[ dulsrules @ 02.08.2007. 15:08 ] @
1.zanima me da li moze da se iz neke rock, metal, punk i sl. muzike izdvoji ili radikalnije pojaca kompletna ritam sekcija (bubanj). snimak je mp3 cbt 160 kbps. ritam je vrlo brz, sto bass sto visoki. od softvera za obradu posedujem sound forge 8. ako neko zna nacin-slusam.

2.zna li neko gde mogu da sa interneta skinem neke snimke zivog bubnja ali visekanalni snimak. odvojeno snimljene cinele (visoki), posebno bas bubanj, dobos i prelazi. i da li to moze sa saound forge-om ili winampom da se pusta u isto vreme selektivno, znaci pustim dva kanala a kasnije u toku pesme pustim jos neki. ako ne sa ovim programima, sa kojim moze? a da je free :)))

hvala na odgovorima
[ acaradio @ 02.08.2007. 18:11 ] @
1. Kvalitetno izdvajanje elemenata iz miksa je nemoguce i o tome smo mnogo pricali (teme su uglavnom bile u vezi sa izdvajanjem vokala).
2. Da bi imao izdvojene bubnjeve iz snimka, treba nabaviti visekanalni snimak jer iz dvokanalnog stereo snimka ga neces izvuci...a do visekanalnog snimka ces doci jedino ako se docepas nekih koji su "dobili noge" ili kopirani iz studija u kome su snimani.

Ova tema je zrela za zakljucavanje, ali cu ostaviti jos vremena da ti se javi neko sa predlogom gde naci visekanalne snimke nekih pesama (sumnjam da ces doci do takvih snimaka)...naravno, ako bude zamirisalo na neku pirateriju, sledi zakljucavanje.
[ vindic8or @ 02.08.2007. 21:35 ] @
uvek mozes sam da isprogramiras bubnjeve koriscenjem samplova akusticnih setova. jedan program moze da ti uradi i programiranje i zivo pustanje i multi-track mixovanje, a to je ableton live.