Citat:
m r v a je napisao:
ctpaba, pomenuo si neke stvari koje po meni nikako ne idu zajedno ...
prvo, koristis RH linuks na masini koja je bez monitora ( nadam se da ti ta masina nije internet gateway ) ...
So what? Da li je monitor obavezan za koriscenje RedHat linux?
Citat:
RH je dizajniran kako bi zadovoljio desktop usera, ( ***conf alati, rpm i ostale ' blagodeti' savremene linguz distribucije ) .....
moj predlog, predji na neki ozbiljniji distro ( eg:_ Slakware, Rock L;) ....
RH je jedna od kompletnijih Linux distribucija na trzistu, to moze svaki iole iskusniji Linux korisnik da ti kaze.
SlakWare je za mazohiste, Rock za sado-mazohiste.. Ali te dve distribucije (narocito ova druga) su daleko
od toga da su ozbiljnije od RH distribucije.. Smesno! Daj, molim te..
Citat:
kao argument mogu da prilozim debilski i idijotski start-up sistem kod RH-a, koji je skoro nemoguce administrirati bez svih tih fancy-admin-mega-ultra-GUI-alata ( ili barem meni nije poslo za rukom ) ....
Argument ti je bas do jaja.. Jedini argument ti je start-up sistem (SysV init, po meni jako odlicna i ozbiljna stvar),
koji je veoma subjektivna stvar - meni se recimo veoma dopada SysV init sistem, dok mislim da je SlakWare-ov
init sistem budjav.
Sto se tice administriranja RH-a bez fancy-admin alata, tu ne da nisi u pravu, vec dovodis svoj kredibilitet
u pitanje! Administracija svakog Linux sistema je ista. Administriram veliki broj Linux sistema (sve RH),
i ni na jednom od njih ne koristim neke fancy admin alate. Sve obavljam iz shella i veoma sam zadovoljan.
Sad, pre je trebalo da ono sto si napisao u zagradi stavis van zagrade, a ono sto je van zagrade u zagradu,
ili jos bolje - bolje da nisi ni komentarisao na poruku..
Jos jedno pitanje - koliko dugo se bavis Linux-om?
Disclaimer: Ne branim RedHat - koristim Debian, te mi je po sluzbenoj duznosti zabranjeno da branim
RedHat. :o)
Poz, alex.