oni kod kojih ne postoji ovakva mogućnost će morati da sačekaju dok neko ne dođe u poštu/centralu na kojoj je njihov DSLAM, i ručno setuje, tj. duplira brzinu. [ night-shift @ 31.08.2007. 15:04 ] @
Yupak je zadužen za menjanje brzina...
[ mrsoje @ 31.08.2007. 15:08 ] @
[ Zeusplus @ 31.08.2007. 15:33 ] @
Krusevac u 14.00
DownStream Connection Speed 1533 kbps UpStream Connection Speed 192 kbps [ x kepa x @ 31.08.2007. 15:36 ] @
Beograd - Zvezdara - DUPLIRANO :]
[ mikicg @ 31.08.2007. 15:45 ] @
Pitanje za one kod Sezampro i sa ruterima. Da li mora da se resetuje ruter da bi se videla promena brzine ili ne? Posto vidim da je prva poruka vezana za Sezampro, bila za centralu Guberevac, na kojoj sam i ja.
[ Slobodan Milivojevic @ 31.08.2007. 15:45 ] @
Pirot, centrala Kasarna:
![]() [ milos2006 @ 31.08.2007. 15:53 ] @
Novi Sad (Banatic)-Sezampro,duplirano.
[ jedan.toma @ 31.08.2007. 15:59 ] @
Vidikovac, Beotel, centrala Rakovica. jutros oko 10 sati se veza prekidala dva puta i modem je ispadao iz mreze. ja reko sta je ovo, nije bilo ranije, kad ono uduplili konekciju. sada imam 512 (odnosno 504 :( ), ali download ne ide bas brzinom koju sam ocekivao. probao sam i p2p i rapidshare i http download, i nikako da dotera do tih 50k koje bi sada trebalo da imam. jel ima neko slicne probleme? da nije i ovo neka fora, kao dupla veza ali samo na papiru? [ biotech @ 31.08.2007. 16:03 ] @
beograd-cukarica
1400 kbps [ Televizor2 @ 31.08.2007. 16:04 ] @
Kosjeric Sezampro 768---->1536
[ djricky @ 01.09.2007. 10:49 ] @
prema informacijama iz Telekoma, svi adsl profili bi trebalo da su izmenjeni i radovi gotovi. Ukoliko vam se brzina jos nije duplirala, kontaktirajte svog provajdera. Nemojte ostavljati poruku o tome ovde...
![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|