[ cojaa @ 02.08.2007. 08:03 ] @
Koristim access bazu i vs 2005. Nemogu uopste da ucitam podatke iz dataseta u bazu podataka. Kod koji sam koristio u vs 2003
Code:
 dataadapter.update(dataset) 
ovde ne radi. Zna li neko u cemu je problem? Hvala unapred na odgovorim.
[ dusty @ 02.08.2007. 08:37 ] @
Ovo mi izgleda kao dan mrmota Neka globalna zavera dataAdaptera
Shalu na stranu, koju ti gresku izbacuje, sta sve drzis u dataSetu i kako si napravio update/insert/delete komande.
[ cojaa @ 02.08.2007. 09:06 ] @
U datasource napravim putanju do access baze,proverim i radi. Onda na obrazac prevucem tabelu i on mi postavi sledece komponente dataadapter,binding source i dataset. i kada pokusam da ubacim podatke iz dataseta u bazu ne izbaci mi nikakvu gresku ali i ne ubaci podatke :) . Gde da napisem kod za insert? U vs 2003 je to bilo malo drugacije...
[ cojaa @ 02.08.2007. 09:09 ] @
U datasource napravim putanju do access baze,proverim i radi. Onda na obrazac prevucem tabelu i on mi postavi sledece komponente dataadapter,binding source i dataset. i kada pokusam da ubacim podatke iz dataseta u bazu ne izbaci mi nikakvu gresku ali i ne ubaci podatke :) . Gde da napisem kod za insert? U vs 2003 je to bilo malo drugacije...
[ dusty @ 02.08.2007. 09:29 ] @
Hmpf, slabo ti se ja razumem u te shmizarde i strong typed i cudesa
Ubaci jedno dugme na formu i neka ti ispise u MessageBox-u kako izgleda insert komanda (tvojDataAdapter.InsertCommand.CommandText). VS bi trebao da je generisao insert komandu.
[ cojaa @ 02.08.2007. 09:58 ] @
Ne moze se tom komandom dobiti tekst za insert...
Nema veze,da te ne mucim...ako neko zna sigurno javice se.
Hvala u svakom slucaju.
[ fpedja @ 02.08.2007. 12:16 ] @
Npr:

Code:

Sub isprazniTabelu()

Dim ds1 As New System.Data.DataSet()
        Dim cn As System.Data.OleDb.OleDbConnection = New System.Data.OleDb.OleDbConnection(stringKonAcc)
        Dim cmd As System.Data.OleDb.OleDbDataAdapter = New System.Data.OleDb.OleDbDataAdapter("SELECT * FROM tblIzvestaj", cn)

Dim cb As New OleDb.OleDbCommandBuilder(cmd)
        cmd.Fill(ds1, "tblIzvestaj")
        cn.Open()
        Dim i As Integer = 0
        Dim max As Integer = ds1.Tables(0).Rows.Count
        If max <> 0 Then
            While i <> max
                ds1.Tables("tblIzvestaj").Rows(i).Delete()
                cmd.Update(ds1, "tblIzvestaj")
                max = max - 1

End While
        End If
        cn.Close()
    End Sub

Poz
[ cojaa @ 03.08.2007. 06:22 ] @
Ljudi,hvala na trudu ali vidite u cemu je problem...
Code
Code:
dataadapter.update(dataset)
ne radi tokom dizajniranja aplikacije (u visual studiu 2005) ali kada se aplikacija build-uje radi bez problema. Neznam u cemu je fora ali bitno je da radi.
[ dusty @ 03.08.2007. 11:01 ] @
Daj der objasni sta mislis pod ne radi tokom dizajniranja aplikacije ?!?
[ cojaa @ 03.08.2007. 14:10 ] @
Mislim da sam vec objasnio u prvom postu u ovoj temi...