[ White @ 01.08.2007. 23:26 ] @
Problem je sledeci. Od skora sam na jednu masinu stavio umesto Windowsa ME, Windows 2000. U pitanju je combo drive LG GCC-4521B. Kada rezem data disk (jedna sesija, sve standardno), rezanje ide sasvim normalno, trosi se svega oko 5% procesorskog vremena na rezanje. Kada rezem audio disk, ukoliko stavim na brzinu 16x ili vecu.... rezanje traje onoliko koliko treba vremena da se isprazni softverski buffer, posle toga dolazi do prekida rezanja, a onda se rezanje nastavlja kada se buffer ponovo napuni do kraja. Tokom ovog rezanja, program za rezanje trosi 99% procesorskog vremena sve vreme!!! Ukoliko stavim na 10x rezanje nekako i ide, ali program za rezanje koristi oko 50% procesorskog vremena. Probao sam sa programima Nero 5.5, NTI (najnoviji) i Nero 6.0 javlja se isti problem. Brzina rezanja je u oba slucaja (i audio i data) bila uglavnom 10x posto sam rezao na RW diskove kojima je to limit. DMA je ukljucen za drajv. Ukoliko samo kopiram fajlove sa bilo kog cd-a u drajvu, to utrosi svega oko 3-5% procesorskog vremena. Ovaj problem nisam imao dok sam koristio Windows ME. Molim za pomoc jer sam pokusavajuci da popravim ovo unistio vec 4 cda... Nije mi poznata razlika u rezanju DATA i AUDIO diskova koja bi mogla da dovede do resenja ovog problema. |